2020. január 7., kedd

A FIDESZES KUBATOV ÜZENT FERENCVÁROS BALOLDALI POLGÁRMESTERÉNEK: TUDJA ÁM, HOGY MENNYI AZ ANNYI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2020.01.07.


...Igazából nehezen találom a szavakat. Van úgy, hogy az ember azt érzi, hogy jól kupán vágták egy vázával. Nem is akármilyennel, hanem egy kristályvázával. Még jó, hogy csak érzi, és nem törik be a feje. Az újabb sportbotránytól. Magyar főszereplővel.

Az ARD német csatorna szerint 5,5 millió dollárral nem tud elszámolni a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség, amelynek 2000 óta Aján Tamás az elnöke. Az ARD cikkére hivatkozva az Index azt írja, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által folyósított pénzek két olyan számlára érkeztek, amelyeken egyedül Ajánnak volt aláírási joga, és a nagyjából 23 millió dollárból 5,5 milliónak a sorsa tisztázatlan. Mivel a szövetség székhelye Lausanne-ban van, így a svájci ügyészségnek nyomozást kell indítani az ügyben, amelyben okirat-hamisítás, hűtlen kezelés és sikkasztás lehet a vád. Az Európai Súlyemelő Szövetség elnöke, Antonio Urso tudott a pénzek eltűnéséről, jelezte is aggályait a NOB felé, de hiába, nem foglalkoztak az üggyel.

A másik súlyos téma a dopping, az ARD ugyanis azt derítette ki, hogy 2008 és 2017 között 204 érmet szereztek a vébéken és olimpiákon olyan sportolók, akiket csak a versenyeken ellenőriztek, a felkészülési időszakban nem. Az orosz súlyemelőkkel például különösen elnézőek voltak, közülük 42 olyan sportoló volt, aki szerzett érmet, mégsem vettek tőle mintát a felkészülés során.

Az ARD azt állítja, bizonyítéka van arról, hogy magyar doppingellenőrök pénzt kérték azért, hogy ne jelentsék a manipulált doppingmintát. A Magyar Antidopping Csoport hétfői közleménye ezt cáfolta, azt írják, nem érkezett bejelentés arra vonatkozóan, hogy magyar doppingellenőr súlyos szabályszegést követett volna el, vagy olyan magatartást tanúsított, amely a minta tisztaságát, integritását veszélyeztette volna. Még több.


Természetesen mindez vád, majd kiderül az igazság, remélem. Hiszen talán a svájci ügyészségre nem bír nyomást gyakorolni a mi független Polt főügyészünk. Tudják, megint az a baj ezzel a történettel, hogy kihez, hogyan és miért ér el a mocsok. Persze, mondhatnám azt, hogy ez a magyar keresztény virtus, és már nem csodálkozunk semmin. De igen, én csodálkozom, hiszen lassan nem marad olyan szelete az életünknek, amit ne sározna be csalás, korrupció és egyéb undorító nyalánkságok. A legfelső szinteken, a legmagasabb pozíciókban. És a sportban is elvadultak már a dolgok.

Nem tudom, hogy egyenes arányban van-e a hatalom és a becsületesség hiánya, de valamiért mégis azt súgják a fülembe ezek a gyanús ügyek, hogy igen. És ez nyilván méltatlan a tisztességes sportvezetőkhöz és sportolókhoz is. És akkor ne tessenek csodálkozni, hogy emberek sokasága kiábrándultan vélekedik úgy, hogy sportvezető, politikus egykutya, ha pénzhez juthat. Bármi áron saját hasznára üzletel. Mert a mohóságuk és az ilyen-olyan szaros érdekük ezt kívánja. Ha kívánja, akkor lehet elvenni a közpénzből, bűnözni is, mert nagyságuk tudatában hiszik, hogy sosem buknak le. Lebuknak, jelentem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.