2018. október 2., kedd

ORBÁN BEISMERTE, HOGY Ő MAGYARORSZÁG SZUPEROLIGARCHÁJA

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.10.02.


A magyar miniszterelnök hétfőn a Parlamentben adott válaszai után két dolgot leszögezhetünk. Minden vagyon ami különböző Fideszhez köthető Oligarcháé, végső soron Orbán Viktornál fut össze, illetve azt addig ameddig nem harcoljuk ki, semmi következménye nem lesz ennek a törvénytelenség sorozatnak.

Hogy értékelhetjük azt, ha Magyarország miniszterelnöke arra a kérdésre, hogy elfogadott-e törvénytelen ajándékot akkor amikor az állami közbeszerzéseken nyerő Garancsi István 17 milliárdos magánépén utazott, arra a kérdésre, hogy ezt etikailag kétségesnek tartja, arra a kérdésre, hogy ezt tiltja a közbeszerzési törvény, hogy illetéket kellett volna fizetnie egy ilyen ajándék után, arra a kérdésre, hogy akkor a többi oligarcha, Mészáros, Andy Vajna, Tiborcz István javait, földjeit, kastélyait is használja-e, annyit válaszol, hogy 30 éve így utazik, és ezután is fog foci meccsre járni.

Tehát semmit. Azt hagyjuk is, hogy 30 éve, 1988-ban maximum akkor utazott volna így, ha Soros György fizette volna. A lényeges az, hogy Orbán Viktor cáfolhatott volna, ha tudna cáfolni. De ő nem tudott, mert törvényt sértett, és mert saját oligarchái eszközeit, sajátjaiként használja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.