2018. november 5., hétfő

A JÓ SZÁNDÉK KEVÉS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.11.04.


...ha egy politikus, vagy egy párt hibázik, arról beszélni kell. És nem csak nekünk kell itt beszélni róla, hanem a társadalomnak és – főként – a párt tagságának és szimpatizánsainak. Mert minden párt olyan, amilyenné a támogatói teszik. Az ész nélküli rajongás sehová nem vezet. Ha létezne a valóságban Fidesz nevű párt, annak a tagsága rákényszeríthetné a kormányt (Fidesz=kormány=Orbán Viktor) ésszerű döntésekre. De nincs ilyen, nincs kontroll, nincs kritika. Személyi kultusz van és feltétlen rajongás.

Nem gondolom, hogy a DK szavazói szeretnének ebbe az irányba menni. Márpedig úgy tűnik, hogy ezt teszik. A Fideszen kívül a DK az egyetlen olyan párt, amelyiket mindenki, főleg a támogatók egyetlen emberrel azonosítanak és annak az egy embernek minden szava szentírás számukra, vitázni, ellenvéleményt kialakítani, kritizálni nem lehet, mert jön ugyanaz, amit látunk a másik oldalon. Csak itt nem orbánfóbia és a haza megtámadása, nem sorosbérenc és rohadtlipsi van, hanem divatos gyurcsányozás és annak firtatása, mennyit fizet nekünk a Fidesz azért, hogy báncsukaferit.

Ez pedig sehová a világon nem vezet. Azt gondolom, igenis szükség van arra, hogy amennyiben egy politikus, vagy párt baromságot csinál, arra felhívjuk a figyelmet. Nem egészséges dolog a kritikátlan rajongás. Soha. És ha van jó példa – márpedig a Kétfarkú példája jó – akkor azt érdemes megfontolni és használni az ötletet, vagy kitalálni saját megoldást. Ha a szimpatizánsok minden alkalommal lelkesen tapsolnak, akkor egy idő után a mégannyira jószándékú, empatikus, normális gondolkodású politikus is elveszíti a realitásérzékét és elkezdi tévedhetetlennek gondolni magát. Az pedig tudjuk, hogy hová vezet. Az elrettentő példa ott ül az ország trónján.

Egy kommentelő azt írta:

"Tűz esetén van aki vízzel, van aki homokkal, van aki habbal segédkezik az oltásban.
Mindegyik lehet hatásos
".

Pontosan így, erről van szó. Hogy szerintem a DK jött a vizesvödörrel oltani a lángoló benzint. A jó szándék kevés, nem tudnám szívből megköszönni, ha a segítő szándékuk miatt a levegőbe röpülne minden. Ilyenkor a segíteni akaró kezéből érdemes kivenni a vödröt, ugyanis mindenki érdeke ezt diktálja. És esetleg meg lehet mutatni a másikat, aki a megfelelő módon segédkezik az oltásban. Aki ezen megsértődik, azzal én nem tudok mit kezdeni. Igaz, nem is akarok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.