2015. november 4., szerda

SZOMORÚ VASÁRNAP

ÉRY BALÁZS BLOG
Szerző: Éry Balázs

November 3. Seres Rezső születésnapja.
Seres Rezsőt tisztelem.
A Szomorú vasárnapot utálom.
Tisztelem Serest: utálható, inkább így: utálatra érdemes vagy méltó dalt komponálni művészet.
Ezért próbáltam eljátszani a dalt.
Hátha megkedvelem...


ITT OLVASHATÓ !

NAHÁT! ÉSZREVETTÉK, HOGY A FIDESZ (ORBÁN) ZSIDÓZIK...

FIGYELŐ JEHU
Szerző: jehu

Mocskos idők jelei Orbán Magyarországában.
A Fidesz nagyjából 20 éve változó intenzitással ugyan, de szervezetten, folyamatosan zsidózik – nota bene: cigányozik, buzizik is. A migráció alkalmat adott arra, hogy hisztériakeltő, gyűlölködő propagandájukat iszlámozással is kiegészítsék. Érthető: szívós munkával magukhoz züllesztették társadalmunk politikailag aktív részének „választások” megnyeréséhez elégséges relatív többségét, s további „sikereiken” múlik hatalmuk tartóssága.
Hogy mit értek azon, hogy a Fidesz rendszeresen és szervezetten zsidózik, arról több alkalommal írtam, itt csak három posztomra hivatkozom:
A szervezet gyalázatos propagandakampányát, annak vezérmotívumait egyetlen orgánumba, a rövid idő alatt a „közmédiát” is elbitorló médiabirodalom tán legszennyesebb darabjává avanzsált Magyar Időkbe belepillantva jól érzékelhetjük.

Persze, a Magyar Idők a Fidesztől mocskos: elképesztő üzenetei a Fidesz aktuális üzenetei. Hecckampányaik sikeressége lesújtó bizonyítvány a magyar társadalom állapotáról: nincs az az egymásnak is ellentmondó elemeket tartalmazó, primitív zagyválkodás, amely ne érné el a szervezet által kívánt hatást…

BIZTOS, HOGY 2015-ÖT ÍRUNK?

MÁSODIK NEKIFUTÁS BLOG
szerző: pettra1

Olvasom:

"Minden tartalomszolgáltató köteles foglalkoztatni a nemzetbiztonság munkatársait, ha erre felkérés érkezik, így módosítaná a nemzetbiztonsági törvényt Pintér Sándor belügyminiszter."
Tovább is van, mondjam még?KÖNYVESBLOG HELYETT KÖNYV - BLOGGER HELYETT ÍRÓ – BLOG HELYETT HONLAP

DRAGOMÁN GYÖRGY HONLAPJA

Szerző: Dragomán György

Oroszlánkórus sok hangon szól, szenvedély és vadság tüzeli, és minden novellájában ott egy regénynyi titok – nyilatkozta Dragomán György az MTI-nek.
“Az ember épít egy világot, a novella kiszab belőle egy kicsit, de akkor működik az írás, ha mögötte ott a világ. Nálam sohasem válik el a novella a regénytől. Két regényem, A fehér király és a Máglya is úgy született, hogy novellákkal kezdtem” – mesélte a szerző.

A könyv 13 év termése. A legkorábbi, a Húsleves című novellát rögtön A pusztítás könyve című regénye után írta. Már érlelődött benne a Máglya és A fehér király is: megjelenik benne egy kislányhang, ami inkább A fehér király Dzsátájának hangjához hasonló, de benne van egy kicsit Emma is és kibomlik belőle egy családtörténet. “Ezeket a szövegeket régóta nem olvastam. Most, hogy újra elővettem őket, érdekes volt látni, hogy mennyire készül az ember valami nagyobb műre egy kisebb lélegzetűvel”.
A novelláskötetbe beleszűrődnek a más könyvei miatt tett utazások, az élmények, amiket útinaplószerűen gyűjtögetett – mesélte a 42 éves író, aki a napokban érkezett meg a frankfurti könyvvásárról és máris indult Temesvárra. A novellák írásakor arra is vágyott, hogy kiszakadjon három regénye szűk világából.
Egy szöveg megalkotásához nagyon fontos számára, hogy ráérezzen a hangjára. “Ha meghallok egy hangot, például azt, hogyan beszél egy metálos fiú, meg kell írni, mert egy idő után megkopik. Több évig dolgozom egy regényen, így amikor úgy érzem, hogy megakadok, írok egy novellát és ez túllendít a holtponton”.