2016. május 28., szombat

ÖN SZERINT KI NYERI MA A BAJNOKOK LIGÁJA-DÖNTŐT?

A NAGY DÖNTÉS BLOG
Szerző: Despota
2016.05.28.


A Real Madrid tizenegyedszer, az Atletico Madrid először nyerhet BL-t, mégis ugyanaz az erő hajtja őket. A két városi rivális két év után ismétel a szombat esti döntőben, amelynek abszolút favoritja nincs, de a számok alapján Cristiano Ronaldóék állnak közelebb a sikerhez. A futballban viszont ez sokszor semmit sem számít. Nagy meccsre van kilátás Milanóban. A várakozás elképesztő, az utolsó, még elérhető belépőjegyekért felfoghatatlan összegeket fizetnek ki egyes szurkolók...

ITT OLVASHATÓ

MATOLCSY SZOBRA

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektor
2016.05.28.


Én már akkor gyanakodni kezdtem, amikor eltüntették Marx Károlyt a Corvinus Egyetem aulájából.

Amint talán még emlékszünk, a szobor eltávolítását a korábbi helyéről főként Rétvári Bence KDNP-alelnök, valamint az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szorgalmazta. Szerintük ugyanis nem elfogadható, hogy ma hazánkban szobra lehessen Karl Marxnak, "annak az ideológusnak, aki nyíltan antiszemita és rasszista nézeteket vallott".

Azt most ne is firtassuk, hogy ez igaz-e, és azt sem, Rétvári úr miért éppen Marxszal kapcsolatban vált ennyire kényessé az antiszemita és rasszista nézetekkel kapcsolatban.

Miért nem volt legalább ennyire hangos a tiltakozása akkor, amikor Wass Albert, Nyirő József, Hóman Bálint nevű urak ténykedését kellett megítélni, teszem azt, épp a szoborállításokkal kapcsolatban?

De visszatérve a Marx kitelepítésére! Rögtön azt gondoltam, talán azért kellett ez az egész műbalhés manőver, mert kellett az a hely valakinek. Valakinek, aki Rétváriék szerint érdemesebb arra, hogy ott az aulában trónoljon.

Találgattam, ki lehet ez a személy.

Természetesen elsőre mindjárt Puskás Öcsi neve ugrott be nekem is, hiszen mégis csak ő volt a legnagyobb magyar ugye. (Nem is az a Széchenyi nevű ürge. Hajrá magyarok! Ki nem ugrál, büdös román, hely!) Az pedig nem igazán elfogadható ellenérv, hogy ő nem közgazdászként írta be magát a magyar történelem aranykönyvébe. Mert igenis e téren is örökbecsűt alkotott, emlékezzünk csak például arra a mondására, miszerint kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. (Ami persze az utóbbi időkben nálunk már úgy módosult: nagy pénz, kis foci.)


ITT OLVASHATÓ

NEMZETI SZOLIDARÍTÁS: A KÖTELET IS TE FIZETED

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.08.28.
 
 

AJAJJ, SEHOL SEM TALÁLJUK KÓSA LAJOS EGYMILLIÓ MUNKAHELYÉT!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.05.28.


Nem újdonság, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szeret trükközni a számokkal, ha arról van szó, hogy a kormány győzelmi jelentéseit kell egy kicsit hátulról megtámasztani. De hiába a hivatal igyekezete, ha a kormánytagok egy párhuzamos valóságból nyomják a propagandát. Íme, egy újabb gyönyörű példa.

„Ma a közfoglalkoztatottak nélkül is közel jár az egymillió új munkahely megteremtéséhez Magyarország” –
jelentette ki a minap Kósa Lajos. Kár, hogy tételesen nem sorolta fel, hogy hol és miként sikerült ezt az egymillió új munkahelyet (a közfoglalkoztatottak nélkül is) megteremteni. Mert valahogy a tények nem ebbe az irányba mutatnak. Persze, Kósát az ilyesmi nem szokta zavarni.

A KSH
legfrissebb adatai kicsit árnyalják a képet. A statisztikai hivatal közölte: február–áprilisban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 294 ezer fő volt, 153 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A növekedéshez a hazai elsődleges munkaerőpiac 111 ezer fővel járult hozzá, a közfoglalkoztatottak köre 28 ezer fővel bővült, miközben külföldi telephelyen 13 ezer fővel dolgoztak többen. Mindeközben pedig a munkanélküliek száma ugyanebben az időszakban az egy évvel korábbihoz képest 73 ezer fővel (265 ezerre) csökkent.

