2020. március 6., péntek

A MAGYAR KORMÁNY TISZTELI A NŐKET. ÁLLÍTÓLAG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.03.06.



A Fideszhez köthető Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) ismét nőnapi konferenciát szervezett, ahol kormánytagok mondták el véleményüket a nők egyenjogúságával kapcsolatban. Ezek közül most egyet emelnék ki konkrétabban is, mivel Tuzson Bence mondanivalóját egyszerűen nem nagyon tudom hova tenni:

"Egyenlők vagyunk ugyan, de nem vagyunk azonosak – hangsúlyozta az államtitkár, aki arra figyelmeztetett: ha ezt a két fogalmat elkezdik összekeverni, akkor a nő szerepe összekeveredik a férfi szereppel, az pedig szétveri a családot, nem születnek meg ennek következtében a gyerekek, és válságba kerül a társadalom."

Ha jól értem, akkor Tuzson szerint ha valaki összekeveri az egyenlőséget az azonossággal, akkor eljön a világvége? Azt mondjuk nem igazán értem kire is gondolt, mert nem hiszem, hogy túl sokan gondolnák azt, hogy a férfi és nő azonos. Annyiban igen, hogy mindannyian emberek vagyunk, de fizikailag különbözőek. Tény, hogy vannak olyanok, akik magukat non-binary-nek mondják – ennek magyar megfelelője a nembináris, aki sem férfiként, sem nőként nem határozza meg magát-, de ez nem egy olyan, az egész világot a pusztulás szélére sodró trend, amitől a Tuzson Bencéknek aggódnia kellene.

Gyerek olyan családba szülessen, ahol a szülők készen állnak az érkezésére. Nem mindenkinek kell szülővé válnia, ugyanis az választás kérdése. Jó lenne, ha Tuzson is megnyugodna, és ahelyett, hogy az elhanyagolható létszámú non-binary emberek léte miatt aggódik, talán inkább arra koncentrálna, hogy Magyarország egy élhetőbb országgá váljon, ezzel is növelve a gyermekvállalási kedvet...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.