2017. május 12., péntek

ÖNBETELJESÍTŐ JÓSLAT: MÉG INKÁBB PERIFÉRIÁRA SZORULHAT MAGYARORSZÁG

ÁTLÁTSZÓ - PC BLOG
Szerző: pcblog
2017.05.12.


Az „egyszerre leszünk Berlin és Moszkva közös bizalmasa” hintapolitkája teljesen megbukott, a jövőbeni kormányok csak teljes diplomáciai újrahangolással szerezhetik majd vissza az ország hitelességet – állítja MESZERICS TAMÁS, a Lehet Más a Politika európai parlamenti képviselője. Külpolitikai vitasorozatunk folytatódik.

A magyar külpolitikáról zajló nyilvános diskurzusban gyakori kiindulópont az az állítás, hogy a nemzetközi politika globális átrendeződésének vagyunk tanúi, új korszak vette kezdetét, a világban új rend van kialakulóban. Ugyancsak gyakori az a következtetés, hogy vissza kell térni a kétezres évek első évtizedében felbomlott külpolitikai konszenzushoz, újra mindent felülíró prioritássá kell tenni az euroatlanti integráció követelményeit. Most eltekintenék attól az ellentmondástól, ami a kiindulópont és a következtetés között feszül. Ennél fontosabb számomra az, hogy sem a kiindulópont, sem a következtetés nem tartható ebben a formában. A baj egyszerre kisebb és nagyobb. Ami miatt újra kell gondolni a külpolitikai stratégiát, az jórészt – de nem kizárólag – az Orbán-kormány hazardírozásainak következménye. A gondok már korábban kezdődtek.

A születőfélben lévő „új világrend” természetére vonatkozó jóslatok meglepően kevés olyan tartalmat hordoznak, amire egy közepes méretű európai ország a külpolitikai stratégiáját építhetné. Érdemesebb annál maradni, amit biztosan tudunk. Tudjuk, hogy a nemzetközi politika kiszámíthatatlanná, hektikusabbá vált, nagyobb rugalmasságot igényel minden szereplőtől. Azt is tudjuk, hogy a nemzetközi jog tekintélye gyengül, egyre veszélyesebb feltétel nélkül megbízni akár a legkézenfekvőbb normák külső érvényesíthetőségében. Mindeközben megszűnt az egypólusú rend, az Egyesült Államok relatív súlya csökkent. Már nem képes hegemónként viselkedni a nemzetközi rendszerben, de valódi globális kihívója még nem jelentkezett.

Ebben a helyzetben nem értelmetlen újra felvetni az „euroatlanti integráció” kérdését. Csak közben látni kell, hogy a kilencvenes években megfogalmazott prioritás, és az ebben feltételezett széles konszenzus soha nem ment túl a formális intézményekhez való formális csatlakozás követelményén. Nem halogatható tovább annak a tisztázása, hogy milyen módon, milyen területeken és milyen ütemben szeretnénk valóban integrálódni ezekbe az intézményekbe. Ebben sincs visszatérés a 2010 előtti helyzethez. A biztonságpolitika potyautasára, a formális jogban EU-konform, de saját célokat az unión belül megfogalmazni képtelen, ellenben értékeiben az uniótól egyre távolodó Magyarországra sem kívül sem belül nincs szükség...

MIKE OLDFIELD ÉS A GYÖKEREI

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2017.05.12.


Mike Oldfield, eleget téve rajongóinak, legújabb albumával, a Return To Ommadawn-nal visszatért az 1975-ben készített, ma már legendás harmadik albumához, amely lezárta életműve első trilógiáját a Tubular Bells és a Hergest Ridge után.

Az új albumon ismét 24 akusztikus hangszert szólaltat meg, köztük gitárt, bőgőt, mandolint, afrikai dobokat és fuvolát. A lemezről, pályájáról az ABC-nek nyilatkozott.

-Az album ötletét egy internetes felmérés adta.

-Igen, megkérdeztem rajongóimat a Facebookon, hogy milyen legyen az új lemezem és a többség azt kívánta, hogy térjek vissza a 70-es évekhez.

-Pedig úgy hírlik, hogy nem szereti a közösségi hálókat.

-Miből gondolják?

-Mert állítólag azért ment a Bahamákra, hogy elszigetelje magát.

-Egyáltalán nem. Negyven éve ugyanúgy dolgozom, függetlenül attól, hogy hol vagyok.

-Azért volt Nassauban volt, ami hatással volt Önre: a hurrikán.

-Igen, éppen a lemez befejezésénél tartottam, amikor megérkezett. Megszűnt az áram az egész szigeten. Internet nélkül maradtunk. Szerencsére van egy áramfejlesztőm, három hétig működtettem megállás nélkül. Áramfejlesztő szakértő lettem, mert 4 napig működik, aztán fel kell tölteni. Van egy speciális műholdas kommunikációs antennám is a házam tetején, így el tudtam küldeni az albumot a kiadónak. Csak két napot késtem.

-Az album nagyon egyszerűen, minden szuperprodukció nélkül szól.

-Az volt a szándékom, hogy minden nagyon organikus, természetes legyen. Beleértve a tökéletlenséget is. Csaknem az összes részt csak egyszer vettem fel. Az egész lemez a zene emberi oldaláról, az érzésről szól.

A tökéletlenség mindig szép
...

ITT OLVASHATÓ

EZ A MEGALÁZÁS ÉS A KISZOLGÁLTATOTTSÁG NAPJA

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Szabó Tímea
2017.05.12.


Ma van az ápolók nemzetközi napja! Szabad szemmel is látható béremelést és normális munkakörülményeket akarunk a kórházi dolgozóknak!

Az ápolók napja külföldön a megbecsülés és a tisztelet ünnepe, itthon viszont a további megalázás és a kiszolgáltatottság napja.