Mivel magyarázhatók ezek a számok? Az adatok javulásához hozzájárulhattak a külföldre vándorló, és ott munkát vállaló magyar állampolgárok. Ők ugyanis kiváló példái annak, hogyan lehet szépen kozmetikázni a számokat. Az, aki korábban idehaza munkanélküli volt, de külföldön talált munkát, egyszerre csökkenti a hazai munkanélküliségi rátát, és növeli a foglalkoztatási mutatót. Ügyes, nemde? Ha viszont volt idehaza is állásuk, mégis úgy döntöttek, hogy jobb lesz nekik a határ másik oldalán, helyükre fel lehetett venni valaki mást. Szóval így lehet nyerni az elvándorláson...


ITT OLVASHATÓ

KÉT NAGYON FONTOS MAGYARORSZÁG LEÍRÁS, 2016 TAVASZ

LIBERÁTOR BLOG
Szerző: naphegyi vince
2016.05.28.


Az MNB-botrány óta két nagyon fontos elemzés, világleírás látott napvilágot a mostani Magyarországról. Az egyik Tölgyessy Pétertől, a másik Orbán Krisztiántól /Publius Hungaricustól.
 
Tölgyessy Péter a magyar politikai rendszerről szóló leírása nagyon átfogó, és azon túl hogy több ponton helyes, a vitatható pontoknál kiegészítve elég pontos teljes világleírás készíthető belőle.
 
Orbán Krisztián féltudású elit leváltásáról szóló szent átka még ma is meghatározó számomra, noha nekem egy saját változatom van a féltudású politikai témára. Orbán Krisztián újbóli feltűnésének színhelye is érdekes, mert az Elit konferencián ha nem is eget rengető erővel, de Fidesszel szemben kritikus magyar polgári jobboldal és a centrum képviselő gyűltek össze.
 

KONKRÉT PÉLDÁN KERESZTÜL MUTATJUK BE, HOGYAN LEHET ELTÜNTETNI A KÖZPÉNZT

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.05.28.


A matolcsyzmus túfűtötte Orbanisztánban is csodaszámba ment, ahogyan sikerült a közvagyont kimenteni az MNB és annak alapítványai égisze alól. Természetesen a pénzből jutnia kellett az "ellenséges" média felvásárlására is. Így kerülhetett az Origo és a politika által szétvert VS az érdekeltségbe. Apró szépséghiba ebben a történetben, hogy a Soros által pénzelt gyűlölködő libsi média hamisan vádolta meg a jegybank elnökét, miszerint unokatestvére, Szemerey Tamás szerzett tulajdont ezekben a médiákban. Helyette Száraz
István Péter került pole pozícióba. De mit lehet róla tudni?

...a ceginfo.hu adatai alapján Száraz István Péternek jelenleg 19 Kft-ben van érdekeltsége!

...A közlemény szerint "a New Wave Production Kft. és a New Wave Media Kft. száz százalékos tulajdonosa a Dry Production Kft.-n keresztül Száraz István." Száraz Istvánról eddig azt tudtuk, hogy ő a New Wave Prduction Kft. vezetője. A két cégről pedig többek között azt kell tudni, hogy összesen több mint 600 millió forint támogatást kaptak a Matolcsy György-féle Pallas alapítványoktól, egyébként előbbi a Vs.hu kiadója, utóbbi pedig immár az Origo tulajdonosa. A közlemény azt is írja, hogy a korábbi tulajdonos, a cseh Bawaco sro. kiszállt - olvasható a
444-hu-n.

ITT OLVASHATÓ

MEGTANULHATUNK FAEKÉVEL SZÁNTANI

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.05.28.
 
 


 


 

BAYER ZSOLT A SZÉLSŐJOBBOT SIRATJA MIKÖZBEN EURÓPA HALÁLÁRÓL ÁLMODIK

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.05.28.


Bayer Zsolt, Orbán udvari bolondja azon kesereg, hogy Ausztriában nem a szélsőjobb elnökjelöltje nyert. Bayer, a Fidesz örökös bokaharapó pincsikutyája, Orbán vállalhatatlan és alantas üzeneteinek szócsöve egészen messzire jut saját érvelésében, így megtudhatjuk, hogy mi Orbán valódi terve.

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa a Magyar Hírlap hasábjain örvendeztette meg a kreténségre vágyó olvasókat "Török a tetőn" című írásában, amelyben a bécsieket és a vorarlbergieket megfosztotta osztrákságuktól, amiért "a szőrehullató, vén ateista szabadkőművesre" szavaztak és nem az osztrák szélsőjobb jelöltjére szavaztak.

Sőt, Bayer odáig jutott saját beteges gondolatainak fonalát követve, hogy, "ezt az Európát át kell segíteni végre a halálba, és jöjjön az egészséges, ifjú Európa. És jön is! Az Alpok hegyeiből, a burgenlandi földek felől, és Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból indult el. De ébred már mindenütt. Ébredezik végre Németországban is – pedig sokáig úgy tűnt, Németország menthetetlen. De nem az. Suttog már a Fekete-erdő, suttognak a bajor hegyek, mint a nagy német romantika idején."


