2018. november 5., hétfő

AZ "ŐRÜLT ÖTLET"

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.11.05.


Kívülről nézve tényleg furcsának tűnik felrúgni mindent, amiért az ember éveket dolgozott. Mégis akadnak, akik így döntenek. Közéjük tartozik Balázs is, aki nagy lépésre szánta el magát. Mindjárt el is magyarázza, miért.

The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.Mark Twain

Hol is kezdjem…Akik ismernek, tudják, hogy évek óta dédelgetett álmom, hogy utazhassak, megkötések nélkül. Ebben talán szerepe volt annak, mikor Dániába kiköltöztem és rájöttem, mi van még Magyarország, Budapest határain túl. Ez az új élményektől előbújó izgatottság az, amit szerettem volna újra érezni. De ennél ez sokkal összetettebb, kösd be magad.

A „miért”

Mindig is érdekelt, hogy a világot megváltoztató, jobbá tevő emberek hogyan gondolkodtak, nőttek fel, ezért több biográfiát is elolvastam (Steve Jobs, Arnold Schwarzenegger, Enzo Ferrari..).

Tavaly születésnapomra kaptam meg azt a könyvet, ami elindított egy folyamatot. Ez a Nike brand alapítójának; Phil Knight-nak a remekműve. Ő, ahogy sok más általam nagyra tartott ember, útra kelt, hogy bejárja a világot és megtalálja a céljait.

Azóta többször vissza-vissza tértem ehhez a könyvhöz, egyszerűen annyira hajtott a kíváncsiság, avagy a kérdés, hogy „Mi lenne, ha..?”. Azt mind tudjuk, hogy az ő utazásainak mi az eredménye, hiszen szinte mindenki az ő cipőit hordja.

Miután kijöttem az egyetemről (és mikor bementem akkor is) azt gondoltam, hogy ha lesz diplomám, lesz egy menő, jól fizetett állásom, akkor boldog leszek. Öt éven át kőkeményen dolgoztam és elértem a tinédzserként vizionizált életet.

Elképesztő emberek a kollégáim, rugalmas a munkaidőm, nem megterhelő a munkavégzés, elképesztő sok extra dolgot biztosít a cég és biztos vagyok benne, hogy a legtöbb korombelinek ez a hely lenne az álommunkahely, ahogy nekem is annak tűnt közel két éve.

Viszont sok mindenre rájöttem azóta. Minden pénzt el lehet költeni és ez önmagában nem fog boldoggá tenni. Ahogy telt múlt az idő, a legtöbb barátom el- vagy hazaköltözött, az ex-barátnőmmel szétmentünk, így volt időm bőven azt kutatni, hogy vajon mit is szeretnék az élettől?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.