Hiába hazudnak Orbánék a béremelésekről, az elmúlt 7 évben 5000 ápoló ment külföldre pontosan azért, mert néhány ezer forint emeléssel szúrta ki a szemüket a kormány, miközben az egykulcsos adó miatt kevesebbet vittek haza, mint korábban.

Az OECD szerint az ezer főre jutó ápolók száma Dániában 16,5, Németországban 13,1, Magyarországon pedig 6,4. A KSH év eleji számai szerint még mindig az egészségügyi dolgozók keresték a legkevesebbet, náluk a raktárosok és az erdészetben dolgozók is többet kerestek.

Míg itthon egy ápoló 100 ezer forintot visz haza, Szlovákiában 250 ezret, Csehországban pedig 450 ezret. Ez a megalázás a betegeket is komoly veszélybe sodorja. Elég volt ebből!...

A FIDESZESEKEN KÍVÜL SZINTE SENKIT NEM ÉRDEKEL ORBÁNÉK NEMZETI KONZULTÁCIÓJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Hajnal Éva
2017.05.12.


Nagy világsikertől hangos a média, már több, mint egy millióan küldték vissza Orbán Viktor – ezúttal minden eddiginél – felettébb primitívre sikeredett, álkérdésekkel és hazugságokkal megtűzdelt kormány propaganda műfajú konzultációs kérdőívét. Azt a politikai terméket, ami mellesleg közel egymilliárd forintba került és merészen elrugaszkodott a valóságtól, ám mindettől függetlenül országunk miniszterelnök üdvöskéje más országoknak is melegen ajánlotta. A propagandista ostobaságtól hemzsegő kormányzati remekmű online kitöltésével még a személyes adataink is bebocsátást nyertek a Kreml és Putyin ilyen-olyan adatbázisaiba. Hát mi ez, ha nem igazi világsiker?

Hiszen amihez kedves vezérünk és szakértő kormánya hozzányúl, abból hirtelen óriási siker kerekedik, amit meg kell osztani a nagyvilág vezetőivel és természetesen az oktalan és naiv magyar kisemberekkel is, mert a kormány az ő érdekeiket védi (nem ám a sajátját). Szóval itt vagyunk megint. Ünnepeljük meg miniszterelnökünk kivételes mindenhatóságát. Hiszen mindenkinek oka van az örömre és a boldogságra, ugyanis Orbán Viktornak és a személyét segítő, nagy levelező kedvvel megáldott több, mint egy millió fideszesnek (vagy annak a pár százezernek, akik megállás nélkül konzultációs íveket töltögettek) úgy tűnik mégis csak sikerül megállítani azt a minden hájjal megkent és megátalkodott Brüsszelt.

Már ha a kedves tétova szemlélődők beszopják az újabb és bravúros kormányzati sikert. Ha a kedves olvasók nem emlékeznének, akkor elevenítsük fel pár részletét eme Orbáni remekműnek. A konzultáció azzal a határozott állítással indít, hogy “Brüsszel veszélyes lépésre készül”, majd jönnek a kormány által Brüsszelnek tulajdonított ármánykodások a rezsicsökkentés eltörléséről a nemzetközi szervezetek által támogatott embercsempészeken át a Brüsszel által diktált adókig.”Lehet más és más a véleményünk, de amit ezzel a kérdőívvel csináltak, az egyszerűen hangulatkeltés Európa ellen” – mondta az egészről az Európai Néppártot, vagyis a Fidesz saját jobboldali pártcsaládját vezető Manfred Weber.

Arról persze nem szól a fáma, hogy valaki a kormányzati trollkodás tartalmát ellenőrizte-e, azaz egytől-egyig végigolvasta a visszaküldött válaszokat. Máskülönben honnan is lehetnének Vityáék olyan biztosak abban, hogy az irományokban őket éljenezték? Nem pedig egy jelentős részében éppen a Fideszt és annak Orbánját kívánták éppen a másvilágra?...

KIK IS MAGYARORSZÁG LEGGAZDAGABB EMBEREI? MIT TUDNAK ŐK?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2017.05.12.


„A 100 leggazdagabb 2017” című kiadványban szereplők összvagyona megközelíti a 3380 milliárd forintot: ez csaknem 600 milliárd forinttal több az egy évvel korábbinál. Messze a legnagyobb mértékben Mészáros Lőrincz gazdagodott, aki köszönthetően annak, hogy csak tavaly mintegy 100 milliárd forintot zsebelt be, a listán a 31. helyről az ötödikre ugrott mindössze egy év alatt.
A legfelsőbb társadalmi réteg vagyonosodása olyan szempontból nem meglepő, hogy a Fidesz 2010-es győzelme után Orbán eltökélt szándékévá vált egy „nemzeti tőkésosztály” létrehozása. A bökkenő ott van, hogy eközben az eliten kívül, a társadalom  többi része közel sem könyvelhet el ilyen mértékű vagyonnövekedést. A társadalom vagyon szerinti alsó ötödének például nincs saját ingatlanja.
„A 100 leggazdagabb 2017” című kiadványban szereplők összvagyona megközelíti a 3380 milliárd forintot: ez csaknem 600 milliárd forinttal több az egy évvel korábbinál, reálértéken számítva több mint 20 százalékos az emelkedés egy év alatt – írja a napi.hu.
A lista első helyén 260 milliárd forinttal idén is az OTP elnök-vezérigazgatója áll: a rangsort 2011 óta vezető Csányi Sándor vagyona egy év alatt 60 milliárd forinttal, azaz naponta több mint 160 millióval nőtt a napi.hu szerint. A második helyen álló Bige László 25 milliárd, a harmadik helyezett Gattyán György 84 milliárd, a negyedik Demján Sándor pedig 40 milliárd forinttal növelte a vagyonát egy év alatt...

