2020. július 25., szombat

HIDEG ÉS SZÁMÍTÓ HATALOM VÉGEZTE KI AZ ORSZÁG LEGOLVASOTTABB LAPJÁT

444.HU
Szerző: RÉNYI PÁL DNIEL
2020.07.25.



- A független Index halála egy évekkel ezelőtt eltervezett politikai akció végeredménye. 

- A végső tőrdöfés időzítése is tudatos: már a brüsszeli uniós megállapodás után, de még az amerikai választások előtt történik, és kellő távolságban a 2022-es országgyűlési választásoktól.
- „Mire augusztus elején Lőrinc visszajön a szabadságról, az Index-ügynek valamerre el kell dőlnie” - mondta múlt héten egy indamediás vezető, és el is dőlt.
- Az újságírók a legtisztességesebb megoldást választják azzal, hogy nem asszisztálnak a politika színjátékához.

Július 23-án az Index-tulajdonos alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt. Ez egyetlen nappal azután történt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli csúcson kiküzdötte, hogy a jogállamiság ne játsszon döntő szerepet a következő hét évben az uniós források leosztásánál.

A miniszterelnök a győzelem után elment aludni két napra. Állítólag 3-4 órákat alszik éjszakánként, most viszont akkorát keccsölt Brüsszelben, hogy rögtön 48 órára kikapcsolt.

Amíg Orbán egyik oldaláról a másikra fordult, szerda délelőtt eldőlt az elmúlt évek egyik legfontosabb politikai ügye Magyarországon. Az ország legnagyobb lapjának története - legalábbis ahogy eddig ismertük - véget ért.

A hatalom szerette volna csendesen megoldani az Index ügyét. Átvenni az irányítást, csendben, fű alatt, átszervezések útján, némi lemorzsolódással, szakmai és pénzügyi indokokkal elkenve a dolgot.

Dull Szabolcs főszerkesztő és az újságírók annyit mindenképp elértek, hogy botrány nélkül ezt a rombolást sem úszhatja meg a kormány. Orbán Brüsszelben szándékosan keltette azt a benyomást, mintha semmi köze nem lenne az Indexnél zajló eseményekhez; mint akinek a brüsszeli bürokraták elleni harc és a koronavírus kezelése köti le minden erejét, és aki üzleti ügyekkel nem foglalkozik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.