2018. október 5., péntek

ÍTÉLETIDŐ: MOST KIDERÜL, MENNYIRE RETTEGNEK A BÍRÁK HANDÓ TÜNDE HATALMÁTÓL

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: PÁLMAI ERIKA
2018.10.05.



Fokozott biztonsági előírások mellett, az előzetesen tervezettnél egy nappal később, kedden választják meg az Országos Bírói Tanács hiányzó négy tagját és az új póttagokat. Ez pedig új fejezet kezdetét jelentheti Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a bírói karon belüli bírálói küzdelmében.

Sikerült- e a totális megfélemlítés? – a hvg.hu bírósági forrásai szerint ez a tétje az Országos Bírósági Tanács (OBT) jövő kedden esedékes, a Néprajzi Múzeumba meghirdetett póttagválasztásának. A hírek szerint az elmúlt hónapok arra utalnak: az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, Handó Tünde nagyon szeretné, ha ezúttal nem ismétlődne meg az év eleji „fiaskó”, nevezetesen az, hogy a kritikusai kerüljenek többsége az őt ellenőrző testületbe. És tény, ezúttal ez össze is jöhet – legalábbis erre utal a tagokat választó küldöttek névsora.

A hvg.hu birtokába jutott dokumentum szerint ugyanis a listán erősen túlreprezentáltak a különböző szintű igazgatási vezetők. Márpedig ők azok, akik Handó kinevezési jogkörébe tartozó vezetők, vagy az ő kinevezettjeik. Az egyes bíróságokon megválasztott elektorok között van Balla Lajos, a Pécsi Ítélőtábla elnöke és a pécsi, fővárosi, illetve a debreceni ítélőtábla elnökhelyettese is. Igencsak beszédes, hogy elektor lett a szombathelyi, győri, tatabányai, kaposvári, szekszárdi, veszprémi, egri, miskolci, debreceni, szegedi, kecskeméti, pécsi, debreceni törvényszék elnöke, több elnökhelyettes, valamit további 13 járásbírósági elnök is. Ők azok, akiknek a többi, alájuk beosztott bíróval együtt – maguk közül – meg kellene választaniuk azokat az OBT-tagokat, akik a mindenkori OBH elnökének munkáját ellenőrzik.Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a közelmúltban komoly médiavisszhangot kiváltó bírósági ügyekkel kapcsolatban sajtótájékoztatót tart hivatalában 2016. február 2-án...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.