2019. január 18., péntek

HADHÁZY: SZERVEZETT CSALÁS FOLYIK AZ EFOP-PROJEKTEK HÁTTERÉBEN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2019.01.17.


Kopipésztelt, azaz minden valószínűség szerint másolt, egy kaptafára készülő projektleírásokra bukkant Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az EFOP-transznacionális együttműködések program nyertesei között. A politikus, ha már „egyéb okból” a köztévé székházában tartózkodik, ott tartotta meg szokásos Korrupcióinfóját.

Az EFOP-projekt célja papíron „a közszolgáltatások elérhetőségének és minőségének fejlesztése, esélyteremtő szerepének javítása”, erre a célra 30-50 millió forint kérhető, összesen 109 pályázat minősült sikeresnek.

Hadházy már korábban is gyanakodott a projektre, a Zombai Romákért Egyesület 50 milliós projektjén keresztül mutatta be a program gyenge pontjait és vázolta aggályait. Például azt, hogy fejenként 700 ezer forint „ajándékpénzt” kaphatna minden zombai roma ebből az összegből, ehelyett workshopokra, rendezvényekre, tanulmányutakra megy a pénz.

Ezután az Átlátszó találomra kiválasztott 11 nyertest, akiktől közérdekű adatigénylésben kérte a pályázatuk alapján megkötött szerződéseik listáját. Az eredmény lesújtó volt: a 11-ből ketten válaszoltak, a többiek a fülük botját sem mozdították. Ellenben kiderült, meglehetősen fantomgyanús civil szervezetek is szép számmal akadnak a közpénzzel megtoltak között:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.