2018. október 19., péntek

ÖT KEDVENC ÚJ-IZLANDI HELY


HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / M. Úr
2018.10.19.


Egy hete olvashattátok M. Úr új-zélandi beszámolóját, most ismét ő jelentkezik, ám ezúttal a praktikus dolgok helyett inkább a szabadidőről és az ő kedvenc helyeiről lesz szó, természetesen ezúttal is fotókkal.

„A kiwi kultúra szerves része a „work-life balance”, azaz a munka-szabadidő egészséges egyensúlyának tiszteletben tartása. A munkát most hanyagoljuk, beszéljünk inkább arról, mivel is telik itt a szabadidő!

Az országban akárhol vagy, szinte biztos, hogy a tengerparttól nem vagy messzebb 1 órányi autózásnál. Ennek köszönhetően a víz(b)en űzhető tevékenységek nagyon népszerűek. Én leggyakrabban úszni, kajakozni, illetve bodyboardozni szoktam, de próbálkoztam a szörfözéssel és a paddleboard-dal is.

Kajakozásra a keleti part csendesebb vízű öblei kiváló terepet biztosítanak a kajakos felfedezésnek. Imádok nyáron vagy ősszel munka után legurulni a partra és egy-két órára a kajakommal elszakadni a szárazföldtől.

A vízen néha rájön az emberre a félsz, hogy mi lesz ha jön egy cápa vagy orka, de a statisztikák alapján erre igen csekély az esély… mondanám, de! A kajakomat egyszer megtámadta egy cápa!

Egyszer csak oldalra pillantva láttam, hogy a jellegzetes uszony gyors tempóban közelít felém… majd hirtelen kikerül és elúszik alattam. Egy kis school shark (közönséges kutyacápa) volt, olyan bő egy méteres, így inkább meglepett mintsem megijesztett. Egy barátom mondta, hogy őt pilot whale-ek (gömbölyűfejű-delfin) vették körül egy kajakozása alkalmával, nem kis riadalmat okozva…

Akit érdekel, itt egy rövid videó a goat island-i snorkelezésünkről:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.