2019. február 9., szombat

JAKAB PÉTER: ORBÁN VIKTOR "HARMINC EZÜSTÉRT" ELADNÁ A HAZÁT A MULTIKNAK

MAGYAR HANG
Szerző: KATONA MARIANN
2019.02.09.


Tüntetésekkel kormányt váltani nem lehet, de az ellenzéki szavazók egy oldalra állításához, a közöny legyőzéséhez hatékony eszköz – erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Jakab Péter. A szókimondó stílusa miatt gyorsan ismertté vált jobbikos szóvivő elismerte, hogy ki kell lépnie a komfortzónájából, amikor egy DK-s politikussal áll egy színpadon, de neki most nem azt kell néznie, hogy ki áll mellette, hanem azt, hogy kik vannak mögötte. A Magyar Hang 2019. január 18-i számában megjelent interjúban beszélt arról is, hogyan állnak az egyeztetések Miskolcon, és mit gondol Puzsér Róbertről.

A rabszolgatörvénynek nevezett szabályozás elfogadásának napján a parlamenti ülésteremben ön egyszerűen beült Orbán Viktor székébe. Mire gondolt? 

– Ez egy üzenet volt a miniszterelnök felé, hogy rendkívül törékeny a hatalma, a zsarnokká lett kormányfőt bármikor elzavarhatja a nép, pillanatok alatt bekövetkezhet egy trónfosztás. A szemén is azt láttam, hogy egy labilis ember, aki kényszeredett vigyor és üveges tekintet mögé menekül a valóság elől, de a valóság utolér minden zsarnokot.

Mégis, a törvénymódosítást elfogadták és bár azóta folyamatosan zajlanak a tiltakozások, nem úgy tűnik, mintha a kormány törékeny lenne és meg akarna hátrálni.
– Mindig meg szokták kérdezni, hogyan lehet legyőzni a Fideszt, én pedig erre azt szoktam mondani, hogy először a közönyt kell legyőzni. Tavaly év végére a közöny megbukott. Éveken át altatták a magyar társadalmat, hogy ne reagáljon semmire, tűrje, ha szétverik az egészségügyet, ha elveszik a megélhetését, ha megnehezítik az életét. Lényegében a Fidesz úgy tekint a magyar emberre, mint egy birkára, akinek egyetlen dolga bégetni a sorban. Úgy tűnik azonban, a rabszolgatörvény az utolsó csepp volt a pohárban, ami azt üzente a magyar embereknek, hogy ébresztő, mert baj van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.