2022. április 1., péntek

ANONIM ALAPÍTVÁNYBA TOLT A KORMÁNY 15 MILLIÁRDOT, MÉSZÁROS LŐRINC VETT EGY REPTERET - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZŐ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.04.01.



Napi.hu: A Miniszterelnökség a választások előtt 15 milliárdot folyatott egy alapítványba

Közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány létesítéséhez, valamint részére pénzbeli vagyoni juttatás nyújtásához szükséges forrás biztosítása – mindössze ennyit közölt a szerdai Magyar Közlönyben egy 15 milliárd forintos költségvetési átcsoportosításról a Miniszterelnökség. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányrendelet nem tisztázza, hogy pontosan milyen feladatokat lát majd el a most megalapítandó szervezet.

Szabad Európa: Szijjártó intézett állást Deutsch Tamás 23 éves unokaöccsének

Szijjártó Péter kérésére kapott állást a külügyminisztériumban Deutsch Domonkos, Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselőjének unokaöccse – derült ki a Szabad Európa birtokába került dokumentumból. A fiatal sportolót hamar elő is léptették. A lapnak telefonon sikerült elérnie Deutsch Domonkost, aki nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre. Azt sem árulta el, lediplomázott-e már.

444: Mészáros Lőrinc megvett egy repülőteret

Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozónak március 17-én jegyezték be a Kutas Management Kft. nevű vagyonkezelő cégét, amely a KUTAS ’95 Mezőgazdasági Zrt.-n keresztül tulajdonosa lett a Bihar Airport Kft.-nek. Az pedig a Biharkeresztes, 0197/2 hrsz alatti területen IV. osztályú, nem nyilvános repülőteret üzemeltet. „A Beruházó a repülőteret fejleszteni kívánja, melynek keretében a jelenleg füves futópályát szilárd burkolattal látná el” – szerepel a repülőtér fejlesztésének várható környezeti hatásait vizsgáló, 2020-ban készített dokumentumban.

24.hu: Sok százmilliárd forintos állami vagyont kaptak, de még email-címük sincs

Gyakorlatilag elérhetetlen több, közérdekű feladatok ellátására létrehozott vagyonkezelő alapítvány, amelyeknek ezer milliárd forintnál is több állami vagyont adott át a kormány az elmúlt években. Voltak olyan szervezetek, amelyeket a bírósági bejegyzésében székhelyként szereplő címen sem találtunk meg, az oda küldött ajánlott levelek pedig visszajöttek. Többnek e-mail-címük és honlapjuk sincs, noha fontos feladatokat testált rájuk az állam.

Válasz Online: Itt a friss Tiborcz-mérleg: a százmilliárdosok ligájába igazolt a kormányfő veje

Elképesztő vagyonfelhalmozási hajrát bonyolít a választások előtti utolsó hetekben Tiborcz István. A 2013-ig Simicska Lajos árnyékában, majd átláthatatlan cégek rejtekében működő vállalkozó bő négy éve építi önálló üzleti karakterét és a BDPST-márkát. Nemrég még eseményszámba ment, hogy megvett egy-egy régi házat, szállodának való ingatlant, a minap viszont már bankpiaci szereplővé avanzsált a NER-elitet és Gattyán Györgyöt kiszolgáló Gránit bekebelezésével – frissen szerzett alapkezelője pedig 460 milliárd (!) forintnyi befektetést menedzsel. Ez persze nem mind az ő vagyona, de az biztos, hogy a százmilliárdosok ligájába tartozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.