2018. október 8., hétfő

PARA-KOVÁCS IMRE TÁMOGATNI KÉRI A FÜGGETLENSÉGET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.10.07.


Para-Kovács Imre író, újságíró a lappangó diktatúrákban észrevétlenül felszámolt független és szabad sajtó, szabad gondolkodás egyetlen lehetséges módjára tesz kísérletet: arra kéri az olvasóit, havi rendszeres támogatást küldjenek részére. Itt lehet támogatást nyújtani.

Magyarországot szisztematikusan elzárják a külvilágtól, a gondolatok és az eszmék szabad áramlásától. Egzisztenciálisan tesznek tönkre nemcsak kiadókat és lapokat, hanem az írni tudó, a szabad gondolkodást képviselő szerzőket, értelmiségieket is.

Magyarországnak meg kell tanulnia a szolidaritást, a hatalomtól, a kormányzattól és állami forrásoktól független civil életet, amelynek része az összetartozás, az összefogás mellett az is, hogy anyagilag fenntartja azokat a szellemi műhelyeket és alkotókat, amelyek/akik ezt a szellemi szabadságot, szellemi inspirációt képesek a demokratikus közösségben fenntartani és mozgósítani.

Para-Kovács Imre tisztában van azzal, hogy egy állampárti diktatúra után, és egy felemás demokratikus kísérletet követően, ahol szintén eltartotta az állam a piaci szereplők jelentős részét, ez a próbálkozás nem könnyű feladat, de a kezdeményezéssel “tanítani’ is akar. Azt szeretné, ha Magyarország felismerné, hogy a civil kurázsiba tartozik szellemi termékek és szerzők támogatása, amelyek nélkülözhetetlenek a szabadsághoz. Létfenntartási szükséglet mindkét oldal számára: annak is, aki adja, annak is, aki kapja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.