2016. január 24., vasárnap

ÖNGYILKOSSÁG ÉS SZÉLSŐSÉGESSÉG AZ ARAB VILÁGBAN - AZ ISKOLÁKBAN IS EZT TANÍTJÁK?

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Avi ben Giora
2016.01.24.



Manapság egyre gyakoribbak lesznek az öngyilkos merényletek a Közel-keleten de szinte az egész világon. Míg régebben az elkövetők nagyrésze hős „sahidnak” akart állni, hogy majd a Paradicsomban nagy jutalmat kaphasson, addig manapság már nem ez az elfogadott.

Egyre több az olyan fiatal palesztín vagy arab, aki valamilyen történés miatt (legyen az családi perpatvar, munkaelvesztése avagy szerelmi csalódás) az öngyilkosságnak ezt az újfajta módját találja ki.
Míg régebben főleg politikai indíttatás vezette az öngyilkos merénylőket, manapság már ötvöződik benne minden. A kellemes a hasznossal. Egyik oldalon egy nemzeti hőst csinálnak belőle, miközben a másikon politikai tőkét kovácsolnak a dolgokból. Maga az elkövető nem biztos, hogy csupán politikai okok miatt áldozza be magát.


Nemrégen történt, hogy egy Hebronhoz közeli izraeli településen egy 13 éves gyereklány késsel rontott rá az egyik ott szolgálatot teljesítő katonára. A katona használta fegyverét az előírásoknak megfelelően. A kiérkező segítség már csak a lány halálát tudta megállapítani. Közben a lány apját értesítették, hogy a lányát megölték. Az apa felsimerte a holttestben a lányát és elmesélte, hogy egy órával előtte családi perpatvar tört ki a lánya és közte. Mire észbe kaptak, hogy mi is történt, a lány eltünt. Csak hatóságok értesítése alapján találtak rá, de addigra már késő volt. Ugyan mi játszódhatott le egy 13 éves gyerekben? Először is valamiféle gyerekes bosszú, hogy majd megmutatom az anyámnak apámnak hogy velem nem lehet csak úgy elbánni. Aztán a tettek mezejére lép.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.