2018. október 10., szerda

RÁADÁS: "AKI VER, AZ NEM HAVER" - KAMPÁNY ÉS PEDAGÓGIAI SEGÉDLET

OFOE BLOG
Szerző: CARTOON NETWORK / HAVER KLUB
2018.09.25.



A Cartoon Network csatorna megbízásából tavaly 1200 fős mintán végzett kutatás szerint a bullying, azaz a gyerekek egymás közötti bántalmazása az esetek kilencven százalékában az iskola falai közt zajlik, illetve onnan indul, és gyakran az online térben folytatódik. Ezért a szervezők idén az iskolai szemléletváltást, illetve a pedagógusok és rajtuk keresztül az iskolások edukációját tűzték ki célul.

A pedagógusok játékos foglalkozásokon értethetik meg tanítványaikkal, hogy hol a határ a közös szórakozás és a zaklatás között, miért olyan fontos a csapatmunka, vagy mi a teendő internetes bántalmazás esetén. Emellett tippeket is kapnak ahhoz, hogyan járulhatnak hozzá egészséges osztályközösség megteremtéséhez és a tanulócsoportban előforduló bántalmazások visszaszorításához.

Az elkészült tanóravázlatok bárki számára, ingyenesen hozzáférhetők, letölthetők a Cartoon Network Aki ver, az nem haver oldaláról is.

A csatorna kampányfilmet is készített az alkalomból, a kampány nagykövetek, Bánki Beni és Trunk Tamás közreműködésével, amely itt tekinthető meg.

A munkában együttműködünk az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületével is. Az egyesület honlapján lehetőség nyílik az egyes óravázlatok elemzésére, az ezekhez kapcsolódó tapasztalatok cseréjére, esetenként tanácsadásra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.