ITT OLVASHATÓ

VIKTOR! MÉGIS MIBŐL FIZETNÉL TE SOROSNAK?

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első kézből2016.05.28.


Orbán bejelentette: ha Soros kéri, az összes fideszesnek vissza kell fizetnie a tőle kapott ösztöndíjat.
Csakhogy van itt néhány probléma, amivel érdemes számolnia a haza nagy vezetőjének. Mindenekelőtt azzal, hogy Soros nem fog visszakérni semmit, azon egyszerű oknál fogva, minthogy Orbánnal ellentétben ő nem tahó és nem kofa a felcsúti kirakodóvásáron.
 
Vagyis Orbán simlisnek tűnő, de módfelett átlátszó blöffje után abba is lehetne hagyni ezt az egészet, ám menjünk csak tovább. Orbán - mélyen jellemző - az egykori ösztöndíjban csak a pénzt hajlandó meglátni, semmi egyebet. Pedig Soros nem pénzt adott neki és cimboráinak, nem egy dollárokkal teli bugyellárist, vagy egy rózsaszín műanyag spórkassza disznót.
 
Hanem példátlan lehetőséget a tanulásra, a tudásra, a tájékozódásra, nemzetközi kapcsolatokra, a szabad világgal való ismerkedésre, nyelvtanulásra, nyugati egyetemek szellemiségének és oktatóinak megismerésére stb. Ha valamit, ezt kellene most visszaperkálniuk a fiúknak, de a stekszre, a korpára, a nagy bulikra csavarodott agyvelejükkel ezt fel sem fogják.
 
Aztán akad itt más probléma is. Visszafizetni? Hogyan képzelitek ezt, jogi diplomával a zsebetekben? Milyen pénzügyi tranzakció keretében? Mert csak szólok: ez nem fog úgy menni, ahogy a felcsúti dísztribünön Lőrinc zsebébe szokta nyomni, néhány szem szotyolával összekeveredve, a nagyfőnök a lét...
 

CSÁNYIÉK LASSAN NAGYOBB FÖLDESURAK, MINT A RÉGI IDŐK GRÓFJAI

INDEX - CHART BLOG
Szerző: Csurgó Dénes
2016.05.28.


Érdekes összehasonlítással állt elő az LMP, az állami földeladások a párt szerint leginkább a nagybirtokok kialakulásához vezetnek.

A párt összehasonlította, hogy a mai Magyarország legnagyobb földesurai mennyi föld fölött rendelkeznek, és összehasonlították azzal, hogy a környék utolsó nagy földesurainak mennyi földje volt azon a vidéken. Az eredmény azt mutatja, hogy bizony pár agrárvállalkozó már Habsburg-birodalmi értelemben is rengeteg föld fölött rendelkezik,

- Csányi Sándor például már nagyobb úr Baranyában, mint anno Frigyes királyi herceg

- Leisztinger Tamás már nagyobb úr Csongrádban, mint anno a Károlyi család volt
- Mészáros Lőrinc már kezdi behozni Alcsút régi urát, Habsburg Józsefet
- Zászlós Tibor az általa irányított cégeken keresztül már nagyobb birtokot igazgat Csákvár környékén, mint Gróf Eszterházy Móriczot
- A Simicska Lajoshoz és Nyerges Zsolthoz köthető Mezort cégcsoport pedig már sokszor akkora földdel bír Lepsény környékén, mint anno Gróf Nádasdy Lipót és családja...

ITT OLVASHATÓ

CSAPATAINK HARCBAN ÁLLNAK

HUPPA BLOG
Szerző: Bruck András
2016.05.27.


A demokratikus ellenzék előbb öngyilkosságot követett el, aztán kiugrott az ötödikről, és most éppen egy nejlonzacskóval a fején fojtogatja magát.

 Balszerencséjükre a választási rendszer is annyira torz és igazságtalan, hogy esélyt sem ad a csodába illő túlélésükre. Ezt rajtuk kívül mindenki tudja, és mivel az Orbán-rezsim hat éve elszánt következetességgel ugyanabba az irányba tart, tévedés nélkül megmondható, mi vár ránk 2018 után.
 

Semmi jó.

Ezt előre látva, néhányan már felvetették, hogy a demokratikus ellenzéki pártoknak utolsó és egyetlen esélyként követelniük kéne a választási rendszer átalakítását (arányossá tételét), és ha a Fidesz nemet mond, jelentsék be a választás bojkottját.
 

Valóban drasztikus lépés volna, nehezen kiszámítható következményekkel, de semmi nem lehet károsabb a kiszámítható rossznál.
 