ÉN IS SZANGVINIKUS VAGYOK

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Hollósy Gerti
2017.05.12.


Erősen visszafogtam magam és egyáltalán nem akartam írni a B.Zs.-tal kapcsolatos történésekről. A két betűből is mindenki tudja, kiről van szó. Én egyszer már megfogadtam, hogy a nevét nem írom ki és nem mondom ki, tehát ezt betartom. Egészen addig ment is a hallgatás, amíg nagy titokban nem kaptam megbízást Soros Györgytől és meg nem hallottam Németh (rezsi) Szilárdot ködösíteni reggel a tévében. Amikor jött a sugallat az írásra, éppen azt mondta ő is, hogy mindenre Soros ad megbízást, minden, amit a kormány ellen szerveznek, Soros megbízásából történik.

Mivel kötelez a saját véleményem a tisztességes újságírásról és a tisztességes közbeszédről, nem írhatom le, mennyi csúnyát tudnék most hirtelen mondani B. Zs.-ra. Hidd el, kedves olvasó, tudnék bőven! Négy fal közt ki is mondtam jó néhányat, mert én is szangvinikus és szenvedélyes természet vagyok.

Nem lehet sem úgy írni, sem úgy beszélni embertársainkról, ahogy ő azt több alkalommal is nyilvánosan tette – akár újságban, akár élőszóban. Erre nincs bocsánat! Lehet szánalmasan csúsztatva, azt bocsánatkérésnek álcázva mosakodni, becsapni mindazokat, akikkel ezt már többször is megtette, de a már leírtakra és a már elhangzottakra nincs bocsánat. Azt mondják, akik enyhíteni próbálják a történteket, hogy ő egy publicista. No, pont ezért nincs bocsánat. A gyakorlott publicistának, amikor szépen leül a papír vagy a gép elé cikket írni, akkor módjában van végiggondolni, mit ír, hogyan fogalmaz, milyen szavakat használ, pont azért, mert újságíró és nem először, nem hirtelen felindulásból, csak úgy, szangvinizmusa által vezetve csinálja. Ha élőszóban szólal meg nyilvánosan, akkor is van annyi szókincse és képessége, hogy még a pillanat hevében is mérlegelje a szavait...

NEKED MINDEGY? NEKEM NEM! - MIÉRT SIKERTELEN A FELZÁRKÓZTATÁS?

OFOE BLOG
Szerző: Gönczöl Enikő
2017.05.12.


Sokan csak azt látják, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek deficitekkel érkeznek az iskolába. Csomó mindent rosszabbul tudnak, mint szerencsésebb kortársaik. A valóságban azonban inkább arról van szó, hogy olyan tudásokkal rendelkeznek, amikre az iskola nem tart igényt. Nem kevesebbet tudnak a világról, csak mást. Ám ezek között is meg lehet találni azokat a mozzanatokat, amikre építve iskolai tanulásuk sikeressé válhat – állították oktatási szakemberek Baló György televíziós műsorában.

Azt szoktuk mondani, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek rosszul kommunikálnak. De ha figyelembe vesszük, hogy a kommunikáció nem azonos a verbális kommunikációval, azt is láthatjuk, hogy saját környezetükben jól megértetik magukat. Birtokában vannak tehát egy működőképes készletnek – csak az iskola nem igazodik ehhez. Pedig minden ép értelmű gyerek képes magas szintű tudás elérésére, ha az ő kihívásaira, problémáira, erősségeire és hátrányaira differenciált válaszokat adunk.

Bár az oktatás rendszere hivatalosan nem mond le ezekről a gyerekekről, sőt bizonyos programok kimondottan az ő megsegítésüket célozzák, mégsem látszik elmozdulás ezen a téren. Az úgynevezett „felzárkóztatás” ugyanis abból a deficit modellből indul ki, hogy nekik hiányzik valami, amivel mások rendelkeznek, akikhez ezért fel kell zárkózniuk. Az iskola az oda való belépésük pillanatától „középosztálybeli képességeket” vár el minden gyerektől. A pedagógusok többsége pedig úgy érzi, hogy nem lehet mit kezdeni a hat éves korra e téren felhalmozott hiányokkal. Legfeljebb csak egy kis javulás érhető el. A kezdeti szociális hátrányok így az iskola közvetítésével válnak valódi tanulási hátrányokká...

A műsor teljes felvétele itt érhető el.

HETENTE TÖBBSZÖR IS BERENDELIK ELIGAZÍTÁSRA A KORMÁNYPROPAGANDA FŐSZERKESZTŐIT A PROPAGANDAMINISZTÉRIUMBA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.05.12.


A médiaérdekeltségek elvétele volt a Spéder elleni támadás célja, de olyan intenzív és gátlástalan lett, hogy Orbán is megijedt tőle, és Mészáros Lőrinc megtudta, hogy neki médiabirodalma lesz.

Az ÉS-ben Máriás Leonárd írt hosszú cikket a kormánypropaganda működéséről, amiből a következők derültek ki: bár kifelé egységesnek tűnik, a Fidesz agit-prop valójában három csoportból áll.
  • Az egyik az Origó, TV2, Lokál, Ripost, állami tévé és rádió, MTI, hirado.hu csoport. Ez Rogán és Habony irányítása alatt áll.
  • A másik a Magyar Idők és Mediaworks-konglomerátum (megyei lapok, Nemzeti Sport, Világgazdaság, etc.), amelyik közvetlenül Orbán Viktor Mészáros Lőrinc tulajdonában van, és politikailag Lázár diszponál fölötte.
Különös módon tehát a megyei lapok a fenti képen is látható összehangolt Orbán-interjúiért nem a propagandaminisztérium a felelős. Sőt, a két csoport között élesek az ellentétek. Már csak a Lázár-Rogán trónutódlási küzdelmek miatt is, de az ÉS-cikk szerint érzelmi szembenállás van:
  • az egyikfajta propagandaorgánum készítői "meggyőződéses konzervatív és ősfideszesnek" tartják magukat,
  • a másik oldalon a ficsúrok állnak, akik "politikai termékként és önmegvalósításként tekintenek az egészre".
Szóval partizánok kontra karrieristák: sima hatalmi harc a befolyásért és a pénzért...

