2018. október 21., vasárnap

MAGYAROK, NEM SZÍVNI, INNI KELL! - A DOHÁNYBÁRÓ UTÁN LESZ PIACSÁSZÁR IS?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2018.10.21.


A dohánybáró után lesz-e piacsászár is?

Akit a dohány füstje megcsapott. Ő Lázár János. A nemdohányzók védelméért felelős biztos. A Tobacco Hungary dohányipari konferencián szólalt fel. Kezdeményezi a gépjárművekben történő dohányzás betiltását; az elektromos cigaretták és hasonló alternatív dohánytermékek betiltását. Az erkélyen dohányzás betiltását is. Lesben állnának a társasházak közös képviselői. A nagy büntető erkélyjelenet a magántulajdonunkban. A 2020 után születettek nem vehetnek cigit, akkor sem, ha már elmúltak 18 évesek. Az alaptörvény újabb módosításától sem riadnak vissza: jön a 8. Füstmentes Magyarországot akar a dohánybáró.

A dohányzás káros az egészségre. Ez tény. Aláírom: ha nem is olyan gyorsan, mint annak idején a kormánytollgép Schmitt bármit, amit elé toltak, vagy a napokban a nemzeti levegő felelős Áder a lakástakarékok állami támogatásának eltörlését. Azt mondja Lázár dohánybáró, hogy a magyarok 2018-ban eddig 700 milliárd forintot költöttek dohánytermékekre, ma minden negyedik felnőtt ember cigarettázik, ami jobb arány, mint régen, de így is megdöbbentő.

Ne szívj! Igyál! Pálinkás jó napot kívánok, Lázár János! Az nem baj, hogy az alkoholizmus népbetegségnek számít Magyarországon; hazánk első helyen áll a kontinensen az alkoholfogyasztás okozta rákos megbetegedésekben; körülbelül 800 000-re tehető az alkoholbetegek száma; Zacher Gábor szerint van utánpótlás, számuk 1 millióra emelkedhet. A napokban olvastam, hogy egyre több nő iszik, a fiatalok pedig vedelnek, szokásukká válik a piálás. Kezükben lógó cigarettával. Nagyon helyesen nem engedik a dohányzást a szórakozóhelyen, most körülbelül ott tartunk: no cigi, ám lehet alkoholtól fetrengve hőbörögni, hányni, bemosni a másik bulizónak. A kormánynak milyen alkoholstratégiája van? Komondor látta? Kéne már egy piacsászár is – a nemivók védelméért felelős biztos. Ha szabadna javasolnom, hiszen pitiségekkel Kásler miniszter nem ér rá foglalkozni – ősmagyarkutat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.