2021. március 26., péntek

A NEGYEDOSZTÁLYÚ BICSKEI KÉZILABDACSAPATNAK KÉTSZER ANNYIÉRT ÉPÍTENEK CSARNOKOT, MINT A VÁROS ÉVES BÜDZSÉJE

G7.HU
Szerző: BUCSKY PÉTER
2021.03.26.


A 12 ezer lakosú Bicske éves működési költségvetése 3,5 milliárd forint, az önkormányzat 2021 és 2024 között összesen 2,2 milliárd forintot tervez beruházni, ehhez képest óriási, közel 8 milliárd forintos állami támogatást kap a kormánytól.

A helyi kézilabdacsapatot fenntartó egyesület, a Bicskei TC sportcsarnok építését 6,9 milliárd forinttal támogatják, ez körülbelül annyi, amennyit a város 15 év alatt hoz össze fejlesztési forrásként.

A kézilabda meccseken ezer, rendezvényeken pedig 2,5 ezer főt befogadni képes sportcsarnokot 2023-ban tervezik átadni, összesített bekerülési költsége 7,8 milliárd forint lesz. A beruházás legfőbb pártolója Tessely Zoltán, aki a város polgármestere volt 2008 és 2014 között, és 2010 óta a térség országgyűlési képviselője. Emellett a Bicskei Torna Club (BTC) elnöke, és a térség fejlesztésének miniszterelnöki biztosa is, 2018-tól pozíciójának pontos megnevezése: a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa.

A városi sportcsarnok építése így lényegében a várostól függetlenül, Tessely projektjeként valósulhat meg, ami arra ad példát, hogy a még masszívan a Fideszre szavazó települések is a központból irányított fejlesztésekre számíthatnak a kormány által fontosnak tartott területeken...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.