2017. március 28., kedd

MAGYARORSZÁG TÉNYLEG MINDENT ELKÖVET, HOGY NE LEGYÜNK SIKERESEK ÉS VERSENYKÉPESEK?

IFL BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.03.28.


Már a Fidesz multikkal szembeni tervezeténél is vakartam a fejemet. Versenyképesség szempontból elég érdekes hozzáállás, hogy a leghatékonyabban működő cégeket akarják megsarcolni (az egy főre jutó árbevélel maximumának megszabásával... tehát ahol egy munkavállalóra jut 70 millió árbevétel, azt bűntetni akarják szemben azzal, aki kevésbé hatékonyan 1 főre 25 millió árbevételt produkál). Szerencsére a baloldal sem kezeli jobban a helyzetet és még mindig a popularista megoldást választja, amivel a béka segge alatt akarja tartani a magyar termelékenységet.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette ki a szocialista politikus, hogy kell felosztani a gazdagokat: csalók és tisztességesek.
  • Előbbiekre a börtön és a vagyonelkobzás vár, ha az MSZP kerül hatalomra.
  • Utóbbiakra pedig különadó, amivel a havi bruttó 1,7 milliónál többet keresőket sújtanák. 
Popularizmus a köbön

Hiszem, hogy a politika mindig a társadalom kivetülése és a válasza. A politika szinte minden esetben keresi a popularista döntéseket és kerüli azokat, amikkel szembe menne mindazzal, ami az általános társadalmi felfogás. Ma pedig nagyon sok

negatív berögzülésünk van. Ilyen a gazdagokkal szembeni attitűd is.

Onnan indulunk, hogy az átlagos emberek mindenkit gazdagnak gondolnak, akik legalább egy nagyságrenddel többet keresnek náluk. A viszonyítási pont a minimálbér és átlagos jövedelem közötti vékonynak tűnő határ. Tehát a néphiedelem szerint, aki 2017-ben 150.000 forintot visz haza, az a becsületes átlag. Aki már 600.000 forintot keres, az már gazdag.

Gyakorlatilag kikopott a köztudatból és ezáltal a politikából a középréteg, akik az átlagnál jobban keresnek, de a gazdagokhoz képest szegények. ÉS ezt a középréteget egyik jelentős politikai erő sem nagyon akarja felvállalni. Inkább erősítik azt a hitet, hogy a mai 150.000 forintos jövedelem a normális és 1M forint körül keresni ördögtől való, csaló dolog, egy gazdagi hóbort.

Ebbe kapaszkodik az MSZP ezek szerint, akik szerint nettó 1M forint= gazdagság...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.