2020. június 2., kedd

HOGYAN ÁTKOZTÁK MEG MESSIT, KERGETTEK ÖNGYILKOSSÁGBA EMBEREKET?- BOLTOKBAN AZ ATV ELLOPÁSÁT LELEPLEZŐ KÖNYV

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.06.01.



Nagy várakozás előzte meg a Fesz lesz című könyvet, amely a járvány miatt először e-könyv formájában jelent meg. Bartus László új könyve a húsz évvel ezelőtt megjelent bestseller, a Fesz van című könyv folytatása, de annál sokkal mélyebbre ás, és a visszajelzések szerint sokkal megrázóbb. “Ha a Fesz van volt a jéghegy csúcsa, a Fesz lesz maga a jéghegy” – jellemezte könyvét a szerző, aki szerint példátlan, hogy egy könyv még boltokba sem került, de a főszereplő morálisan máris megbukott. A magyar jogrend vizsgája lesz, hogy az Orbán Viktornak kampányoló Németh Sándor megússza-e a felelősségre vonást.

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze saját híveit és saját gyülekezetét lopta meg, amikor egy offshore cég közbeiktatásával a nevére íratta a gyülekezet ATV-ben levő tulajdonának 60 százalékát. Ezzel többmilliárd forint értékű vagyont lopott el saját egyházától. A Hit Gyülekezete a hívők pénzéből hozta létre a gyülekezeti vagyont, ami Németh Sándor magánvagyona lett. A lopáshoz felhasználta saját lányát, aki összejátszott vele, és a gyülekezet vagyonkezelő cégének ügyvezetőjeként lehetővé tette, hogy az apja eltulajdonítson több milliárd forint értékű vagyonrészt. Ezzel bűnszövetségben, nagy vagyoni értékre elkövetett hűtlen kezelést, lopást és sikkasztást hajtottak végre. A Hit Gyülekezete belső viszonyaira jellemző, hogy Németh Sándor lopását senki nem kérheti számon, mert a lelkész “tulajdonosként” rendelkezik az egész gyülekezet fölött, és annyi pénzt vesz ki belőle, amennyit akar.

Ez ellentétes az egyházakról szóló törvénnyel, és megalapozza azt a gyanút, hogy a Hit Gyülekezete Magyarország legnagyobb bizniszegyháza, amely Németh Sándor üzleti vállalkozása. Ebben az esetben Németh Sándor harminc éve törvénytelenül vette igénybe az egyházi személyeknek járó adómentességet, mert az kizárólag az egyházi személyek tisztes havi fizetésére vonatkozik, nem többmilliárdos vagyon megszerzésére. A Hit Gyülekezetében mindenféle bizonylat nélkül harminc éve beszedett havi tized (több tízezer hívő havi jövedelmének 10 százaléka) számolatlanul és adómentesen került a vezető lelkész zsebébe. Ezt a hatalmas vagyont az adófizetők megkárosításával szerezte meg. Ha az adóbevallásában nulla százalékos adókulcs mellett nem tüntette fel a vagyona fedezetéül szolgáló jövedelmét, vagy az nem fedezi a látható vagyonát, akkor Németh Sándor kétszeresen is adócsalást követett el, méghozzá milliárdos értékben.

Németh Sándor bűncselekménysorozata közpénzeket is érint, mert a Hit Gyülekezete csaknem egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, egyéb jogcímeken százmilliós állami támogatásokat kap, és az ATV-be is milliárdos nagyságrendű állami hirdetési bevétel érkezett az elmúlt évek során. Németh Sándornak és családjának már az offshore cég rejtőzködő tulajdonosaként is több mint 300 millió forintos nyeresége képződött. A Hit Gyülekezete cége minden évben veszteséges, Németh Sándor cége minden évben nyereséges volt, miközben ugyanabban a cégben voltak közös tulajdonosok. Németh Sándor azoknak a hívő embereket lopta meg, akiknek pénzéből királyi színvonalon él. Fegyveres testőrökkel, magánhadsereggel veszi körül magát, mint egy ukrán-orosz maffiózó vagy kolumbiai drogbáró...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.