Márpedig egy újabb Fidesz-ciklusban az élet, az élhetőség, a jövő – egyéni és nemzeti – minden feltétele törvényszerűen tovább fog romlani, egyre több dologban és egyre többeknek már az elviselhetetlenségig. Orbán folytatódó uralmába az ország és vele újabb százezrek fognak végképp belerokkanni.
 

Ebbe a rendszerbe és ebbe az emberbe ez van beleírva...

ITT OLVASHATÓ

LE-LECSÚSZOTT A MESTER KEZE - TORNÁSZLÁNYOKAT MOLESZTÁLT AZ EDZŐ

NOL.HU
Szerző: Lencsés Károly
2016.05.27.


Nemcsak az úszóknak, hanem a tornászlányoknak is vannak keserű emlékeik az élsportban tapasztalható szexuális erőszakról. Egy egykori élsportoló, aki nevét nem kívánta nyilvánosságra hozni, lapunknak arról számolt be: az edzője egészen különös módon viszonyult a tanítványai­hoz.

Amit mások is megerősítettek, mert a férfi egy általános iskolában testnevelőként is dolgozott, ahol a gyerekek előtt sem maradt titokban, hogy az átlagosnál kisebb termetű, de kétségkívül jóképű és sportos alkatú, legfeljebb a harmincas éveinek derekán járó tanár bácsi nagyobb érdeklődést mutat a „tüdős” lányok iránt. A korukhoz képest fejlettebb csemetékkel látványosan többet – és másként – foglalkozott, magyarán: szemérmetlenül fogdosta őket.

Informátorunk kilencéves korában kezdett tornázni, és még semmit nem érzékelt abból, hogy az edzőjének fura hajlamai vannak. Egy-két esztendő múlva azonban, amikor egy pattanásnyinál nagyobb lett a melle – fogalmazott –, maga is megtapasztalhatta, hogy valami nem stimmel. Ha ugyanis a gyakorlat során olyan akrobatikus elemeket mutatott be, amelyekhez segítségre volt szüksége, a férfi keze gyakran eltévedt. Le- vagy felcsúszott, tehát a lába közé nyúlt, illetve a mellét tapogatta...

ITT OLVASHATÓ

MI A F*SZ TÖRTÉNIK EBBEN AZ ORSZÁGBAN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.05.27. 
 
 

HONNAN LEHET TUDNI, KI FESTETTE A HÍRES MŰVET?

B1 (SZUB)KULT
Szerző: PilarT
2016.05.27.


Vicces segítség ahhoz, hogyan ismerjétek fel a leghíresebb festmények alkotót egy-egy jellegzetes stílusjegy alapján.

Mindannyian tisztában vagytok azzal, hogy ki festette a Mona Lisát. De mi a helyzet a többi híres festmény alkotójával?

Az alapműveltség megkívánja, hogy felismerjük a leghíresebb festmények alkotóit. Ehhez nyújt segítséget ez a vicces kisokos, ami egy-egy jellegzetes stílusjegy alapján könnyen beazonosíthatóvá teszi a művészeket:

ITT OLVASHATÓ

CSAK TOLL ÉS PAPÍR - ÉS INDULHAT A ROBINSON-TERÁPIA!

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: ur.anita
2016.05.28.


Lehangolt vagy? Nem úgy sikerült valami, ahogy szeretted volna? Szeretnéd már, ha vége lenne egy nehéz időszaknak? Fel a fejjel! Egy egyszerű toll-papír gyakorlattal azonnal más színben láthatod a világot. Köszönjük, Robinson!
 
Nem, nem egy agykutató, neurobiológus vagy brit tudós nevéről kapta a nevét a módszer, hanem a világirodalom leghíresebb hajótöröttjéről, Robinson Crusoe-ról, Defoe regényének hőséről. Robinson, amikor magányosan partra vetődött, a teljes kétségbeesés szélén állva, gondolt egyet és megmentette magát azzal, hogy fogott egy tollat, amit a partra sodródott hajóroncsból szerzett, majd papírra vetette ezeket a pro és kontra érveket:
 

BRÜSSZEL, A FOCI ÉS ORBÁN TITKA

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.05.27.


Orbán titka a nemzeti érzés ápolása: az érme egyik oldalán a győztes nemzet illúziójának keltése, a másik oldalán a nemzet "megvédése" az idegen földtől, népektől és érdekektől. Ami a focinak a stadion, az Orbánnak az EU; aki a mindenkori ellenfél a fociban, azok a "ballibek" itthon, Brüsszel Európában, Soros a világban: a lokális, a regionális és a globális harc megannyi terepén. Hogy miért kell erről az evidenciáról enyhén lengyellászlós posztot írni? Mert még mindig nem világos Orbán ellenfeleinek a narratíva kidolgozottsága és kompakt volta. A stadionok nemcsak az ellopható pénzek meg Orbán személyes szenvedélye miatt épülnek, hanem a politikai narratíva érdekében, olyan érzelmi támpontot adva (ha tapasztalatit nem is, mert senki nem nézi a meccseket) egy nemzet sokrétű harcának, amelyet mindenki ért, az is, aki nem ért a politikához. De pontosan az a tény, hogy Magyarországon két dologhoz ért mindenki, a focihoz és a politikához, teremt egységet azok között, akik "nemzetben" gondolkodnak. Megtoldva a városrehabilitációkkal, amelyek a siker látványelemei (megint csak amellett, hogy kényelmes pénznyelő csatornák is), elsősorban a tehetősebb rétegek szeme előtt, de nem elzárva a szegényebbektől sem. 