ENERGIAKÉRDÉSEK A TÁRSADALMI PIRAMIS LEGALSÓ SZINTJÉN

CHIKANSPLANET BLOG
Szerző: Ifj. Chikan Attila
2017.05.12.


A szóban forgó piramis alsó szintje a szegénységben élő néptömegeket szimbolizálja C.K. Prahalad „Bottom of the Pyramid” elmélete alapján. Az, hogy a megújuló energiák hogyan játszhatnak jelentős szerepet az ő életszínvonaluk emelésében, egy érdekes téma a fenntarthatóság társadalmi és üzleti megközelítésében is. Nem véletlenül foglalkoztam a témával korábban is, igaz egészen más megközelítésekben. Ez alkalommal a megújulókra építő energiatermelési technológiák megoldást jelentő eszközként és elérendő célként is szerepelnek a képletben. Azaz segítenek a társadalmi piramis megfordításában, aminek révén vélhetően és remélhetőleg egyre többeknek lesz lehetősége azon gondolkozni, hogy miként lehet egyre jobban kiaknázni a nap, a víz vagy éppen a szél energiáját.

Többek között azért is érdemes a társadalmi piramis és a benne létezők kérdéskörével foglalkozni, mert általában véve hajlamosak vagyunk aránytalanságokat elkövetni amikor a fenntarthatóság kérdéskörét vizsgáljuk: amikor ugyanis fenntarthatóságról beszélünk, sokszor azt gondoljuk, hogy alapvetően a fejlett világ problémáiról beszélünk. Nevesítve például, hogy hogyan áll át az EU energiatermelése a jövőben egyre inkább a megújuló energiaforrásokra; hogyan tudjuk a nyugat-európai (és magyar) háztartások energiafogyasztását kevésbé pazarlóvá tenni; vagy éppen, hogy miként érjük el például, hogy az emberek szelektíven gyűjtsék a hulladékot.

A fenti példák esetében arányaiban jelentősen kevesebb szó esik a világ azon részéről, ahol az embereknek a mindennapi túlélésért kell küzdeniük, és akikre nem biztos, hogy úgy gondolnánk, mint a fenntarthatóság témakörében releváns szereplőkre. És itt jön a lényeg: ugyanis a fenntarthatóság célrendszereit és problémák megoldását nem kizárólag a fejlett világ országaiból álló élbolyra szabták, hanem a világon lévő minden egyes embert érintő kérdésről van szó.

És ezen a ponton kell ismét megjegyezni, hogy alapvetően miről is szól a fenntartható fejlődés. A fenntartható fejlődés (angolul sustainable development) olyan fejlődési folyamat (földeké, városoké, termelési folyamatoké, társadalmaké stb.), ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk lehetőségeit arra, hogy a jövőben kielégítsék a saját szükségleteiket. Az erőforrások ésszerű felhasználása mellett fontos kitétele a fenntartható fejlődésnek a környezet védelme, amit úgy kell véghezvinni, hogy közben ne mondjunk le sem a gazdasági fejlődés, sem a társadalmi egyenlőség és igazságosság szükségszerűségéről...

BENNE VAGYOK A TÉVÉBEN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő/Tamás
2017.05.12.


Méghozzá a legnagyobb norvég kereskedelmiben, és persze nem én, hanem Tamás. Hogy hogyan került oda, annak egy egészen különleges története van, ami szerintem bőven megér egy posztot, így hát következzen most egy nagyon kedves, és valahol talán elgondolkodtató írás.

„Egy kis kitérő, mielőtt belevágnék, hiszen én ezt nem akartam megírni ide. Nem akartam, viszont az elmúlt napokban kaptam egy e-mailt a „határállomás-főnökségtől”, hogy az egyik vasárnapi blogajánlóban én is benne leszek, és hogy valaki említette neki, hogy mintha látott volna minket (?) a norvég TV-ben.

Nem örültem, most így utólag bevallom, mert az a blogajánlós írás (a gödi esetről) csak egy „üvöltés” volt, hogy miért? Azt is tudom, semmi sem fekete meg fehér, viszont olyan / ilyen semmiképpen sem szabadna, hogy előforduljon.

Aztán pedig annyiban örültem, mert jó, ha mind többször téma az elesettek (ez minden területre nézve) élete, gyötrelme, öröme. Ugyanis nem ők (senki) kérték, hogy megszülessenek, nem az Ő hibájuk.

Hibázott-e valaki? Sajnos lényegtelen. Valaki vállalhatná a felelősséget? Igen! Állam? Társadalom? Szülők? Igen, így együtt! Mert csak az egyik segítsége nem elég.

Az állam mondjuk úgy, hogy olyan intézményt üzemeltet, ami méltó egy életre, vagy a szülőkön keresztül (elég sok időt fel tud emészteni egy sérült ember, hogyan dolgozzon mellette az ember?), hogy támogatja őket.

A társadalom pedig úgy, hogy nem néz félre, nem kikerülendő akadályt lát bennük, és legalább nagyjából képes jó pofát vágni a dologhoz. Nehéz ez? Nem... nem hiszem..."

VÁLLALKOZZ ITTHON, JÓL MEGSZÍVAT AZ ÁLLAM

444.HU
Szerző: Czinkóczi Sándor
2017.05.12.


