2018. október 4., csütörtök

MEGTÁMADTA A MAGYAR KORMÁNY AZ UNIÓS IRÁNYELVET

ZOOM
Szerző: PAPP ZSOLT
2018.10.04.


A kormány az Európai Unió Bíróságán megtámadta az uniós kiküldetési irányelvet, amely kimondja, hogy uniós bért kell fizetni a külföldön dolgozó magyaroknak.

A kormány szerint új szabályok aránytalanul korlátozzák a szolgáltatásnyújtás szabadságát. Az azonos helyen azonos munkáért egyenlő bérezés elvének a szolgáltatásnyújtás szabadságára való kiterjesztése valójában nem a más országba kiküldött munkavállalók védelmét, hanem protekcionista eszközként a más tagállamok munkaerőpiacairól történő kiszorítását célozza – indokolták, miért ellenzi Magyarország az irányelv módosítását.

A Miniszterelnökség szerint a kormány azt is sérelmezte, hogy az Európai Bizottság annak ellenére fenntartotta a javaslatát, hogy tizenegy tagállam nemzeti parlamentjének tizennégy kamarája – közte a magyar Országgyűlés – az úgynevezett sárga lapos eljárás megindításával kifogásolta a javaslatot. Magyarország különösen elfogadhatatlannak tartotta a kiküldetési szabályok kiterjesztését a nemzetközi közúti közlekedési tevékenységekre, mivel ezt a területet nagyfokú mobilitás jellemzi – hangsúlyozta a Miniszterelnökség közleménye.

A magyar kormány azon magyarországi fuvarozócégek érdekeit védi, akik munkaválóikat Nyugat-Európában dolgoztatják, ám az ottani bérek felét-harmadát fizetik ki, ezzel tudnak versenyképesek lenni a nyugat-európai fuvarozókkal szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.