2019. február 27., szerda

NEM VITT MELLÉ AZ IRÁNYZÉK, ORBÁN EGÉSZ EURÓPÁT TÁMADJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.02.27.


"Mindenki azt hitte, Orbán rosszul mérte fel a helyzetet, amikor Junckert tette Soros mellé, mert nem számított rá, hogy ez valakit is jobban érdekel, mint amikor egyedül Soros volt a bűnbak. Ez azonban tévedés: átgondolt stratégia, nyílt hadüzenet ez egész Európa, a liberális demokratikus jogállami rendszer ellen. Orbán ezzel azt mondja, hogy a zsidó világösszeesküvés megtévesztette a liberalizmus eszméjével a “kereszténydemokráciát” is, ezért a demokratikus jobboldal is ellensége a “keresztény Európának”, vagyis az antiliberális (kódolt nevén: “illiberális”), antidemokratikus, antiszemita, antiparlamentáris középkori feudális “keresztény” államformának, amit ő támasztott fel, és ő képvisel."

Orbán nem adott még egy ciklust annak a látszatnak, mintha ő demokrata lenne. Mindent egy lapra tett fel: frontális támadást intézett a liberális demokratikus Európa ellen. Elsőre úgy tűnhetett, elvétette a célt, és melléfogott, amikor a néppárti kereszténydemokrata Jean-Claude Juncker-t tette Soros bábjaként a bevándorláspárti erők képviselőjeként plakátra.

Hiszen Orbán azt mondta: az európai parlamenti választás a bevándorláspárti és a bevándorlást ellenző pártok csatája. Mindenki azt gondolhatta, a liberális, szociáldemokrata, zöld,és más baloldali pártokat bélyegzi “bevándorláspártinak”, míg a kereszténydemokrata, konzervatív jobboldalt nevezi a bevándorlás ellenzőinek, hiszen a Néppárt tagjaként maga is e pártcsaládnak gyűjt szavazatokat.

Orbán Európája a keresztény abszolút monarchiához való visszatérés. Az Európai Néppárt kereszténydemokratái még mindig nem értik, hogy Orbán velük együtt akarja elsöpörni egész Európában a hatalmi ágak szétválasztására, a fékek és ellensúlyok rendszerére, az emberi jogokra épülő liberális demokráciát.

Az ő példaképe az alaptörvénye preambulumába bekerült keresztény uralkodó (I. “Szent” István), aki felnégyeli a politikai ellenfelét. Államformája a sötét, feudális, középkori királyság, amelyben minden hatalom (s az egész ország) birtokosa a keresztény uralkodó, akinek uralma Istentől van (lásd.: Szent Korona hazug legendája). Egy istenkirályság. Küldetése a nép “kereszténnyé” tétele, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nemzeti identitás azonos a “keresztény” vallással, a nemzet azonos a kereszténységgel. A hatalom legitimitása a keresztény Istentől származik. Ezért leválthatatlan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.