Valahogy mindig visszafelé sül el, amikor a kormány meg akarja mutatni a fiataloknak, mekkora hülyeség lenne külföldön próbálkozniuk, mikor itthon már minden sínen van. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) közös programja, a Gyere haza fiatal! 2015-16-ban, egy év alatt csak 105 fiatalt tudott hazacsábítani körülbelül százmillió forintból. Tavaly az NGM és az OFA uniós pénzből a Vállalkozz Itthon Fiatal! programmal újra megpróbálta behúzni a fiatalokat.

Tamást pont ez győzte meg. De gyorsan rájött, hogy jobban járt volna, ha Hollandiában marad.

A kormány 2016 januárjában indította be a programot, amivel 3 millió forintos vissza nem térítendő támogatást ígért azoknak a fiataloknak, akik Budapesten vagy Pest megyében indítanának saját vállalkozást. A pályázaton csak azok indulhatnak, akik előtte elvégzik az OFA 8 hetes képzését; vállalkozási ismereteket tanítanak nekik, és segítenek megírni az üzleti tervüket. Külön feltétel volt, hogy munkanélküliek legyenek, és már ne járjanak iskolába...

KICSI VAGYOK, SZÉKRE ÁLLOK

CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA
Szerző: Ceglédi Zoltán
2017.05.12.


Mezítlábas, fiatal nő áll a parlamenti ülésen, kezében marionett-bábu, utóbbin Áder- fotó, azt üzenve, hogy a régi-új államfő egy zsinóron rángatott figura.

Majd nyilván Kövér László meg is bünteti, de arról más alkalommal beszéljünk, hogy "a ház méltósága" örve alatt maga a házelnök milyen mélyre süllyedt, milyen alpári, agresszív, elfogadhatatlanul akarnok módon, vértolulásos csőszként üldözi a demokráciát, mintha legalábbis ő tenne a képviselőknek szívességet, hogy megszólalhatnak. Most egy sokkal fontosabb dologról akarok beszélni, és ehhez Szabó Tímea, a fent jellemzett módon (és nem először) demonstráló Párbeszéd-politikus lesz a szemléltető eszköz.

Kezdve a legfontosabbal: roppant káros az a mantra, miszerint "jaj, hát semmi értelme nincs a parlamentben ülni, nem lehet ott semmit sem csinálni". Dehogynem. Nyilván, kényelmesebb ilyen alapon hallgatni, vagy kivonulni (de a 747 ezer forintos fizetést továbbra is felvenni). Ezzel lehet aztán a legboldogabbá tenni Kövér Lászlót, és a kormánypártokat is, majd ők szépen megoldják a dolgokat egymást között. Lehet azonban úgy is, hogy az ember bemegy, beleáll, követel, szembesít, nem hagyja, hogy a disznóságok szó nélkül csússzanak át...

ELBUTULÓ ORSZÁG ELBUTULÓ NÉPE

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Lázár Gergő
2017.05.12.


Sokan kérdezik: mi is lehet az, ami véget vethet az orbáni rezsim uralmának Magyarországon? Nagyon sokan – magam is – a fiatalokban látom a jövőt. Ők azok, akik a frissen megszerzett tudást kamatoztatva képesek lehetnek változást elérni. Olyan változást, mely végre jó útra terelhetné Magyarországot. A tegnapi napon látott videó azonban igencsak elgondolkodtatott. Amennyiben hazánk ifjai ilyen szellemi képesség birtokában vannak, akkor mit is várunk mi ettől a generációtól? Hogy lehetséges az, hogy valaki, aki az ELTE-TTK kémia-biológia szakán szerzett diplomát, beálljon a kormánypropagandisták mögé? Hol tart a mai oktatás, ha egy ELTE diplomás nem képes egy összefüggő, értelmes mondatot összerakni?

Történt ugyanis, hogy a Nógrád megyei Fidelitas sajtótájékoztató keretében mutatta be a helyi Jobbik és MSZP ellen irányuló kampányplakátokat. Mint azt az Ifjúsági Szervezet egyik tagja, Kertész Csilla kifejtette: „Közel egy hónapos kampány során több, mint kétezer kampányt fognak országszerte kihelyezni a fidelitasosok.” Hogy ezzel mit akart mondani, az rejtély, de az is, hogy egy sajtótájékoztatón miért hitték azt, hogy nem fognak a sajtó munkatársaitól kérdéseket kapni. Az egyszerű kérdésekre hebegés és habogás közepette próbáltak válaszolni az ifjú titánok, úgy is, mint országunk jövője.

Kertész Csilla egy állami ösztöndíjban részesült balassagyarmati születésű fiatal. A Petőfi Sándor program, mely 2015-ben indult, a szórványmagyarságot segítő program, amelynek létrehozását a Nemzetpolitikai Államtitkárság segítette. Kertész Csilla az elmúlt két évben kétszer is sikeresen pályázott az ösztöndíjra, mely így kétszer 9 hónapon át, havi 500 000 forint támogatást jelentett. Ezzel semmi gond nem lenne, ha ezt a pénzt egy olyan fiatal kapta volna, aki valóban alkalmas lehet a pályázatban kiírtaknak megfelelő tudását átadni a külhoni magyaroknak.

A sajtótájékoztatón részt vevő 5 emberből ketten nyilatkoztak, vagy legalábbis próbálkoztak. Kertész Csilla mellett Simon Gergő, a Fidelitas salgótarjáni elnöke próbálkozott válaszadással. Először kijátszotta a már az anyapárt által is igen sokat használt „nem nyilatkozom” kártyát, elhárította a kérdést. Majd később ismét nekiveselkedett, aminek ez lett az eredménye:


MALOMALJA, FOKOS

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.05.12.


