2018. október 1., hétfő

MÁTÓL ÍGY KAPHAT LAKÁSHITELT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.10.01.


Megjelent a bankok számára a minősített fogyasztóbarát lakáshitel (MFL) új, mától hatályos pályázati kiírása, amiben már szerepel a 15 éves kamatperiódus. A legfontosabb október 1-jén belépő változás, hogy ha az adós gyorsan átárazódó kölcsönt választ, akkor a havi vállalható törlesztője esetleg csak a harmadára rúghat, mint a múlt héten.

Mától húzta meg a hitelféket a Magyar Nemzeti Bank (MNB), és ugyancsak mostantól emelkedtek volna a közjegyzői díjak is. Utóbbiaknak a kormányzati sajtó által ünnepelt „elmaradása” valójában csak azt jelenti, hogy a drágulás nem a mai napon következik be. Mint a Magyar Közlönyben megjelent rendeletből (ezt itt nézheti meg) kiderült, a drágulás 2018. október 1-je helyett 2019. január 1-jén lép hatályba. (Az ezek szerint 2019-től várható díjakat itt szedtük táblázatba.)

Az adósságfék mától hatályos szabályait már részletesen ismertettük, most azt nézzük meg, hogy a módosítások miként hatnak a gyakorlatban. Mint az alábbi, két jövedelemkategóriát bemutató táblázatunkból látszik, alaposan korlátozhatja lehetőségeit az – különösen az alacsonyabb keresetűekre igaz –, aki gyakrabban átárazódó kölcsönt választ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.