2018. október 2., kedd

SZEMÉTRE VALÓ TÖRVÉNYEK, HATÁROZATOK

VÁROSI KURÍR
Szerző: GUSZTOS ISTVÁN
2018.10.02.


Az Orbán-rezsim az első visszamenőleges hatályú törvényétől kezdve törvénytelen, azaz alkotmányellenes. Legutóbbi törvényei, szerdán majd elfogadott határozata azonban nem csupán a nézetem szerint máig hatályos köztársasági alkotmányba, hanem a társaság által megszavazott zalaptákolmányba is ütközik.

Jó ideje már a látszatra sem adnak.

Az ugye teljességgel kizárt, hogy például Gulyás Gergely ne volna tökéletesen tisztában egész „jogalkotásuk” abszurditásával – talán csak Németh Szilárd hiszi, hogy minden rendben van… Bár ha belegondolok, akad még néhány nagyon tökfejnek látszó „képviselő” a Fidesz-frakcióban – olyanok, akik papír nélkül kettőig sem tudnak számolni. Róluk nehéz eldönteni, hogy inkább bűnözők, vagy inkább debilek.

Nekik minden mindegy.

Az Orbán-rezsim szimbolikus „jogalkotásának” nem az európai szabályozás, a tiszta helyzet teremtése, a jogsértésektől való visszatartás a célja, hanem a bűnbakképzés: a megbélyegzés, a gyalázkodás, a megfélemlítés és a gyűlöletre uszítás. Olyan helyzetet teremt, amelyben a hatalom szinte bármilyen „intézkedése” „jogszerűnek” mondható. A „magyar kormány” már-már a Ku-Klux-Klan szintjére süllyedt: tényleg csak az hiányzik, hogy a megbélyegzetteket szurokba, tollba forgatva kerítésre ültessék…

Az utóbbi idők terméséből válogattam: mindegyiket ocsmány hecckampány részeként fogadták el. A „törvény”, a „határozat” megvan vagy meglesz, de a hecckampány folytatódik:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.