A "megvédtük a nyugdíjakat, a földet, a rezsicsökkentést, a magyarokat az IMF-től, Brüsszeltől, a migránsoktól" akkor is vállalható narratíva, ha nagyrészt hazug, mert közösséget teremt, és felhúzható egy ismert kultúra (a mindig nagyszerű, de mindig védekezni kényszerülő magyar nemzet) DNS-ére, amelytől a magyarok többsége még akkor se tud szabadulni, ha (egy részük) racionálisan legyőzi magában Orbánt. A (nagyrészt) hazug narratíva értéke jóval nagyobb annál, amire akár az elvont emberjogi-alkotmányos, akár a materiális ellenérvek képesek. Sőt, rossz hírem van: a korrupció maga is a magyar nemzet fölényének és győzelmének bizonyítéka az idegen intézményes struktúrák felett (vö. Magyar Narancs-effektus). A stadionok, a sajátjaink korrupciója, és a politikai harc újra és újra berendezett csataterei egyetlen politikai narratíva részei. Amihez még csak távolról foghatót sem tud az ellenzék. Sőt ennek se nagyon érti a lényegét. Azt sem érti, hogy a következő győzelmi terep a szegénység felvállalása lesz a korrupt (sic!), materialista Nyugattal szemben. Az ellenzéknek nincsenek érvei. De legfőképp nincs, ami még fontosabb.

ITT OLVASHATÓ

A HELYZET POCSÉK, DE LEGALÁBB REMÉNYTELEN IS

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.05.27.
 
 

BEVEZETIK A TANÚGONDOZÁS RENDSZERÉT A BÍRÓSÁGOKON

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Tabunyitogató
2016.05.28.


Az Országos Bírósági Hivatal a 2012. évben összegyűjtött országos tapasztalatok alapján a 2013. évtől kezdődően kiemelten foglalkozik az összefoglalóan tanúgondozásnak nevezett feladatkörrel, mely a következő elemekből áll:
 
- a bírósági tárgyalásra idézett tanúk megfelelő tájékoztatása,
- a bíróságon megjelent tanúk várakozása során biztosítható elhelyezési feltételek,
- a tanúkihallgatás körülményeinek javítása,
- a tanúvédelem infrastrukturális fejlesztése.
 
Általános szabály, hogy akit a bíróság tanúként megidéz, az bizonyos kivételekkel mind a büntető, mind a polgári eljárásban köteles tanúvallomást tenni. A jogszabályok a kötelezés mellett ugyanakkor különböző eszközökkel biztosítják a tanúk jogait és védelmét is. Ahhoz, hogy a jogszabályi biztosítékok hatékonyan érvényesüljenek, a bíróságnak már a tanú megidézésétől kezdve, a jogokról és a kötelezettségekről történő általános felvilágosításon túlmenően is gondoskodnia kell a tanúk megfelelő egyedi tájékoztatásáról és védelméről, ami a tanúgondozás országosan egységes rendszerének kialakításával és működtetésével érhető el.
 
A tanúgondozás rendszerének két alappillére:
- a tanúgondozó igazságügyi alkalmazottak működése,
- a tanúk érdekében kialakított infrastruktúra.
 

KÓRHÁZI SZUPERBAKTÉRIUMOK - A SZÍVMŰTÉT SIKERÜLT, DE A BETEG MEGHALT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Becker András
2016.05.28.


A hozzátartozók persze nem unják meg ezredszer is végiggondolni, hol volt az a pont a 68 éves M. Ákos történetében, ahol másképp kellett volna dönteni. Egy biztos: a férfi állapota egy jól sikerült szívműtét után három héttel hirtelen romlani kezdett, a szanatóriumból vissza kellett szállítani a kórházba; nem sokkal később újra az intenzív osztályra került, majd elkülönítették, és egy napon a szobája ajtaján a felesége egy A/4-es lapra írva számára ismeretlen négy betűs szót olvasott: MRSA

