2022. szeptember 2., péntek

SZIJJÁRTÓ ÉRVEL - HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.09.02.


A Gazprom-ügy

Ő ugyan nem tudja, más mennyit fizet a gázért, mert fogalma sincs arról, hogy mások mennyit fizetnek, de az szerinte politikai lufi, hogy Magyarország venné a legdrágábban a gázt. A most vásárolt gáz árát ugyanakkor nem árulja el. Most olvassuk újra.

Két hónapig lesz plusz orosz gáz, de hol van a bizonyos 700 millió, illetve egy milliárd köbméter?

„Sokkal inkább propaganda” – mondta (Holoda Attila, a második Orbán-kormány államtitkára, energetikai szakértő) emlékeztetve arra, hogy ez a mennyiség a korábban elhasznált földgáz visszapótlását jelenti, tehát nem az ellátás biztonságát hivatott javítani, de persze a kormányzati szereplők megpróbálják diadalként előadni a beszerzésekről szóló értesítéseiket, mintha az a mi érdekünkben történne, de a valóságban nem így van.

Nem világos, hogy a NER-közeli 4iG miből teremti elő a (veszteséges) Vodafone-ra a százmilliárdokat

Ha a második félévben is hasonló eredményt ér el a cég, akkor az azt jelenti, hogy azt a 200 milliárdot, amibe a Vodafone fele kerülne alsó hangon, a 4iG Nyrt. a saját nyereségéből 62 év alatt tudná kitermelni.

Átlagosan negyedével emelik a katonák illetményét szeptembertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint növelni kell a katonák megbecsültségét. És a pedagógusokét?

Szükségünk van-e a sorkatonaságra?

A magyar kormány nem gondolkodik rajta, legfeljebb politikai megmondóemberek nosztalgiáznak időnként a 2004-ben megszűnt sorkötelességről. A portál nyugalmazott tiszteket és a HM-et kérdezte arról, mit mondana a sorkötelezettség mellett és ellen.

Az Orbán-kormány 100 napja: stratégiai nyugalomból káoszkormányzás lett

Orbán Viktor és pártja a KDNP-vel társulva látszólag mit sem akart tudomásul venni a választások előtt már fenyegető gazdasági rémekről. Tudta, mivel és hogyan kell megnyerni az áprilisi választást, ám az akkori ígéretek hazugsággá minősültek mára, a szárnyalás és stabilitás helyett egy gazdasági, társadalmi és diplomáciai szempontból is lejtőre került Magyarország képe rajzolódik ki.

Mindeközben Orbán Viktor hetekig nyaralt, és ilyesmikkel foglalkozott:

Garancsi Istvánnal fotózták le Lévai Anikót, míg Orbán nyaralt

Garancsi István környezetéhez valósággal dőlt a közpénz az elmúlt években – emiatt válik a kérdés relevánssá.

Újabb elbocsátások az SZFE-n

Csütörtökön újabb tanárokat küldtek el a Színház-és Filmművészeti Egyetemről.

Szia, uram, elnöki poszt nem érdekel?

Az Országos Roma Önkormányzat elnöke – aki 2019 decembere óta Agócs János – 2022 nyarán azzal keresett meg több kisebbségi önkormányzati képviselőt, hogy 30 millió forint ellenében átadja részükre az ORÖ elnöki tisztségét. Sok vagy kevés…?

Liszkay Gábor lett a kormánypárti médiagólem elnöke

A KESMA-hoz tartozik a HírTV, az Origo, a Magyar Nemzet, a Nemzeti Sport, a 888 és még összesen több száz médium, valamint több nyomda, de van a portfóliójában reklámértékesítő ház is. A KESMA a tulajdonosa a Mediaworks holdingnak is.

A kormánysajtó ízekre tépi Tordai Bencét, a fővárosi kormányhivatal készségesen asszisztál mindehhez

Az ügy szempontjából nem lényegtelen körülmény, hogy a hivatalt Sára Botond vezeti (immár főispánként), aki a Fidesz jelöltje volt az április országgyűlési választásokon a budapesti 6-os választókerületben, de kikapott a szintén párbeszédes Jámbor Andrástól.

A beruházót sínre tették, a környék dugóba szorult

Buszsávot avatott Dunaharasztiban a Palkovics-féle Technológiai és Ipari Minisztérium, bár inkább gondolkodnia kellett volna, hogy rájöjjön, talán nincs is rá szükség. Főleg, ha jobban előkészítik a torlódásokat súlyosbító vasútfelújítást és kevésbé előzékenyek egy NER-közeli építővel.

