2020. január 11., szombat

HOVA KÖLTÖZZÜNK BÉCSBEN?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.01.11.


Az osztrák fővárosnak magyar szemmel nézve rengeteg előnye van, például a közelsége, a hangulata és persze azt se felejtsük el, hogy sorozatosan a világ egyik legélhetőbb fővárosának választják mindenféle listákon.

Persze egy ekkora városban nagyon nem mindegy, melyik kerületet választjuk (mi több, azon belül akár utcáról utcára is változhat a környék). A döntés nem csak anyagi kérdés, hiszen a nekünk megfelelő kerület kiválasztása némileg meghatározza az életstílusunkat is.

Nem állítom, hogy az alábbiakban megkérdőjelezhetetlen igazságok következnek, sokkal inkább benyomások és vélemények, amikkel lehet és kell is vitatkozni. (A vélemények, leírások innen és innen származnak.)

Lássunk tehát pár érdekesebb kerületet!

A város közepén - Mariahilf (6.), Neubau (7.), Josefstadt 8.)

Akkor költözz ide, ha arra vágysz, hogy az esti buli után sétálva menj haza, válogathass a bruncholási lehetőségek között, megengedheted magadnak, hogy étteremben ebédelj, vacsorázz – szóval a pénz nem igazán jelent gondot.

Mariahilf (6. kerület)

A Mariahilferstrasse és a Gürtel otthona, de emellett is tele van menő helyekkel, meg persze turistával. Itt van a Vienna aquarium is (elég jó hely), no és rengeteg kisebb-nagyobb étterem és mivel a város közepéről beszélünk, nagyon jó az elérhetőség is. (Kicsit ugyan dombos, amire érdemes felkészülni...)

Neubaugasse (7. kerület)

A hipszterek központja, a legjobb kávézókkal, üzletekkel, trendi bárokkal. Akinek ez bejön, az élvezni fogja. Nem feltétlenül a hagyományos, csendes környezetre vágyók kedvelt helye lesz, de aki szereti a nyüzsgést, az biztosan élvezni fogja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.