2019. március 27., szerda

MEGSZAVAZTA A FIDESZ, HOGY MAGYARORSZÁG ADÓPARADICSOM-SZERŰEN MŰKÖDIK

EUROLÓGUS BLOG
Szerző: Eurológus
2019.03.26.



Hét országot, közöttük Magyarországot bírál az Európai Parlament által elfogadott jelentés azért, mert megkönnyítik a nagy cégeknek az agresszív adótervezést. Ezzel a Fidesz képviselői is egyetértettek, sőt, azzal is, hogy uniós hivatal vizsgálja az adóelkerülő gyakorlatokat.

Egyéves vizsgálati eredményét foglalta össze az Európai Parlament pénzügyi bűncselekményekkel, adókijátszással és adókikerüléssel foglalkozó különbizottsága, a vizsgálat megállapításait tartalmazó jelentést kedden nagy többséggel fogadta el az Európai Parlament. A bizottságot azért hozták létre, hogy a Luxleaks, Football Leaks, Panama-iratok kapcsán megvizsgálja, a nagy cégeknek milyen lehetőségük van az Európai Unióban az adózás kikerülésére, vagy minimálisra csökkentésére. A dokumentum egy sor ajánlást fogalmaz meg.

Javasolják egy európai pénzügyi rendőrség és pénzügyi információs egység létrehozását, európai pénzmosás elleni szervezet felállítását, az aranyvízum- és aranyútlevél-rendszerek felszámolását és szerintük sokkal jobban kellene védeni a közérdekű bejelentőket és az újságírókat, és fel kellene állítani egy uniós alapot az oknyomozó újságírás támogatására...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.