2020. május 9., szombat

LEMONDTAK AZOKRÓL AZ EMBEREKRŐL, AKIK MOST ELKAPJÁK A VÍRUST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.05.09.


Az orvosok mindent megtesznek, ami tőlük telik, és amire eszközük van, de a világ újraindításával a döntéshozók tudomást vettek arról, hogy a veszélyeztetett korosztályból még sokan meghalnak, amíg nincs megfelelő ellenszer. Nyilvánvaló, hogy a szigorítások enyhítését nem a járvány csökkenése vagy a vírus gyengülése indokolja, hanem a gazdaság és a normális élet fenntartásának szükségessége. Bekalkulálták, hogy ennek lesznek áldozatai a veszélyeztetett csoportokban.

A csikicsuki egy taktika, hogy bezárnak mindent, hogy az egészségügyi rendszer ne omoljon össze, amikor sikerül stabilizálni a helyzetet, akkor átmenetileg kinyitnak, hogy az emeberek ne haljanak éhen, hanem tudjanak dolgozni, és a legyen fogyasztás, amely megtartja a munkahelyeket. Amikor ennek nyomán elszabadul újra a vírus, akkor megint szigorítanak, és így tovább, amíg nem lesz oltóanyag. Ez azt is jelenti, hogy a szigor enyhítése során sok olyan ember is megfertőződhet, akik egyébként nem fertőződtek volna meg, ha fenntartanák a nagyon szigorú intézkedéseket. Akiken ennek nyomán nem tudnak segíteni, azokról kvázi “lemondtak” a döntéshozók, mert ha nem enyhítenek, akkor a gazdaság összeomlik, a munkahelyek megszűnnek, az emberek bevétele megszűnik és éhhalál vagy lázadások fenyegetnek.

Ezért nem lehet mást tenni, mint periodikusan enyhíteni, szigorítani, enyhíteni, szigorítani, aztán előbb-utóbb lesz ellenszer. Viszont ezzel kiszolgáltatnak sok embert a vírusnak, akik azt hiszik, hogy a járvány gyengült vagy megszűnt, ezért nyitnak ki egyre több mindent. Főleg, ha olyan felelőtlen emberek, mint Orbán propagandistájaként működő magyar tisztifőorvos azt állítja, hogy “szelidült a vírus”. Mivel a gazdaság és a fogyasztás beindulásához, a munkahelyek újraéledéséhez az kell, hogy az emberek kijöjjenek az önkéntes karanténból, a politikai döntéshozók elhallgatják a szogor enyhítésénak lehetséges következményeit, mert ha az emberek otthon maradnak az enyhítés ellenére, akkor nem érik el a cél és nem indul be semmi.

Ezért az embereknek, különösen a veszélyeztetett korosztálynak és a veszélyt jelentő betegségekkel küzdőknek, illetve a környezetüknek kell józannak maradniuk és gondoskodni továbbra is a megfelelő védelemről. A szigor enyhítése és a kinyitások nem nekik szólnak. Ezért a veszélyeztetett embereket továbbra sem szabad kitenni a fertőződésnek, ami most még könnyebben bekövetkezhet és be is következik majd. Ez az enyhítésről szóló döntésekbe is be van kalkulálva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.