Jó nekünk itt, Szombathelyen. Ez a Kőszegi-hegy, akit valami ismeretlen okból neveznek Alpokaljának, holott, ha az ember nagymamaként Tarvisióba megy bőrdzsekit venni, már tudja is, hogy az igazi alagutak csak Klagenfurt után kezdődnek. Viszont az tagadhatatlan, ez a domborulat nagyon jó szolgálatot tesz, ha nyugatról jönnek a viharok.

Ez itt, a helyem nekem, beltenyészet, egy különös pontja az atlasznak, amit az is mutat, hogy a rendszer színeváltozásakor két cikluson át is szabaddemokrata polgármesterünk volt, és az volt az az időszak is, amikor az ember úgy gondolta, még lehet, érdemes is azt az életet leélni, ami kijutott neki a végtelenből. De elmúlt ez is, Isten is meghalt Nietzsche óta.

Teljességgel elképesztő módon ez reggel ötkor jutott eszembe, amikor a piacon megláttam a gyöngyvirágokat. Eltettem a kiflimet, meg az előre csomagolt kalbászt, amiről az eladója nem tudta, mennyibe kerülhet. Mondtam neki, tegnap kettőnyolcvan volt. Erre aszondja, akkor biztos. Amint tőle elfordultam, akkor láttam meg a gyöngyvirágot, ami tapasztalat érthetetlen módon bokszolt a szívembe.

Ahogyan a nagy hegységnek hátat fordítva vánszorogtam dél felé, meg kellett fejtenem, mi a rosseb a bajom ezzel a nyomoronc gyöngyvirággal. Amikor bódult csoszogásom közben majdnem elhasaltam egy kukában, akkor ugrott be, hogy május közepe van. Ez pedig évezredek óta strandidő, ahogyan az volt, amikor az érettségi szünetemet vízparton töltöttem, hogy tök barnán hülyítsem meg a szétszívatásomra haszontalan készülő tanári kart, mint éretté váló kisdiák...

AZ ÁLLAMI MVM SZERINT NEM KÖZPÉNZ AZ A FÉLMILLIÁRD FORINT, AMIT A CÖF-CÖKA-NAK ADOTT

444.HU
Szerző: Herczeg Márk
2017.05.12.


Mint kiderült, a békemenet mögött álló civil szervezet vezetőinek korábbi nyilatkozataival ellentétben tavaly 508 millió forinttal támogatta a CÖF-CÖKA-t az állami tulajdonban lévő MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Az MVM által utalt összeg nagyobb, mint amennyi állami támogatásban részesül például a Jobbik vagy az MSZP. Ráadásul a kormánypárti szervezetnek mindig kampányidőszakban nőtt jelentősen a bevétele.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya a CÖF-CÖKA támogatásával kapcsolatban feltett kérdésünkre az alábbi választ adta:

„A MVM Magyar Villamos Művek Zrt. társadalmi felelősségvállalási aktivitását nem közpénzből, hanem saját forrásból fedezi. A kérdéses támogatást is saját hatáskörbennyújtotta. A társaság számos közhasznú tevékenységet támogat, így 2016-ban többek között a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványét is.”

Azt nem írják, hogy az állami többségi tulajdonban lévő MVM „saját forrása” miért ne lenne közpénz.

A CÖF-CÖKA egyébként ma közölte: az MVM-től kapott pénzből a „civilitika” nevű tudomány alapjait kívánják lerakni és „táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételek” technológiájával ismertetnék meg a gyermekétkeztetési konyhák szakácsait...

BUDAPESTRE JÖNNEK, AKIK TÖNKRETESZIK A VILÁGOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.05.12.


Május 26-27-én Budapesten kerül megrendezésre a Családok XI. Világkongresszusa. A “család” kifejezés megtévesztő. A Világkongresszus szervezője a homoszexualitást üldöző és abortuszellenes világszervezet, amely valójában a liberális demokráciák legfőbb üldözője a világon. Ez a világszervezet áll a Trump szavazókat energizáló álhírek mögött, és ez köti össze az amerikai és európai szélsőjobboldalt Putyinnal és az orosz titkosszolgálatokkal.

A World Congress of Families amerikai fundamentalista szélsőjobboldali keresztények által alapított és irányított szervezet, amely világmissziót folytat a homoszexualitás és abortusz ellen. Ennek során hozták létre az orosz leányszervezetet, amelyet nagy örömmel fogadott az orosz ortodox egyházra támaszkodó Putyin, és azonnal az egész mozgalmat az oligarchái irányítása alá rendelte. Amerikai alapítói pedig boldogan fogadták az emberi jogokat sértő orosz törvényeket.

Ez a világszervezet (“családlobbi”) az összekötő kapocs Donald Trump és Putyin, a Trumpot támogató evangéliumi és karizmatikus keresztény mozgalom, valamint az álhíreket gyártó és terjesztő orosz titkosszolgálat között. Az oroszok nemcsak a demokraták emailjeinek és szervereinek meghekkelésével avatkoztak be az amerikai elnökválasztásba, hanem olyan hazug álhírekkel, amely a Trumpra szavazó amerikai keresztényeket manipulálta.

Az orosz titkosszolgálat Clinton emailbotrányának felerősítésével a demokrata szavazókat bizonytalanította el, a homofób és abortuszellenes álhírekkel és uszítással pedig szavazókat szerzett Trumpnak. Hiába csináltak volna bármit az oroszok, ha nincs szavazó, aki Trumpra szavazzon. Ezek pedig a keresztény fundamentalisták voltak, akiket a World Congress of Families-hez tartozó egyházak mozgósítottak az orosz titkosszolgálat által gyártott “fake news”, álhírek, gyűlöletkeltő propaganda segítségével...

DEUTSCH TAMÁSNÁL NAGYOBB HÜLYÉT SENKI NEM TUD CSINÁLNI MAGÁBÓL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.05.12.


