2019. április 1., hétfő

SOKSZOR PADLÓN, SOKSZOR FELLEGEKBEN

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő / Zsuzsa
2019.04.01.


Zsuzsáék jó hat és fél éve lettek határátkelők, a németországi Augsburgban kezdték meg külföldi életüket. Akkor írtak is posztot a velünk történtekről (itt olvashatjátok el, szerintem érdemes!). Most kérésemre hat évvel később veszi fel Zsuzsa a történet fonalát – és van mit felgöngyölíteni, mert nem kevés dolog történt azóta velük. (A képeket is ő küldte, a külön nem jelöltek Frankfurtban készültek.)

„Kaptunk egy felkérést, hogy ha van kedvünk, akkor osszuk meg az előző bejegyzés óta velünk történt dolgokat.

Az előző poszt 2013 májusában született, ami akárhogy is nézzük lassan 6 éve volt... Az előző poszt zanzásítva arról szólt, hogy megérkeztünk Németországba 2012 októberében nagyjából nulla nyelvtudással, lett munkánk, kialakult életünk és terveink.

Terveink közt szerepelt, hogy a férjem, aki informatikus és tényleg nagyon jó szakember, el tudjon helyezkedni a szakmájában.

Ehhez nyilván kellett a német nyelvtudás. Az én életem párja nagyon szorgalmas volt és munka mellett és közben rengeteget tanult. Ennek a gyümölcse az lett, hogy 2015 év végén úgy döntöttünk, hogy most már érdemes lenne feltölteni az önéletrajzát fejvadász oldalakra.

Hotelezés három hónapig

Nagyon hamar keresték is állásajánlatokkal, köztük a Deutsche Bank is. Ez utóbbi lett a nyertes, ami természetesen hozta magával a költözést is, hiszen a bank központja Frankfurtban volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.