2018. november 5., hétfő

A KORMÁNY INKÁBB TÁMOGATJA SAJÁT HAVERJAI MEGGAZDAGODÁSÁT, MINT A SAJÁT SZEGÉNYEIT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.11.04.


Szép jó estét mindenkinek! Megoldódott a szemétkáosz Magyarországon. Persze erről a valóságban szó sincs, mégis úgy hiszi a kormány, hogy pontosan ezt tették akkor, amikor megvonták a Zöld Híd engedélyét. Őket tették ugyanis felelőssé a napokkal ezelőtt kialakult káoszért, aminek felelőse persze nem a fent elmített cég volt, de ez számukra mellékes.


Október 31-i, azonnali hatállyal visszavonta a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft. megfelelőségi engedélyét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt.

Vagyis pont az a cég – állami kukaholding – vonta meg a Zöld Híd engedélyét, amely nem fizette ki a Zöld Híd által elvégzett munka fedezetét. Noha a cég ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd levelet írt a NHKV Zrt.-nek, mégsem méltatták még csak válaszra sem. Ezért döntött hát úgy október 25-én a cég, hogy felfüggeszti 116 településen a szemét begyűjtését. Ennek természetesen a szemét elszállításáért fizető állampolgárok itták meg a levét, a kormányt ez mégsem érdekelte. Nem hogy tárgyalni nem ültek le a céggel, hanem inkább ellehetetlenítették őket, ugyanis nehogy már ki merjék mondani, hogy nem kapnak fizetést az általuk elvégzett munkáért.

A kormány – Orbán Viktor egyszemélyben – megvédte a rezsicsökkentést. Minden lázadást le kell verni, itt is pontosan ez történt. Az államosított és ezáltal működésképtelenné váló szemétszállítás mellett minden körülmények között ki kell tartani. A NER rendszere ugyanis nem hibázhat. Ha valamit Orbán Viktor törvénybe iktat, az márpedig működni fog. A Zöld Híd kinyírásával a problémát nem oldották meg, mindössze megmutatták, kinek van igaza. Illetve ki az erősebb. A szemétkáosz ezzel tehát meg nem oldódott, inkább még jobban elmélyült. Megoldást az jelenthetne – ez természetesen a NER uralkodása alatt elő sem fordulhat – ha a kormány beismerné, hibázott az államosítással és egy új, működőképes rendszert alakítana ki. Hogy ki lesz a szemétszállítás következő áldozata, az egyelőre még kérdéses. Persze az sem lenne baj, ha járulékos haszonként meg lehetne buktatni Gödöllő polgármesterét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.