Utólag elemezve az esélyeket a hozzátartozók szerint M. Ákos eleve komoly hátránnyal indult: a kora miatt a kevésbé esélyes betegek közé tartozott – az idősek tüneteit az orvosok egy része hajlamos bagatellizálni, mondván, a korral jár -, másrészt két évvel ezelőtt viszonylag súlyos stroke-on esett át. Igaz, ennek csak egyetlen maradványtünete volt, a beszéd nehezítettsége. Az már a stroke előtt is egyértelmű volt, hogy a férfinak szívproblémái vannak, de a tényleges kivizsgálást a kezelőorvosai egyre halogatták.
2015 márciusában aztán az egyik nagy budapesti kórház kardiológiai osztályán végrehajtott katéteres vizsgálat után egyértelművé vált, hogy szívbillentyű-beültetésre van szükség. M-et azzal bocsájtották el a rendelésről, hogy telefonáljon a jövő héten, akkor egyeztetik vele a műtéti időpontot, és ne aggódjanak, jó a fizikai állapota, a műtét nem jelent átlagon felüli kockázatot.

De M-ék kísérletei hónapokig sikertelenek voltak. Hiába telefonáltak hetente a kórház szívsebészeti osztályára, a sebész, akit a férfi kardiológusa javasolt, sosem tudott időpontot adni. Végül négy hónap várakozás után, augusztus 8-án került sor a beavatkozásra, M. új szívbillentyűt kapott. A műtét kitűnően sikerült, olyannyira, hogy – feltehetően a keringés javulása miatt – M. beszéde is javulni kezdett. Minden a legjobban alakult, M. és felesége már arra készültek, hogy hamarosan a füredi MÁV-szanatóriumba mehetnek, rehabilitációra. A férfit két nap múlva el is bocsájtották az intenzívről, a kezelése a sebészeti osztályon folytatódott...

ITT OLVASHATÓ

FEGYVERLETÉTEL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Markó Beáta
2016.05.27.


A magyar médiavilágban ellenzékinek hitt televízió tegnap este lefeküdt puha ágyába, majd fogta a kispárnáját, a paplanját, és még közelebb húzta az országot irányító kormányzóhoz. De ne szaladjunk ennyire előre...

A tévécsatorna sztár riporternőjéről már írtunk néhány sort pár évvel ezelőtt. A lényeget és a tartalmat tekintve azóta sem változott semmi, a széke most is magasabbra van állítva, mint a vendégeké, a kemény kérdezés nála mostanában is a képletesen csípőre vágott kézzel folytatott veszekedés. Profi grimaszokat vág, szeret szerepjátékot játszani, felnőtt interjúalanyait nevelni, szép beszédre oktatni és így tovább. Meglehetősen kínos ezt a régen elfáradt műsort nézni minden este, ám a tévé vezetése úgy döntött, hogy nem elég 50 perc feszengés a nézőnek, ezért megnövelték a műsoridőt közel másfél órára. Ezzel egyidejűleg – talán egy új szerződésben kikötött feltétel alapján? – a műsor első félórája kormány- vagy jobbikos propagandával telik. A sztár riporternő vagy a kormányszóvivővel cseveg, aki – bár rég nem divat – mégis rendre borostásan jelenik meg, mert még azzal sem tiszteli meg a nézőt, hogy adás előtt megborotválkozzon. Ha ő nem ér rá, akkor jön valamelyik fideszes klón, vagy egy-egy humanista jobbikos gazdagítja az estét. Színesítésképpen az adást többször megszakítják reklámokkal, ill. a kormány Brüsszel vagy a menekültek ellen uszító kampányaival. 

Alkalmazkodva a Nemzeti Elhülyítés Rendszeréhez, az „ellenzéki” tévé már rég megszüntette az Újságíróklub c. műsorát, ahol három tapasztalt újságíró elemezte az aktuális belpolitikai helyzetet, de felettük sajnos elszállt az idő, és a tévé fiatalításra hivatkozva indította el a Kommentár c. műsorát ifjabb újságírókkal. De velük is baj lehetett – túl fiatalok voltak? Nem rejtették véka alá a véleményüket? –, mert ezt a műsort is halálra ítélték, elvégre egy ellenzéki tévének nem kell a nézőt kormánykritikával terhelnie...

ITT OLVASHATÓ

SOROS BŰNLAJSTROMA

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Andor Mihály
2016.05.27.


Van valami szemérmetlen pofátlanság abban, ahogy egy közpénzen kitartott internetes portál Soros György zsebében turkál.
 
Nehéz eldönteni, hogy a hatalom Soros György elleni támadása mögött szimpla ostobaság vagy feneketlen aljasság húzódik meg. Nehéz eldönteni, hogy amikor Lázár János közölte, hogy a titkosszolgálat figyeli az Orbán-kormányt bíráló civilszervezeteket, újságokat és szellemi műhelyeket, akkor ostoba volt, mert véletlenül elszólta magát, vagy odáig süllyedt, hogy ezt természetesnek veszi.
 
