2019. augusztus 19., hétfő

MIÉRT JÖJJENEK HAZA A KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MAGYAROK?


HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: HATÁRÁTKELŐ
2019.08.19.


Úgy tűnik, tovább folyik a vita arról, mi történne, ha hazaköltöznének a külföldön élő magyarok. Ma Endre véleménye következik, amivel persze megint lehet vitatkozni (nyilván fogtok is…), de ez nagyon hasznos is lehet. Válaszát a 10 év után hazaköltözött Orsi írása
inspirálta.

„A több, mint 10 éve külföldön élő magyar honfitársainknak azt üzenem, hogy igenis, nagy szükség volna Rájuk, és nagy szeretettel várnánk Őket, hogy jöjjenek.

Nagyon rosszindulatú és rosszhiszemű az a híresztelés, hogy Magyarország élhetetlen. Ezt a rosszindulatú, hamis nyugati liberális média híreszteli!!!

A valóság az, hogy nagyon sok német házaspár költözik ma Magyarországra, mert szerintük meg Németország élhetetlen. Már több, mint fél millióan vannak. Házat vásárolnak, láthatólag új hazájuknak tekintik Magyarországot.

Persze mi szívesen látjuk Őket, de mennyivel jobb volna, ha régi Honfitársaink jönnének haza. Nem mondom azt, hogy nincsenek hibák, de meg lehet élni, és főleg élet és létbiztonság van, ami viszont sem Németországban sem például Svédországban nincs.

Nálunk nem késelnek halálra a nyílt utcán 50-60 embert, mint Berlinben, és senkit nem erőszakolnak meg, miközben mindezt a média letagadja.

Néhány szempont: Magyarországon szinte minden szakmában ordít a munkaerőhiány, tehát az elhelyezkedés nem gond. (Értelmiségünket a Nyugat elszívja, ezt nevezik agyelszívásnak).

Még Budapesten is lehet állást kapni, de ne feledjék, hogy Magyarország nem azonos Budapesttel!

Vidéken pedig üresen, lakatlanul állnak a házak, amiket fillérekért meg lehet vásárolni, mert az idősek kihaltak, a fiatalok pedig elmentek Budapestre, vagy más nagyvárosba, esetleg külföldre.

Pedig vidéken is van élet!! Minden olcsó, vállalkozni is könnyű, tehát még munkahelyet sem kell keresni. Szinte minden szakmában munkaerőhiány van, nem beszélve a mezőgazdaságról, ahol ez a legnagyobb mértékű.

Persze azt is megmondom őszintén, hogy aki nem nyugdíjas korú (mert nyugdíjat Magyarországon is kapna), hanem tehetős fiatalember, vagy középkorú, esetleg jó szakmája is van, és mégsem akar semmit sem dolgozni, hanem elvárja, hogy az ország eltartsa, az valóban ne jöjjön, mert számára tényleg élhetetlen lesz Magyarország! Röviden ennyit tudtam elmondani.”

A vitaindító beszélgetést a Spotify-on ITT HALLGATHATOD MEG!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.