2019. december 17., kedd

BOSSZÚBÓL ÉS GYŰLÖLETBŐL MEGVEZETVE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.12.16.



...2018 novemberében tíz szakkollégium közös nyilatkozatban állt ki a CEU mellett, azt állítva, a Soros György által alapított egyetem maradása Magyarország alapvető érdekének számít. Nyolcan pályáztak NTP-SZKOLL-ra, közülük

- az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma 2018-ban még 2,2 millió forintot 2019-ben már csak 500 ezret;
- az ELTE Eötvös József Collegium 2018-ban még hárommillió forintot, 2019-ben már csak 700 ezret;
- az Eszterházy Károly Egyetem Kepes György Szakkollégium 2018-ban 1,7 millió forintot, 2019-ben 500 ezret;
- az SZTE Eötvös Lóránd Kollégium a 2018-ban kétmillió forintot, 2019-ben 500 ezret;
- a Simonyi Károly Szakkollégium 2018-ban még 1,75 millió forintot, 2019-ben már csak 500 ezret;
- a Corvinus Egyetem Társadalomelméleti Kollégiuma 2018-ban még 2,3 millió forintot, 2019-ben már 700 ezret nyert el.
- Két aláíró, a BME Liska Tibor Szakkollégium és az ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégiuma tavaly nem nyert, idén egyaránt a minimálisan a megítélhető összeget, 500 ezer forintot kaptak.

Egy hónappal a szakkollégiumi levél után, 2018 decemberében a CEU bejelentette, hogy Budapestről Bécsbe költözteti az amerikai akkreditációjú képzéseit.

A bosszú minisztériuma. Fejétől bűzlik… Hát még a főfejtől mennyire! Ebben az a legbotrányosabb, hogy van egy miniszter, aki professzor meg doktor meg a SzűzMária tudja ki. De alapjáraton orvos. Olyan orvos, aki a megtorlásra, betartásra alakította ki egész személyiségét. Pontosan egy olyan minisztériumban, ahol stratégiai ágazatokat kellene európai színvonalra fejleszteni – nagy szakértelemmel, kiváló munkatársakkal. Nem bírja, nem bírják, és ez Orbánnak is tetszik. Ő akarja így. Azt kell most mondanom, hogy nem csak senkiházi szakember, hanem nulla, piti bosszúálló kormánytag a Kásler. Is. Úgy teszi mindezt, hogy a bibliai tanításokat mindennap okádja ki a szájából. És pontosan a keresztényi igéket sárba taposva működik az orbáni rendszerben a tárcavezető – lerombolva oktatást, egészségügyet, mindent, amihez hozzájut.

Kásler Miklós az orvos és az ember: olyan erkölcsi hulla, aki abból él, hogy minél kártékonyabb legyen az emberekkel szemben. Atyaisten! Ki gondolta, hogy a leggonoszabb, legrosszindulatúbb embereket emeli a hatalomba az a sok vak Fidesz-hívő. És még most is csak kevesen kapcsolnak: piti, az ország vezetésére alkalmatlan maffiózókat ültettek a hatalomba. Nem látják még mindig, hogy a diktatúrában a segget nyalók, a pénzzel karbantartott Orbán-szolgák megtorolnak mindent és mindenkit, aki és ami ellenükre van; akinek más a véleménye, az ízlése és főleg mások az etikai normái.

Szégyen és gyalázat ez az orvos és miniszter is, nem igazán tudom eldönteni, hogy a szélsőjobbra sodródva vagy a keresztény maszlagba belebolondulva lehet mégis az ország egyik vezetője. Mindegy is miért, de aktív résztvevője minden gazságnak, ami történik: egy orvos kormánytag, aki naponta vágja pofán az egyenlőséget, az emberi szabadságot, a demokráciát. Tudják mit? Erre az orbáni hűbérúrra egy egeret sem szabadna rábízni. B*ssza meg, az is élőlény!

...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.