2020. szeptember 3., csütörtök

NEM CSAK ORBÁN CSALÁDI FOTÓJA ÁLLHAT A 168 ÓRA FŐSZERKESZTŐJÉNEK KIRÚGÁSA MÖGÖTT


Masszív veszteség, Orbánt és Mészárost kisdedként ábrázoló címlap, új résztulajdonos, szinergiák, reménybeli állami hirdetések – megpróbáltunk utánajárni, valóban pusztán Orbán Viktor családi fotójának közlése miatt menesztették-e kevesebb mint egy év után Rózsa Pétert a hetilap éléről.

"Ez nem egy váratlan dolog, már érett"

– így kommentálta a 168 Óra egyik munkatársa Rózsa Péter főszerkesztő szerdai kirúgását a 24.hu-nak.

A Média1 írta meg elsőként, hogy elbocsátották Rózsát, a hetilap tavaly szeptemberben kinevezett főszerkesztőjét. A döntést Milkovics Pál, a 168 Órát tulajdonló Telegráf Kft. anyavállalata, a Brit Media vezérigazgatója és résztulajdonosa hozta meg, aki a főszerkesztőt azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól. Milkovics azzal indokolt, hogy az újság e heti számát Rózsa úgy engedte nyomdába, hogy abban egy Orbán Viktorról és családjáról – gyermekeiről – korábban készült fotó is megjelent. A vezérigazgató próbálta megakadályozni, de a lap végül a képpel együtt került az utcára. Tény: a kormány úgymond családbarát politikáját bemutató íráshoz használták fel a fotót, különösebb magyarázat nélkül, ami nem tűnik kifogástalan választásnak, de kirúgást önmagában biztosan nem ért.

A 24.hu több olyan forrással is beszélt, akinek rálátása van a szerkesztőség életére, és a beszélgetésekből az rajzolódik ki, hogy Rózsa menesztésének története bonyolultabb annál, mint ahogyan Milkovics előadja. Abban is egyetértés van, hogy a tulajdonos-vezérigazgató rettentő szerencsétlenül kommunikálta az esetet, hiszen azt a sajtóban a látszatellenzéki médiumokkal kapcsolatban rendre visszatérő pletykát/vádat említette indokként, amely az Orbán család érinthetetlenségéről szól. E történetek szerint a miniszterelnök családjának sérthetetlensége a feltétele az állami hirdetéseknek ezekben a médiumokban...
24.HU
Szerző: NAGY GERGELY MIKLÓS
2020.09.03.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.