Szerző: Szarvas Norbert
2017.07.03.
Képzelj el egy olyan éttermet Magyarországon, ahol mindenért többet kell fizetned 20%-kal és ezt bátran felvállalják. Ez azt jelenti, hogyha egy rántott husi 1.600 lenne alapból, akkor neked 1.920-at kell kifizetned. Viszont ezen a helyen nem számolnak fel neked kötelező szervízdíjat, nem akarnak átverni és kifejezetten minőségi, normális adag ételt adnak neked normális felszolgálók, akik meg vannak fizetve, és véletlenül sem a Te borravalódból akarnak ételt venni másnap a gyereknek. Bevállalnád?
Miért kell neked 20%-kal többet fizetned?
Köztudott, hogy a vendéglátó egységek folyamatosan trükköznek a bérekkel (4 órás bejelentett, minimálbér, minden zsebbe...), mert úgy gondolják, hogy csak így tudják tartósan alacsonyan tartani az áraikat, így tudnak egyáltalán életben maradni. Ez többek között azt jelenti, hogy a vendéglátásban dolgozók:
- teljesen kiszolgáltatottak
- alig fizetnek utánuk járulékot (kevesebb adó folyik be)
- borravalóból élnek
- nincsenek megfizetve
- túl vannak terhelve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.