2019. december 10., kedd

MÉRLEGEN KÖVÉR SZIGORA: SZÉL A LEGTÖBBSZÖR, TORDAI A LEGTÖBBRE BÜNTETETT KÉPVISELŐ

24.HU
Szerző: NAGY GERGELY MIKLÓS
2019.12.10.



Mérlegre tettük Kövér László szigorát: összegeztük, hogy kit, hányszor és mennyire büntettek az Országgyűlésben azóta, hogy pénzbírságot lehet kiszabni a képviselőkre. 153 alkalomnál és 72 millió forintnál járunk eddig, de az igazán súlyos bírságok csak ezután jöhetnek.

- Kövér László 2010 óta az Országgyűlés elnöke, működését rendpárti intézkedések sora szegélyezi. Ezek egyike a 2013 óta kiszabható pénzbüntetés.


- A tiszteletdíj csökkentése a parlament rendjét és méltóságát hivatott fenntartani a házelnöki érvelés szerint. Az egyre szigorúbb büntetésekre pedig azért van szükség, hogy kordában tartsák az elszabaduló ellenzéket.

- Más szemszögből azonban a pénzbüntetésekben materializálódó szigor a szólásszabadság megcsorbítását szolgáló eszköz, évek óta tartó növekedése emiatt is aggasztó.

- Ráadásul egy új törvényjavaslat, amelyről kedden szavaz a parlament, a jelenleginél is jóval keményebb büntetéseket hel..yez kilátásba.

Összesen 153-szor sújtott le 2013-as bevezetése óta a pénzbírság az Országgyűlésben, és eddig összesen 72 millió forintra büntették a képviselőket. Hét büntetésével a korábban LMP-s, most független Szél Bernadett vezeti a legtöbbször szankcionált parlamenti képviselők rangsorát – derül ki a 24.hu által összesített listából, amelyet azután készítettünk el, hogy adatigényléssel fordultunk az Országgyűlés Hivatalához. Arra voltunk kíváncsiak, mely képviselők, hányszor és mennyi pénzbüntetést kaptak a Tisztelt Házban, és mi volt a büntetések oka...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.