2018. november 8., csütörtök

AZ EURÓPAI NÉPPÁRT MOST IRATTA ALÁ SAJÁT HALÁLOS ÍTÉLETÉT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.11.08.


Orbán gyáva, nem bízik még eléggé a hozzá hasonló európai fasiszták erejében, ezért nem mer kilépni a Néppártból és az övéi közé állni egy szélsőjobboldali frakció élére. A Néppárt pedig a történelem legnagyobb tévedését megismételve azt képzeli, hogy a kígyót kezelni tudja, ha a keblén tartja. Ezért mindkét fél érdeke, hogy látszat egyezség szülessen, míg eközben a Néppárt köt elvtelen kompromisszumot, és folytatja Orbán kitenyésztését.

Ennek vége az, hogy Orbán a Néppárt szárnyai alatt növekedhet. A Néppárt legitimálja az Unió első fasiszta államát, és védelemben részesíti a fasizmus 21. századi mutációját és reinkarnációját.

Amikor Orbán e védelem alatt olyan mértékben megerősödik, és orosz támogatással az általa ihletett európai szélsőjobb felnövekszik, kész arra, hogy a hatalmat átvegye Európában, Orbán elhagyja őket, és “ez nem kereszténydemokrácia” kiáltással hátba döfi és lemészárolja jótevőit. Vagy átveszi a Néppártot és beviszi a többi fasisztát.

Orbán pávatánca lenne az is, ha változtatás nélkül írná alá azt a dokumentumot, amely az ő megrendszabályozását és az alapértékek melletti hűségnyilatkozat elfogadását célozta. A legijesztőbb azonban az, hogy ha a jelek szerint Deutsch nem hazudott, s a Néppárt kivette a szövegből a liberális demokráciára való hivatkozást.

Nem Orbán tett hitet a Néppárt eszmeisége, hanem a Néppárt Orbán eszmeisége mellett.

Amit ugyanis a Néppárt kifejt a civilekről, a sajtószabadságról, tanszabadságról, az mind a liberális demokrácia alapértéke, ebben a formában viszont azzal a tartalommal jelenik meg, ahogy azt Orbán érti az “illiberális, vagyis a 21. századi fasiszta államban. Orbán a maga fasiszta államát is demokráciának nevezi, nem liberális, hanem keresztény demokráciának. Más demokrácia azonban nincs, csak liberális demokrácia van. A demokrácia vagy liberális vagy nem demokrácia. A demokrácia maga a liberalizmus és fordítva.

Mindez tragédia, és miután Orbán totális vereséget szenvedett a Sargentini-jelentés miatt, a Néppárt most az egész jelentést negligálta, ellensúlyozta, Orbánt felmentette, védelmébe vette, és menekülési útvonalat adott számára. Ettől kezdve semmi nem lesz a 7. cikkellyel és bármilyen uniós számonkéréssel. A Néppárt integrálja, védelme alá helyezi a fasizmust, s mindazt, amit a Sargentini-jelentésben megfogalmazott. E pillanattól kezdve, aki az EU-ban a Néppártra szavaz, hosszútávon az EU elpusztítása vagy teljes fasizálódására szavaz, s a liberális demokratáknak ezzel szabadna csak kampányolni. Orbán a Néppárt sötét arca...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.