2018. november 10., szombat

ORBÁN EGYETLEN CÉLJA A GYŰLÖLET SZÍTÁSA ÉS A SZAVAZÓTÁBOR ERŐSÍTÉSE

SZTÁRKLIKK
Szerző: VÁSÁRHELYI MÁRIA
2018.11.10.


Csaba László, Orbán korábbi feltétlen híve és tanácsadója a Népszavában elmesélt egy történetet, ami egy korábbi Fidesz-frakcióülésen hangzott el.

Az ülésen Gulyás Gergely főminiszter megkérdezte Orbánt, hogyha a vizes vébé alatt eltűntek az utcáról a Soros-plakátok, akkor utána miért kellett újra teleszórni ezekkel az országot; „Minek nekünk az öreg zsidó akkor?” – kérdezte, mire Orbán így válaszolt: "Mi is gondolkoztunk ezen, elvtárs, de augusztus van, és semmi nem jutott eszünkbe helyette, marad a Soros." És gondolom a a "rendkívül szellemes" párbeszédet a frakciólakájok harsány, röhögő nyerítéssel jutalmazták.

Mert ők így gondolkodnak és így is beszélnek egymás között. Leplezni sem próbálják, hogy az "öreg zsidó" elleni, évek óta tartó, milliárdokat felemésztő kampány egyetlen célja a gyűlölet szítása és a szavazótábor belső kohéziójának erősítése. No meg az ország kifosztásának és a hatékony kormányzás hiányának leplezése.

Amikor a Sargentini-jelentésben a kormány antiszemita politikájáról volt szó, a politikai "elit" - kormánypárti és ellenzéki - egyöntetűen felháborodva utasította vissza. És persze a kormánytagok soha nem tesznek antiszemita kijelentéseket, mi több Orbán és Netanjahu boldogan lapogatják egymás hátát, mivel a zsidók elleni indulatok szítását elvégzik helyettük a kormány médialakájai, áltörténészei, "az öreg zsidó" elleni gyűlöletkampányai, a közismert, mélyen antiszemita politikusok és művészek kormány által finanszírozott kultusza és a hivatalos emlékezetpolitika köztéri szobrokban megvalósuló objektíválódása...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.