Könyörgöm, hát a Balaton nem is erre van!

A 7-es út nyomvonala környékén építendő, egyenes és aránylag sík terepen futó út helyett beiktattak egy hatalmas kerülőt észak, lényegében tehát Felcsút felé. Feltehetően az egyes települések fideszes potentátjainak lobbiereje döntött a nyomvonalról.

Fűtés és melegvíz nélkül marad 192 lakás a nagytarcsai lakótelepen október elsejétől

A Honvédelmi Minisztérium lakótelepén a közszolgáltatón keresztül szolgáltatott fűtésnél ugyanis az ott lakók nem jogosultak a lakossági gázellátásra, így csak hétszeres áron kaphatják meg az energiahordozót. Mekkora szerencse, hogy mindent átgondoltak s gondosan előkészítették a döntést. Ja, nem.

Rezsikáosszá alakult a rezsiemelés számlázása

Olyankor is piaci áron kiszámolt díjat találhatnak, amikor nem számítanak rá. Az MVM-nek van rá magyarázata, kérdés, utána tud-e számolni a fogyasztó, annak, amit a számlán lát.

Példátlan beavatkozásra készül az EU

Vészhelyzeti beavatkozásra készülnek az Európai Unióban a gáz- és árampiacon: a Politico információi szerint rövid távon árplafont vezetnének be a tőzsdén elszabaduló gázárakra, a második lépcsőben pedig az árampiac árképzési modelljébe nyúlnának bele.

Putyin nem vesz részt Gorbacsov temetésén

A magyar kormány pedig úgy tett, mintha meg sem halt volna.

PÉNZÜGYI ZÁRTOSZTÁLY

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.09.02.


Örömmel vettük tegnap a hírt arról, hogy a mimagyari katonaemberek bérét szeptembertől – tehát azonnal – huszonöt százalékkal emeli a rezsim. Egy katonanemzetnél így kell ennek lenni, mert hová vezetne az, ha mindennapi hőseink éhomra védenék a hazát, Soros még elfoglalná az összes tankjával a kiégett kukoricásokat. Amióta ez a soknevű kaszinós lett a hadügyminiszter, egyre militánsabb a NER, elárasztják az utakat a katonai konvojok, miközben ő parádés kocsissal megy katonalónézőbe. Annyira szép a világ, hogy aki szebbet mondana nála, bizonyára hazudna. Mindez a béremelés azért érdekes, mert emlékszünk Gulyás miniszter szavaira, hogy a tanárok majd akkor kapnak ilyet, ha a Brüsszel küldi az apanázst.

De nem küldi, mert a baloldal – nemzetére törvén – megakadályozza ezt. Ha nem lenne a baloldal és az elmúlt nyolc év, még a rezsi is rengeteg lenne, ami most meg nem is az. Igaz, megkapták az első számlákat a népek a rezsicsökkentés növelése utáni megvédett rezsijükről, és ámulva tapasztalták sokan, hogy alig is fogyasztottak, de az MVM máris odabaszta nekik a hétszeres gázárat. Akik nagyon csodálkoztak, azoknak kiderült, nem olvasták át kellően az apróbetűs részt, de ez is mindegy már, úgyis meg fognak dögleni. A katonák nem is kértek plusz pénzt, mégis kaptak, a mozdonyvezetők meg nem. Pedig akarnának, e célból sztrájkolnának is, de a bíróság nem engedi nekik, ahogyan a tanároknak sem.

A tanárok azt mondták, akkor ők polgári engedetlenek lesznek, a főnökük, a rendőrminiszter erre kijelentette, ő az ilyen engedetlenséget nem fogadja el. Ne tegye, kirúghatja a tanárokat, ha nem tetszik a képük, de akkor már tényleg nem lesz ki tanítson, de úgy tűnik, a rezsimet ez egyáltalán nem zavarja. Úgysem lesz mivel fűteni az iskolákat, egyszerűbb lesz így az egész hercehurca. Minderre az örömre Orbán Viktor levágatta a szakállát, és lenini módon íróasztalos képpel üzent mindenkinek, akit érint, munkába állt, hogy kegyes szavait idézzük „vissza a gyárba”. Orbán Viktor szereti pofán köpni az alattvalóit, ezzel is azt tette, hogy direkt-e, vagy gyárilag hülye, az most már szinte eldönthetetlen...