2018. november 8., csütörtök

ÚJ, ÁTHALLÁSOS DALT ÍRT BRÓDY


KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2018.11.08.


Hallgassa meg

Először hangzott el az éterben Bródy János új dala, amit nem lesz nehéz párhuzamba állítani a magyarországi történésekkel. Lesz ez még így se, ideje észhez térnetek … Dalpremier a Klubrádióban. Protest song 2018.

Nagyon szép volt a hagyományos nagylemezek ideje, és rendkívül erős progresszivitást hozott a könnyűzenei életbe, de a dalfüzér nem az internetre optimalizált forma. A neten, a technika sajátossága, illetve a zenehallgatási szokások megváltozása miatt, a dalok már csak önállóan működnek, albumok részeként manapság csak nagyon ritkán fogyasztják a szerzeményeket – mondta Bródy János annak alkalmából, hogy ezúttal ő sem új lemezt, hanem új dalt mutatott be a közönségnek, az Akit a hazája nem szeretett címmel.

A zenész legutóbbi albuma, a Ráadás 2016-ban jött ki, de aztán már nem gondolta, hogy újabb nagylemezt kellene készítenie, „de a dalok azért születnek” – tette hozzá.

Az Akit a hazája nem szeretett című szerzeménynek a Klubrádió Basszus című műsorában november 6-án volt a rádiós premierje, egy nappal azután, hogy a dalhoz készített videó felkerült a netre.

Új alkotása kapcsán Bródy a Basszusban beszélt a slágerminőség, valamint a NER összefüggéseiről, és arról is, mit jelent az alternatív retró.

A műsor vendége volt Juhász Tamás gitáros is, a Vaklárma együttes tagja, aki még nem hagyott fel a régi formával, és egy egész albumot készített – internetre. Bródy is elmondta róla a véleményét: nagyon jó, de ...

A beszélgetés
 hangfelvételét a poszt elején kattinthatja! A Basszus november 6-ai, keddi adásának műsorvezetője Bencsik Gyula volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.