2018. november 20., kedd

MÁR SZÁMOLNI IS NEHÉZ A KORMÁNY HAZUGSÁGAIT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.11.19.


A közmédia annyira nem tudja már mit csináljon a sok milliárd forintos állami támogatással, hogy egyre nagyobb ökörségekre költi azt. Kiderült ugyanis a Közbeszerzési Hatóság adatai alapján, hogy 328 millió forintot költenek sminkesre, fodrászra és stylistra. Ez olyan pénzösszeg, melyből akár több kisebb kórház adósságát is ki lehetne fizetni, de gond egy szál sincs, hisz biztosan óriási szüksége van arra a salakmédia munkatársainak, hogy több száz millió forintért szépítsék meg őket:

- a vezető sytlist havi díja 3,4 millió forint + áfa (bruttó 4,3 millió forint)
- a stylist tanácsadói tevékenység óradíja 5000 forint + áfa (bruttó 6350 Ft/óra)
- az öltöztetés óradíja 2000 forint + áfa (bruttó 2540 Ft/óra)
- az eseti fodrászszolgáltatás díja 14 500 forint + áfa alkalmanként (bruttó 18 415 Ft/alkalom)
- a sminkes szolgáltatás óradíja 2650 forint + áfa (bruttó 3365 Ft/óra)

Eszetlen pénzszórás persze nem csak itt van jelen. A HVG utánajárt mennyi pénzt költenek havonta a parlamenti képviselők csak üzemanyagra, pontosabban mekkora támogatást kapnak azért, hogy az országot járva tojást és krumplit osszanak. Mivel a képviselői fizetések megemelkedtek, így természetesen az üzemanyag támogatás is bőven növekedett. Van olyan hazai képviselő, aki több pénzt költhet üzemanyagra, mint amennyi a magyar átlagfizetés. A lista élén a fideszes V. Németh Zsolt áll, aki 345 ezer forintot költhet benzinre, ami a lap számításai szerint benzinnel kalkulálva 10 780 kilométerre, gázolajjal kalkulálva pedig 13 200 kilométerre elegendő. Az idén is dobogós Vitányi István fideszes képviselő nem igazán vette jó néven, hogy a lap megkereste őt:

"Minden évben megírják, hogy benzinfaló képviselő vagyok, de azt nem, hogy a fél megye az enyém Hajdú-Biharban. Csak ma 207 kilométert mentem eddig a választókörzetemben, most jövök a harmadik rendezvényről, és még csak délután 3 van. Holnap pedig Pestre is megyek, és hétfőn is voltam – két pesti út nekem 1200 kilométer, de egy hónapban van vagy 6 pesti utam, tessék kiszámolni".

Vitányi szerint tehát a fél megye az övé. Tehát ezeket a településeket a képviselő nem képviseli, hanem kiskirályként úgy érzi rendelkezik felettük. Ez a mentalitás persze nem egyedüli idehaza, nem is véletlen, hogy itt tart ez az ország. Ezek után már csak egyetlen kérdésem lenne, a mindig mindenhol is jelenlévő, mindent átadó és megnyitó Tállai András mégis hogy nem fért be a HVG 12-es listájába? Ha valaki, hát ő biztosan megérdemelné a támogatást!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.