2020. szeptember 18., péntek

2006. SZEPTEMBER 18: ESTI SRÁCOK A MAGYAR TELEVÍZIÓ SZÉKHÁZA ELŐTT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.09.18.


14 évvel ezelőtt, 2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök Őszödön elmondott beszéde. Másnap, szeptember 18-án, a Magyar Televízió Szabadság téren lévő székháza előtt elszabadult a pokol. A hatalom mai birtokosai ugyan igyekeznek megmásítani a múltat, ám még sokan emlékeznek az akkor történtekre, ezért a teljes agymosásra még várni kell.


Az esti srácok nagyobb tömegekben alkonyat táján kezdtek gyülekezni a Magyar Televízió székháza előtt, és többen közülük nem csupán hazafiasan, de egyúttal igen demokratikusan viselkedtek. Volt olyan esti srác, aki társaival együtt behatolt a televízió büféjébe, ahol törtek és zúztak, majd, kizárólag ideológiai alapon, nemzeti és hazafias indíttatásból, egy-egy karton cigarettával, üdítőkkel, és csokoládéval távoztak. Békeidőkben az ilyet betörésnek, rablásnak, és garázdaságnak nevezik, ám amikor a haza a sorsa a tét, akkor a tényállás más megítélés alá esik.

Voltak olyan esti srácok, akik nem elégedtek meg azzal, hogy kreativitásukat a büfé kifosztásában éljék meg. Ők betörték az épület ablakait, a találékonyabbak pedig gépkocsikat gyújtottak fel. Sok autót gyújtottak fel, de nem eleget. A legtöbb ember ugyanis – ellentétben az esti srácokkal – ha tüntetni megy, rendszerint elfelejt benzines palackot magával vinni. Vagy ha van nála, akkor esetleg a gyufát, az öngyújtót hagyja otthon...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.