2024. május 15., szerda

HÁBORÚZÓS PSZICHÓZIS ÉS INFLÁCIÓS SPIRÁL - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2024.05.15.


Bújtatott Fidesz-listavezető, holokauszttagadó vendég, a legmodernebb európai hadiipar és Gyurcsány prózája a 444 napindító hírlevelében.

Újra itt a napindító hírlevél, benne az elmúlt nap fontosabb híreivel. (A hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.)




VÁLASZTÁS


Söjtörön kérdeztük Magyar Pétert: a Tisza Párt listavezetője nem megy el a Partizán-vitára, mert előbb köztelevíziós vitát szeretne, S. Mária pedig nem stábtag, nem szervez semmit, ezért a Metropolt feljelentették.

A DK-nak egy 27 ezres városban nem sikerült 216 ajánlást begyűjtenie, egyetlen jelöltjük sem lesz, pedig a tízből kilenc választókerületben próbálkoztak.

Közel 70 fideszes jelölt járt a Megafon képzésein, mielőtt elindult az önkormányzati választáson: országszerte több mint 430 ember vett részt a Megafon képzésein, a tanfolyamokon készült képekről a Lakmusz beazonosította, kik voltak ők.

Eldugták az újságírók elől a kampányoló Deutsch Tamást Pusztaszabolcson.

- Vitézy Dávid szerint Karácsony hajlandó kiállni vitára, lesz főpolgármester-jelölti vita.

- „Gyönyörűségtől elalélva imádni, csurgó nyállal bólogatni, azt szabad” – Gyurcsány Ferenc új műve már a főhős nevét leírva szól Magyar Péterről.

- Pusztító erővel folytatódik a kormánypárt háborúzós pszichózisa.

BELFÖLD

Heves vita bontakozott ki arról, hogy a gyóntatópapnak kell-e jelentenie a kiskorúak szexuális zaklatását, mint mindenki másnak, vagy az ő helyzete kivételes. A katolikus gyermekvédelem vezető szakértőjének cikkét közöltük.

Holokauszttagadó vendégéről kérdeztük az NKE rektorát: Deli Gergely eddig nem magyarázta meg, miért hívta meg Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnököt, aki szerint a holokauszt mítosz, Izraelt pedig el kell törölni a térképről.

Rákay Philip saját kezével mosta a legalább 80 milliós Mercedes-Maybach autóját egy budakeszi autómosóban.

- Orbán Balázs szerint Magyarország kész háborúba menni Kína ellen Amerika oldalán.

- Hiába kérnek a nők megelőző távoltartást, a bíróságok csak az esetek felében adják meg.

Egymás után bukja Spar-ügyben a sajtó-helyreigazítási pereket dr. Orbán Viktor.

GAZDASÁG

Az infláció négyszeresével nőttek a közúti fuvarozás költségei, amitől ismét nőni fog az infláció. Veszélyben vannak a családi benzinkutak, a minisztérium szerint vádaskodás helyett a hatékony működésre kellene törekedni.

A Direkt36 arról írt, hogy egy Matolcsy Ádámhoz köthető cég Dubajban 1 milliárdért vett luxusingatlant, amit aztán hasonló nagyságrendű haszonnal adtak tovább.


Az állami családbarátcég fura körülmények között kibérelt egy teljes nyomdát, Hadházy Ákos százmilliós sikkasztást gyanít: a cég pár nappal a Nagy Üzlet előtt cserélt tulajdonost, azóta pedig már NAV-végrehajtás alatt áll.

Hogy állunk erőművekkel? Hol lehet jól napelemet használni? Gáz, hogy Paks az oroszokhoz kötődik? A földrajzi adottságok és az energetikai lehetőségeink közötti összefüggésekről beszélgettünk Vasárus Gábor geográfussal, a HUN-REN KRTK tudományos munkatársával.

Annyit késett az oroszlányi vonat, hogy el se jutott a célig, máshol a MÁV még a tervezett késést sem tudta tartani.

- Szijjártó szerint a Roszatom döntése, hogy alkalmaz-e kínai alvállalkozót a paksi bővítés során.

- A válság ellenére jól megy Tiborcz bankjának: a Gránit Bank már a 8. legnagyobb bank.

- Orbán azt ígérte, felépítik a legmodernebb európai hadiipart.

- Parragh László szerint az ideális a fehér bőrű, keresztény kultúrájú, európai gondolkodású munkaerő importja lenne, de hát ez is kifogyott.

EU

Európai miniszterek még egy kétségbeesett kísérletet tesznek a természet helyreállításáról szóló rendeletért, mielőtt jön a magyar elnökség, és az egész megy a kukába.Magyarország elgáncsolta a közös EU-s nyilatkozatot a Grúziában elfogadott „külföldi ügynöktörvényről”.

- És már kijött a legutóbbi Borízű Hang rövidebb, ingyenes változata is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.