Nem könnyíti meg a döntést „A lista: a Soros-hálózat hazai kitartottjai” című cikk sem, amely a nemrég gründolt internetes kormánypárti szennylapban jelent meg. Ha jól értem, a szerző nélküli géfodorista cikknek két baja van a listáján szereplőkkel: az egyik, hogy pénzt fogadnak el Sorostól, a másik, hogy ebből milyen tevékenységet folytatnak.
 
Nézzük először a pénzt! Van valami szemérmetlen pofátlanság abban, ahogy egy közpénzen kitartott internetes portál Soros György zsebében turkál. Soros ugyanis a saját pénzéből támogatja azt, amit támogatásra érdemesnek tart. Ezzel szemben az egyoldalú pártpropagandát nyomó 888.hu, a pestisrácok.hu, a Heti Válasz, a Magyar Idők, a Kerényi-féle Magyar Krónika a mi pénzünkből kap tízmilliókat vagy – mint a Századvég – milliárdokat. Ugyancsak jól el vannak látva közpénzzel a kormányt támogató „civil” szervezetek. Nem is lenne ezzel baj, ha azok az újságok és szervezetek is kapnának a közös pénzből, amelyek a kormányt bírálják. Ha a nagyközönség tájékoztatására és a civil szervezkedésre szánt közpénzt – mondjuk – az országgyűlési választásokon manifesztálódó szavazatok arányában osztanák el. (Nem a parlamenti helyek arányában, hiszen a torz választási törvény nem tükrözi a társadalom  tényleges megoszlását.) De az ingyen dolgozó szerzőkkel öt évet kibírt Galamus, a kizárólag az olvasóközönségéből élő Élet és Irodalom, a Magyar Narancs, a fontos missziót teljesítő átlátszó.hu és a „leleplező” listán fölsorolt szervezetek egy fillér közpénzt sem kaptak. Ha kaptak volna, nem szorultak volna más forrásra, Sorosra vagy a Norvég Alapra, vagy nem szűntek volna meg, mint például a Galamus. Persze akkor azt a sanda és hazug vádat sem lehetne rájuk sütni, hogy idegen érdekeket szolgálnak.
 
És itt értünk el oda, hogy mit is csinálnak a listán fölsoroltak. Igaz-e, hogy idegen érdekeket szolgálnak, vagy nagyon is magyar érdekeket – csak éppen nem úgy, ahogy Orbán Viktor és hűbéresei képzelik a magyarok érdekeit...
 

FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HAJLÉKTALAN EMBEREK HELYZETE MAGYARORSZÁGON

A VÁROS  MINDENKIÉ BLOG
Szerző: Németh Éva
2016.05.28.


A Város Mindenkié meghívást kapott Bulgáriába egy nemzetközi műhelybeszélgetésre, amelynek a témája a szegény emberek szervezése és közéleti részvétele. A csoportunk nevében a műhelybeszélgetésben Németh Éva hajléktalan aktivista vesz részt, aki hallássérült, így jeltolmács segítségével kommunikál a többi résztvevővel. Éva 2016. május 26. csütörtök délelőtt mutatta be a fogyatékkal élő hajléktalan emberek helyzetét...

ITT OLVASHATÓ

ÁLLÁSLEHETŐSÉG: HAVI 650 EZER FORINTÉRT ÁPOLHATJA KANADÁBAN A MAGYAR NEMZETI ÖNTUDATOT!

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.05.27.


A napokban dönti el Magyarország Miniszterelnöksége, hogy pontosan kikből áll az a száz fős “hadsereg,” amely 9 hónapot tölthet majd a kanadai, amerikai és nyugat európai magyar közösségekben “hagyományőrzés” és “közösségépítés” címen. Fejenként havonta összesen 650 ezer forintot (több mint 3 ezer kanadai dollárt) kapnak az Orbán kormány kiküldöttjei az ún. Kőrösi Csoma Sándor Programon keresztül. Ezen felül szintén a magyarországi adófizető állja száz kormányzati delegált oda-vissza repülőjegyét és egyéb költségeit. Így a program összköltsége minimum 65 millió forintba kerül havonta a magyarországi adófizetőknek.

Hogy mit is tesznek az Orbán rendszer delegáltjai a nyugati magyar szórványságban? A program szerint:
  • A szorvány közösség “szellemi gyarapodását, identitásának erősítését” segítik elő
  • Hagyományőrzés és közösségépítés
  • Közösségszervezés
A valóságban a kiküldöttek lényegében “mindenesek”–a helyi magyar közösségi médiában dolgoznak (a KMH-ban természetesen nem), a helyi  magyar iskolában és cserkészetben tevékenykednek, közösségi ebédeken pincérkednek, gyermekmegőrzéssel foglalkoznak, stb.

