2018. október 25., csütörtök

ÚJ ORSZÁGOS HAJLÉKTALANPROGRAMOT INDÍTANA GÉMESI

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2018.10.24.


Hallgassa meg

Továbbra is szükségesnek tartja a szigorított hajléktalantörvényt, de a fedél nélküli emberek helyzetének rendezéséhez egy sokszereplős projekt beindítása is szükséges, civilek, települések és a kormányzat együttműködésével – mondta a Klubrádióban Gémesi György, Gödöllő polgármestere. A politikus egyúttal bírálta a főváros és a kormányzat jelenlegi hajléktalanpolitikáját.

Gödöllőn a hajléktalankérdés megoldott, a rászorulók segítésére működtetett szálló fogadja a helyi fedél nélküli embereket, de vannak olyanok, akik ezt a támogatást nem akarják igénybe venni, nem együttműködőek, ezért beszélt arról korábban egy Facebook-videóban, hogy a város lakói ne adjanak pénzt és ennivalót az utcán az ott életvitelszerűen tartózkodóknak – mondta a Klubrádióban Gémesi György, a település polgármestere.

Ezek az emberek voltak már a gödöllői hajléktalanszállón, és pontosan ismerik az ottani megfelelő körülményeket, a feszültségek az alkoholizálásukból és más problémákból fakadtak – hangsúlyozta. A politikus arról is beszélt, hogy három hónapig foglalkozott az érintettek problémáinak megoldásával, készülve az utcán élést tiltó szabályozás október 15-ei hatálybalépésére is, és név szerint ismeri az összes gödöllői hajléktalant.

Gémesi György azt is mondta, ezeknek az embereknek azért kell a szállót választaniuk, mert ott humánusabb körülmények vannak, mint a szabad ég alatt, valamint az utcai életük közegészségügyi, köztisztasági és közbiztonsági gondokat is okozott a város főterén, ahol játszótér, bölcsőde, óvoda , iskola működik, a helyiek pedig már jó ideje határozottabb fellépésre kérték az önkormányzatot.

A Megbeszéljük című műsorban az önkormányzati vezető bejelentette, hogy másnap, vagyis október 25-én, csütörtökön is bemegy a helyi szállóra, ahol együtt fog ebédelni a hajléktalanokkal, amiről ismét élő közvetítést ad az interneten.

Hozzátette, az a gödöllői férfi, aki ellen a rendőrök intézkedtek, és bevitték a település hajléktalanszállójára, először visszament az utcára, de végül belátta, hogy a szállón jobb neki, A politikus szerint a városban elindult valami, azok is együttműködővé válnak, akik előtte nem voltak azok, hajlandók bemenni a segítőhelyre, ahol ételt kapnak, meleg van, pszichológus foglalkozik velük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.