2018. november 1., csütörtök

A NEMZET JÖVŐJE MIATT IGAZÁN FÖLÖSLEGES AGGODALMAT SZÍNLELNI. ANNAK MÁR RÉGEN A NYAKÁRA TETSZETTEK LÉPNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.11.01.


Jó reggelt, madárfüttyöt, beköszöntött a november! Attól tartok, hogy a szemetek szemétkáosz sorsát nem oldja meg az sem, hogy mindenszentek napja van. Senki ne dőljön be annak, hogy miután hagyták elfajulni a helyzetet, most 26,4 milliárd forintot injektáltak a szemétszállításba (tudjuk, hogy az MSZP-től az LMP-ig és a kormányt zsaroló cégekig mindenki tehet arról, hogy ebből a palacsintából is a szar folyik, csak a kormány nem), hogy úgy tűnjön, a szeméttől is csak az egyélőisten fog megvédeni. Meg a katasztrófavédelem. Egyáltalán egy mondatban emlegetni a szemétszállítást a katasztrófavédelemmel, több mint katasztrófa, de legalább ezzel is beismerték az elvtársak, hogy nem a Zöld Híd zsarolta a kormányt a maga 2,5 milliárdos hiányával, a rendszerből sokkal masszívabban hiányzik a pénz, vagyis rendszerszinten kúrták el ezt a területet is. Kommunikálni persze lehet közben milliárdok árán, csak attól nem oldódnak meg a problémák, és a szemetet sem viszi el a kutya se. Remélem, most sürgősen belenyomnak pár raklap közpénzt abba is, hogy elmeséljék, ők oldották meg a szemétügyet is, mert csakafidesz. Jó.

A fenti mizériára tökéletesen rímel Orbán tegnapi Tisza Istvánra emlékező ünnepi fröcsögésére: rossz európai döntések sorozata sodort minket a világháborúba. Vagyis mi ott sem voltunk. Mi soha sehol. És ha ott is voltunk, nem voltunk olyan helyzetben, hogy bármibe is beleszólhassunk. Valóban. De akkor ezek szerint most is pont így van, tudatrepedt Viktorom! Nagy troll vagy te, a legnagyobb troll! Hogy azt mondod: Tisza István ízig-vérig nemzeti politikus volt, aki nem osztályok, nem úri klikkek, ideológiák vagy pénzügyi csoportok, hanem a teljes magyar nemzet érdekét tartotta szem előtt. Az lehet, barátom. Kár, hogy Putyin végbelében tenyészve te nem mondhatod el magadról ugyanezt. De a legjobban mégis ez tetszett a soros valósághajlításodból: ma is hódítanak veszélyes eszmék, és nincs hiány a másnapi címlap horizontján gondolkodó európai vezetőkből sem; a magyaroknak ma is ébernek kell maradniuk, mert az egész haza rámehet, ha az ország kiengedi kezéből saját sorsának irányítását. Viktorovics! Nincs nálad veszélyesebb eszme. A mindenkit gyűlölő, minden európaisággal háborúban álló, ázsiai diktátorokra ellenben irigységgel tekintő kisemberi elfuseráltságod. Te kilencedik éve a tegnapi, a mai és a holnapi propanda címlapjainak farigcsálásából és a valóság kozmetikázásából élsz, ezért igen szánalmas másokra mutogatnod. Ja, a nemzet miatt meg már teljesen fölösleges álaggódni: annak Lölövel ti már a nyakára léptetek. Igaz, egy részük akkor is lemondott volna saját magáról a ti javatokra (=kiengedte kezéből saját sorsa irányítását), ha a családtagjaikat zabáltátok volna fel főműsoridőben a valamelyik tévétekben. Mi lenne, ha néha meg sem szólalnál?

Gondolom, azt sem tőlem tudja meg az elvetélt futballista, hogy kinek jut a megtiszteltetés, hogy az észak-balatoni vasútvonal Szabadbattyán és Balatonfüred közötti szakaszát villamosítsa/felújítsa, mert mindenhez is kurvára ért? Na kinek? A mangalicaszerelőnek és páratlanul tehetséges vejének. Véletlenül. Mert senki más nem ért semmihez ebben az istenverte országban, csak akit Mészárosnak hívnak és Orbán haverja. A bűvös szám ezúttal: 23. Milliárd. Nettó. Félek, kevés lesz ez a pénz arra az 55 kilométeres szakaszra, meg még 4 állomás akadálymentesítésére, és egyebekre. Nem baj, majd dudál Lölö, ha nem éri a széle a hosszát, és nyílik a közpénzcsap, a látványos kivitelezési munkálatok amúgy is csak 2019 őszén kezdődhetnek meg, a teljes fejlesztés körülbelül meg 2,5 év múlva készül el. Mi meg már azt sem tudjuk követni, hogy tegnap mit loptak el. És akkor az üresen álló, néhol furcsa tulajdonosi hátterű vadászkastélyok és vadászkúriák kormányközeli kezekbe juttatásáról, vagyis az ágazat (vadászati törvény mögé bújtatott) Mészárosok-Tiborczok általi bekebelezéséről még nem is szóltam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.