2019. január 17., csütörtök

HÉTFŐIG KELL DÖNTENIÜK A HONVÉDKÓRHÁZ DOLGOZÓINAK, VÁLLALJÁK-E A HONVÉDSÉGI STÁTUSZT

MÉRCE
Szerző: BOGATIN BENCE 
2019.01.17.


Hétfőig kell eldönteniük a Honvédkórház dolgozóinak, hogy vállalják-e a honvédségi státuszt, ellenkező esetben másik munkahely után kell nézniük (mivel honvédelmi alkalmazotti munkakört nem honvédelmi alkalmazott nem tölthet be) – írja a Népszava.

Korábban mi is írtunk arról, hogy a december 12-i, a rabszolgatörvénnyel szembeni ellenzéki tiltakozás miatt botrányba fulladt parlamenti ülésen fogadták el azt a törvényt is, amely január 1-jével több szektorban megszünteti a közalkalmazotti jogviszonyt.

A rendőrök, a tűzoltók és a büntetésvégrehajtási dolgozók január 1-től rendvédelmi igazgatási alkalmazottak lettek, a honvédségi fenntartású intézmények civil munkavállalóit pedig honvédelmi alkalmazotti jogviszonyba sorolta át a törvény. Az utóbbi, újonnan létrehozott jogviszony számos dolgozói csoport, például a honvédelmi tárca civil dolgozói mellett a Honvédkórház alkalmazottaira – orvosokra, ápolókra és adminisztratív dolgozókra – is vonatkozik.

A lap úgy tudja, bár az új feltételek a dolgozók többségének nem kedvezők, és –bár a hvg.hu szerint a múlt héten még szakdolgozók egy része a felmondását tervezte, valamint volt olyan osztály, ahol az orvosok egységesen felmondtak volna-, elmarad a szélesebb körű, egységes fellépés a változtatás ellen, mindössze négy-öt traumatológus, néhány sürgősségi szakember, valamint a héten újranyitott koraszülött centrum munkatársai tartanak még ki a távozás mellett. Az, hogy tényleg távoznak-e, hétfőn derülhet ki, amikor le kell adniuk az aláírt új munkaszerződéseket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.