2019. május 2., csütörtök

ORBÁNÉK AZ INTERNETRE SZÁMŰZTÉK AZ M3 CSATORNÁT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.05.02.


Május elsejétől megszűnt a M3 tévécsatorna. Pontosabban, az internetre költözött, ami azt jelenti, hogy azok, akik eddig a tévéjükön nézték, ezentúl csak a világhálón juthatnak hozzá. Vannak, akik néznek tévét a neten, de a legtöbb ember számára ez még mindig nem természetes, mert úgy gondolják, hogy az internet az nem tévé, hanem számítógép, a televízió pedig egy készülék, ami más mint a komputer.

Ha volna valaki, aki nem tudná, miről szól ez a történet, annak most elmondjuk. Az M3 televízió afféle retro tévé volt. Visszatekintés az elmúlt évtizedekre, régi filmeket, műsorokat lehetett látni benne, egykor népszerű televíziós adásokat.

Jó volt időnként belenézni, találkozni egy letűnt világgal, és közben szembesülni azzal, hogy milyen volt ez az ország akkor, amikor még bármilyen lehetett volna. Nosztalgia is volt persze ebben a tévében, sok olyan műsor, például műveltségi vetélkedők, amelyeknek mára egyszer, s mindenkorra befellegzett. A tudást felváltotta a gyorsan befogadható, rövid ideig fontos és érvényes ismeret...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.