2018. október 3., szerda

ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK URAT NEM SZABAD FELZAKLATNI


KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.10.02.


Szép jó estét mindenkinek! Az MTA vezetése ismét megmutatta, mennyire képtelenek ellentmondani a kormány kérésének. Beszari módon, tartva az esetleges következményektől inkább betiltottak két tervezett előadást, ahelyett, hogy megtartották volna azokat. Barnabás Beáta Mária, az Akadémia főtitkárhelyettese szerint ugyanis a két tervezett előadásnak politikai áthallása lehetett volna, ezért azokat azonnal le kellett tiltani. Orbán Viktor miniszterelnök urat nem szabad felzaklatni. Arra különös tekintette, hogy a pár nappal ezelőtti magángépes támadásokat a mai napig nem sikerült kihevernie. Orbán idegállapotban van, ugyanis a liberálkomcsik mind őt támadják kivétel nélkül, miközben ő tesz arról, hogy mindenkinek jó legyen ebben az országban.

Ezért sem engedhette meg azt Barnabás Beáta, hogy holmi gender előadások – a Nők és a férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában nagy adatok alapján, valamint a közösségi média jogi oldala – megborítsák a miniszterelnök úr lelkének állapotát. Az MTA határozottan, hangosan és érthetően fejezte ki a véleményét az üggyel kapcsolatban. Ha eddig nem lett volna világos: az MTA ezzel elesett.

Az MTA után jó példa a behódolásra a Magyar Orvosi Kamara is, amely azt tesz, amit a hatalom megkövetel, méghozzá gond nélkül. Történt ugyanis, hogy egy orvos igen alpári stílusban nyilatkozott meg Orbán Sajátláb Ráhellel, Kásler Miklóssal és még sokan másokkal kapcsolatban, véleményét pedig a Facebookon posztolta. Noha tényleg gusztustalan volt a megnyilatkozások többsége, mégis magánvéleménynek számít az, amit az ajkai altatóorvos leírt, ő ugyanis nem Orbán Viktor, de még csak nem is Kásler Miklós. Bayer Zsolt – aki egyébként nyelvezetében nem áll távol attól, amit az ajkai férfi képvisel – kipécézte magának, majd a blogja után a Magyar Időkben is véleménycikket írt róla. Az ügyből napok alatt belső vizsgálat lett, amelyet követően a férfit (mellékállásban orvos) egy időre eltiltották a munkája gyarkolásától.

Igen, ugyanaz az Orvosi Kamara, amely a hálapénz meglétét sem képes elismerni, valamint számukra azzal sincs semmi baj, ha egy orvos megvesztegeti a betegét, esetleg pénzt követel egy rákos életmentő műtétjéért. A példákat naphosszat lehetne sorolni, a lényeg – úgy hiszem – egyértelmű. A Magyar Orvosi Kamara csak akkor képes funkcióját betölteni, ha arra utasítást kap. A betegek és orvosok érdekeiért szinte soha ki nem állva, funkcióját már régen elveszítve vált az orvosok szégyenévé. Nem először és valószínűleg nem is utoljára bizonyítja ezt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.