2018. november 23., péntek

ELKEZDŐDÖTT: BONTJÁK A BALATONI KEMPINGET MÉSZÁROSÉK, LUXUSSZÁLLODA ÉS VILLAPARK ÉPÜL

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.11.23.


A jegyző szerint nem adásvétellel szerezték meg a Balaton egyik legnagyobb és legkeresettebb kempingjét. A tulajdonos idén került be a 100 leggazdagabb magyar közé.

Egy hete került a Konzum Nyrt. tulajdonába az eddig is Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Balatontourist, mely magán-, illetve önkormányzati tulajdonban lévő kempingeket üzemeltet.

A 2018-as szezonban 10 balatoni kempinget és egy vendégházat működtető társaság az előzetes becslések szerint 1,715 milliárd forint bevételre számít. Az egyik legforgalmasabb és legnagyobb kemping a balatonszemesi Vadvirág, megy a 24.hu által kiszúrt önkormányzati jegyzőkönyv tanúsága szerint bezár, helyére Mészáros egyik üzlettársa, az idén a 100 leggazdagabb magyar közé avanzsáló (és rögtön a 26. helyne landoló) Jellinek Dániel cége, a Cape Town Real Estate Zrt. épít luxuslakóparkot és szállodát.

A kemping érdekes módon került a Cape Town tulajdonába: Kelemen Csilla balatonszemesi jegyző szerint azért nem az elővásárlási joggal rendelkező önrkományzaté lett a 17-18 hektáros terület, mert nem adásvétellel került új tulajdonosához. „A hitelező bankok tulajdonába került az ingatlan, a jelenlegi tulajdonos nem adásvétellel szerezte meg a tulajdonjogot, az elővásárlási jogot pedig csak akkor érvényesíthette volna az önkormányzat, ha adásvétel történik” olvasható a jegyzőkönyvben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.