2018. október 24., szerda

TGM: A LEGNAGYOBB ORBÁN-REJTÉLY

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS
2018.10.24.


A miniszterelnök elhallgatja legkomolyabb sikerét.

Meg kell mondanom: fölfoghatatlan, amit Orbán Viktor magyar miniszterelnök, továbbá propaganda- és médiaapparátusa művel újabban. A miniszterelnök úr tézise, amelyet fáradhatatlanul ismételget, a következő: a magyar állam mindent elkövet, hogy a „migránsokat” ne engedje be ide – azaz Európába, Magyarországra –, miközben Európa („a globalizmus”) viszont ideédesgeti őket.

A muszlim bevándorlók száma – amint ezt minden normálisabb lap meg portál sokszor közölte – az idén 95%-kal (kilencvenöt százalékkal!) csökkent.

Miért?

Hát azért, hölgyeim és uraim, magyar honfitársaim, mert Európa kormányai és az Európai Unió vezetői a – jócskán fasizált, mondhatni: elfasult – közvélemény nyomására leállították a közel-keleti, közép-ázsiai és afrikai menekültek befogadását, visszaküldik az újabban érkezetteket (Németországból szakadatlanul berregnek az erőszakosan kizsuppolt menekültekkel zsúfolt óriásgépek délkeleti irányban). Más szóval: a hanyatló Nyugat-Európa már elég régen ugyanazt műveli, amit Orbán miniszterelnök tesz és szorgalmaz. Orbán úr hatalmas diadalt aratott – ÉS EZT LETAGADJA!

Döbbenet.

Az már mellékes, hogy Orbán Viktor – ha kíméletesen és udvariasan akarunk jelzőt választani – rasszista menekült- és kerítéspolitikáját minden magyarországi ellenzéki párt (ha nem is túl lelkesen) támogatja.

Az is mellékes, hogy az iszlámellenes Orbán-kormány, Orbán-apparátus, Orbán-klikk és Orbán-család Törökországtól Pakisztánig iszlámista diktatúrák baráti, üzleti és stratégiai szövetségese.

Az se túl fontos, hogy a „kommunistaellenes” Orbán-állam a Kínai Kommunista Párt politikai bizottsága (politbüró) által irányított hipertotalitárius Kínai Népköztársaság ügynökeként viselkedik a világpolitikában (és szabotálja az EU mérséklő erőfeszítéseit), no meg hogy a Vietnami Kommunista Párt politikai bizottsága (politbüró & emberrablók) által irányított Vietnami Szocialista Köztársaság fő szövetségese a környéken.

Mindez ugyebár hinta- és reálpolitika, amelyet a nemzet vezetője fiús mosollyal és férfias kacsintással fogadtat el az elvszerű magyar jobboldallal.

Ámde a magyar miniszterelnök október 23-ai beszéde mintha arra utalna, hogy Orbán Viktor megbolondult maga is elhinné, hogy a migrációs kérdésben vele ma már teljesen egyetértő Nyugat-Európa nem ért vele egyet, holott – hogy csak egyetlen példát hozzunk – Ausztria már a szociáldemokrata vezetésű előző kormány alatt is xenofób, soviniszta migránsellenes politikát folytatott, s ez a kriptofasiszta bájgúnár Kurz kancellárt nem zavarta abban, hogy helyeselje a Sargentini- (pardon: Soros-Sargentini-) jelentés elfogadását az Európai Parlamentben. (Mellesleg: az Európa-szerte bűzölgő, de Ausztriában föltűnően szagos idegenellenesség egyre inkább kiterjed a kelet-európai vendégmunkások jelenlétére is, a dolog egyre cifrább.) Mellesleg a másik jelentős európai bájgúnár, Emmanuel Macron, a Francia (haha) Köztársaság elnöke ugyancsak a tengerbe fullasztás humanista, európai szellemű politikáját képviseli a migránskérdésben, a szokásos képmutató frázisokkal takarózva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.