Azok után, hogy Köves rabbi megvédte Orbán Viktort Frans Timmermanstól, a Fidesz EP-képviselője is alkalmasnak látta a helyzetet a megszólalásra.

De Tompikának a fal adta a másikat.

Köves Slomó szerint sorosozni nem antiszemitizmus. Ezt az állami tévében fejtette ki a rabbi megvédve Orbán miniszterelnököt Frans Timmermans EB-alelnökkel szemben, aki kódolt zsidózásnak látja a magyar-zsidó-amerikai milliárdos-mumus szünet nélküli és indokolatlan emlegetését.

Erre reagált a Twitteren Deutsch Tamás, aki arra utalt, hogy ha sorosozni antiszemitizmus, akkor dajcstomizni és tompikázni is az.

Ebből azonnal következik is, hogy aki tompikázik vagy dajcstomizik, az antiszemita...

ITT OLVASHATÓ

SZEMÜNK ELŐTT TŰNIK EL AZ OLAJ, MÉGSE LÁTJUK

GURULÓ HORDÓ BLOG
Szerző: Andrics Dóra, Kecskeméti István
2017.05.12.


Az utóbbi évek túlkínálata miatt a világ minden táján történelmi méretűre duzzadtak a kőolajkészletek a hivatalos statisztikák alapján. A témával kapcsolatos elemzések ritkán foglalkoznak azokkal a tartályhajókon tartott, úszó készletekkel, amelyek a hivatalos statisztikákban nem jelennek meg, azonban, ezek figyelembevételével jelentősen más képet kapunk az olajpiacról. A Thomson Reuters adatai szerint még manapság is körülbelül 50 millió hordónyi kőolajat tárolnak tartályhajókon, míg ennek csúcsértéke meghaladta a 100 millió hordót 2016 év közepén.

Statisztikai szempontból az is kihívás, hogy definiáljuk az úszó készleteket. A Thomson Reuters definíciója szerint úszó depóként kell azokra a hajókra gondolni, amelyek legalább 30 napja egy helyben állomásoznak és a kapacitáskihasználtságuk legalább 54%. Itt azonban érdemes megjegyezni, hogy esetenként a tartályhajók az optimális sebességnél lassabban szállítják a kőolajat vagy hosszabb útvonalon (például a Szuezi-csatorna használata helyett megkerülik Afrikát) haladnak, és ezáltal „látens” úszó készletekként funkcionálnak.
A szárazföldi készletekhez viszonyítva a tartályhajón való tárolás sokkal költségesebb, és csak a körülmények szerencsés alakulása mellett lehet nyereségesen művelni. Az úszó készletek esetén a legjelentősebb költségtétel a tartályhajó bérléséért fizetett díj. Ezen felül még olyan tételek, mint a biztosítási- és tőkeköltségek is terhelik a vállalkozást és még nem is beszéltünk az alternatívköltségről, mivel a kőolaj tárolására használt hajó kikerül a kereskedelmi forgalomból. A magasabb költségek ellenére lehet nyereséges az úszó készletek felhalmozása, ha a határidős piacokon a jövőre vonatkozó futures ár szignifikánsan magasabb a jelenben tapasztalt spot áraknál.
Mivel a múltban jellemzően nem volt nyereséges úszó készletek tartása, ezért az állítás, miszerint ez a fajta tárolási mód nem terjedt el széles körben igaz volt – egészen a közelmúltig. Ebben a bejegyzésben arra a keressük a választ, hogy a tartályhajókon való készletezés miért terjedt el a korábbiaknál jelentősebb mértékben a világban, illetve mennyivel kapunk másabb képet, ha a hivatalos statisztikák mellett az úszó készleteket is figyelembe vesszük...

NEM JÖN BEFEKTETŐ - MAGYARORSZÁG ZUHAN

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávézó
2017.05.12.  


Zuhan a beruházási kedv Magyarországon. Csendes adat a tegnapi hírfolyamból. A nemzeti össztermékhez mérve több, mint húsz éve nem volt olyan adat, hogy ennyire ne épüljön semmi... Mondanunk sem kell, a csehek, a szlovákok, a lengyelek vernek minket... Ennyit az Orbán-kormány sikereiről.

Befejeződtek a nagy uniós projektek - már megint az a szemét Brüsszel - az Európai Unió legnagyobb zuhanását mérik a magyarországi beruházási kedvben - ezt az Eurostat állapítja meg. Tavaly nálunk a GDP 17,8 százalékát tették ki a beruházások. Csehországban ez 24,6 százalék, ami Európa második legmagasabb adata, Szlovákiában 20,2 százalékos, de egy kevéssel még a lengyelek is előznek minket.

Íme egy újabb bizonyíték arra, hogy milyen fontosak az uniós pénzek. Közép-Európa egésze összedőlne ezek nélkül, de a magyar zuhanás még a környező államokéhoz képest is látványos, az egész unióban a legnagyobb...

" HA MONDANAK VALAMIT, AZT MEGTESZED" - A SAJTÓ PROPAGANDA GÉPEZETTÉ ALAKÍTÁSA AZ ÚJ KORMÁNYPÁRTI MÉDIÁBAN

ÉLET ÉS IRODALOM - SZABADPOLC
Szerző. Máriás Leonárd 
2017.05.12.


A holdudvaron belül az összhangot állítólag az teremti meg, hogy a legfelső tartalmi döntéshozói szint nem egyedül a főszerkesztő, hanem ugyancsak aktív szereplő – a főszerkesztő felett – egy háttéremberekből álló, a kormányzati kommunikációban is részt vevő kommunikációs stáb. Több interjúalany beszámolt arról az értesülésről, hogy ezeknek az orgánumoknak a vezetői általában hetente, olykor hetente többször főszerkesztői értekezleteken vesznek részt, ahol találkoznak a kommunikációs csapat képviselőivel.