De mielőtt megkezdhetik szolgálatukat külföldön, a Miniszterelnökség kemény kiképzésben részesíti embereit. A kiutazás előtt egy hétig tart az úgynevezett “oktatási szakasz”, amit az Orbán kormány szervez Budapesten. Aztán amiután hazaérkeznek a kormány képviselői nyugatról, legalább egy hétig tart a “záró szakasz.” Ekkor adják át részletes jelentéseiket és beszámolóikat a Miniszterelnökségnek.

Összesen 6-tól 9 hónapig végeznek szolgálatot a Miniszterelnökség számára külföldön és az első kiküldöttek 2016. szeptember 1-én érkeznek Kanadába, valamint az Egyesült Államokba...

ITT OLVASHATÓ

VANNAK MÉG SZOLGÁI A NÉPNEK?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.05.27.


Az elmúlt években mintha kikopott volna a magyar politikából egy apró szempont. A nép szolgálata. Mármint nem a saját szavazótáboré, és nem is valamelyik elit pénzzel való kiszolgálása, hanem minden egyes itt élő emberé.
 
Az elmúlt hetekben már-már körberodeózza a sajtót a Corvinus új rektora, Orbán tanácsadója, Lánczi András, hogy azzal magyarázza a Fidesz lopásait, azért van rá szükség, hogy nemzeti tőkésosztály (azt már mi tesszük hozzá, hogy ez a Fideszhez hű oligarchák osztálya) jöjjön létre.
 
Ha pedig a média nem épp a korrupciós ügyekkel van tele, akkor a menekültválságról van szó, arról az ijesztgetésről, hogy jönnek az idegenek, és ellopják amink van, nőket, gyerekeket, pénzt, munkát, meg hát ugye a Soros. Lényegében az egyetlen, valóban a magyar jövővel kapcsolatos szempont, amellyel a kormánypárt képes előhozakodni, a családtámogatások ügye.
 
De ezt se a szegénység, a dolgozói szegénység vagy a melósok oldaláról fogja meg, hanem a nacionalista “elfogy a magyar” érv felől, és egyetlen családpolitikai intézkedés sem a rosszabb helyzetben élő állampolgáraink megsegítését célozza, hanem a legjobb módúaknak juttat még pénzt.
 
Ma Magyarországon mintha a politikusok zöme és a közbeszéd is lemondott volna a nép szolgálatáról. Orbán Viktor nem kampányol már 10 millió munkahellyel, nincs szó már a “keményen dolgozó kisemberekről”, azaz ezt a vonalat már a retorikában sem tartja fontosnak fenntartani a Fidesz - a polgári Magyarország pedig tényleg politikai terméké vált...
 

KIKKEL NEM AKARUNK EGYÜTTÉLNI?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.05.27.


Orbán Viktor és rasszista bűnszervezete azzal kampányol a menekültek befogadása ellen, hogy "jogunk van eldönteni, hogy kikkel akarunk együttélni". A magyar ember nem gondolja végig, hogy ez mit jelent, s azonnal rávágja, hogy bizony jogunk van. Szalad népszavazni, hogy neki ne mondja meg senki.

Miután sikeresen eldöntötte, hogy nem akar együttélni az életveszély elől menekülőkkel, mert azoknak más a vallásuk, a származásuk, a bőrük színe, amelyekben a kormány propagandája miatt veszélyeket lát, meg is barátkozott a gondolattal, hogy neki joga van eldönteni, kikkel akar együttélni. Menekültekkel nem akar, azoknak vágják el a torkát, vagy dögöljenek meg a gyerekeikkel együtt, ahol akarnak.

Ezután valaki kitalálja, hogy ő nem akar cigányokkal együttélni. Népszavazás sem kell hozzá, hogy a többség egyetértsen vele. Akkor a cigányokat ki lehet költöztetni a faluból, a városból, az országból, esetleg lehet gondolkodni, hogy ha az nem lehetséges, akkor hol lehetne koncentrálni őket. Senki nem mondhatja meg, hogy kikkel éljünk együtt.

Ha ez sikeresen megtörtént, lehet egy teljesen jogos felvetés, hogy a muszlimok rokonai éppen olyan idegenek, a vallásuk is, a származásuk is. Soros ültette a nyakunkra őket, akiket egyszer már próbáltunk eltüntetni, de nem sikerült. A menekültek és a cigányok után jöhetnek a zsidók, aztán érdemes lenne a homokosokat is elpaterolni valahova, mert hát ki akar együttélni egy homokossal, ugyebár? És nekünk jogunk van eldönteni, hogy kikkel élünk együtt. De ezzel még nincs vége. Akarsz te egy szlovákkal és egy románnal együttélni? Kötelezhet engem Brüsszel, Soros vagy bárki arra, hogy a szőröstalpúakkal együttéljek? Na, ugye, hogy nem...

ITT OLVASHATÓ