A Mérték Médiaelemző Műhely 2016‑os, a lágy cenzúra jelenségére összpontosító jelentése szerint a magyar médiában a tavalyi év a kormánypárti térfoglalás felgyorsulásáról szólt, valamint az elfoglalt orgánumok összehangolt propagandagépezetté alakításáról – miközben a kormányoldaltól független sajtó tere rohamosan és nagy mértékben szűkült. A jelentéshez, melyen ez a cikk alapul, egy tucat újságíróval készült hosszabb interjú, hogy felmérjük a sajtómunka aktuális korlátait. Interjúalanyaink a téma érzékenysége miatt azzal a feltétellel vállalták a nyilatkozatot, hogy nevüket nem említjük.

A 2014–2018-as ciklusban Orbán Viktor terve a jelek szerint a média teljes kormánypárti elfoglalása. Ezt még Simicska Lajos és környezete hangoztatta, miután a kormánypárti médiát addig felügyelő oligarcha 2015-ben, az úgynevezett G-napon szakított a miniszterelnökkel. Az állítást ma már kormánypárti és kormányzati forrásoktól származó információk és az elmúlt két év médiapiaci eseményei is alátámasztják. A média elfoglalása módszeresen és ütemezetten zajlik. Simicska Magyar Nemzetével szemben felállt a Magyar Idők, megszűnő Metropoljával átellenben elindult a szintén ingyenesen osztogatott Lokál című napilap a miniszterelnök tanácsadója, Habony Árpád érdekeltségeként. Kormánypárti érdekkörbe került a leglátogatottabb hírportál, az Origo, még egy új kormánypárti bulvárnapilap is született Ripost néven. A rádiós piacon is visszaszorították Simicskát, Andrew G. Vajna építkezik, és a filmügyi kormánybiztoshoz került a második legnagyobb kereskedelmi televízió, a TV2 is.

A Hír TV pótlására a kormányoldal a közmédia M1-es csatornáját állította hadrendbe, és Mészáros Lőrincé lett az addig is kormánypárti Echo TV. A miniszterelnök milliárdos barátja bekebelezte a Mediaworks-birodalmat is, amely a Népszabadságot, számos megyei lapot és a Világgazdaságot adja vagy adta ki. A kényelmetlenségeket okozó Népszabadság nem élte túl a tulajdonosváltást. Eközben a sajtóban megjelentek olyan – mindeddig nem alátámasztott – értesülések, hogy a kormánypárt megkezdte a Népszavakontrollált ellenzéki lappá pozicionálását, és ilyen gyanú vetült az ATV-re is...

MIT ÍTÉTÉ, ÁTÁTÁ?

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektura
2017.05.12.


Emlékszünk még, amikor mi nép kedves közvetlenséggel arra kértük a köztársaság nélküli köztársasági elnökünket, „ne írd alá János!”

Sokan azt feltételezték, hogy akkor most majd Áder János nem jegyzi ellen a CEU megsemmisítését elrendelő törvényt, hanem legalább is megfontolásra visszaküldi a parlamentnek.

János nem így tett, s nem is értem, hogy miért gondolta bárki is, hogy egy ilyen, a főnöknek különösen szívügyét jelentő kérdésben majd beleköp a levesbe.

Csintalan Sándor egy tévéműsorban azon értetlenkedett, hogy ugyan mitől félt ez a jóember, hiszen újabb öt évre megválasztották, mit tudnak vele tenni, utána már úgy sem lehet még egyszer.

Csakhogy János nem félelme miatt adta áldását a törvényre, hanem azért, mert ő is részese a NER-nek nevezett bűnbandának...

KÖZSZEREPLŐ HABONY ÁRPÁD A TÖRVÉNYSZÉK SZERINT

MANDINER BLOG
Szerző: Mandiner

2017.05.12.


Pert vesztett Habony Árpád a Jobbikkal szemben. A kormányközeli volt koronaőr azt kifogásolta, hogy a Jobbik plakátjain ábrázolta az arcképét. A törvényszék azonban kimondta, hogy Habony – mint politikai tanácsadó és médiatulajdonos – közszereplő, ezért a róla készült felvételeket nyilvánosságra lehet hozni.

Beperelte a Jobbikot Habony Árpád az arcképét is ábrázoló plakátkampány miatt. „Ti dolgoztok, ők lopnak” – szól a Jobbik szlogenje. Habony azonban nem az üzenet, hanem a személyiségi jogainak megsértése miatt perelt.

Habony ügyvédje megtiltotta, hogy róla kép- és hanganyag készüljön, valamint a nevének a közléséhez sem járult hozzá. A tárgyaláson azzal érvelt, hogy ügyfele közszereplői mivolta „nem éri el azt a szintet” ami alapján plakátokon ábrázolhatnák. Mint modta, a Habony Árpád lop feliratot (kép nélkül) is elég lett volna a palkátokra feltenni – számol be a Magyar Nemzet.

„Akkor csak kicsit közszereplő?” – kérdezte meg az ügyvédtől Szabó Csilla bírónő.

A Jobbikot képviselő Kummer Ákos a Fidesz.hu 2012-es írását említette meg, amiben Habony Árpádot miniszterelnöki tanácsadónak nevezték. Továbbá utalt arra is, hogy Habonynak sajtóorgánumok vannak a kezében, ezáltal hatása van a közügyekre. A bíróság Kummer érvelését fogadta el...

ÍGY HÁTRÁL MEG A FIDESZ A VÁLASZTÁSOK ELŐTT GAZDASÁGPOLITIKAI KÉRDÉSEKBEN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: B.F.
2017.05.12.


Egy évvel vagyunk a 2018-as országgyűlési választások előtt. Nehéz belátni, hogy mi mindenre van ez hatással, de az elmúlt hetek gazdaságpolitikai cikk-cakkjait figyelve egyre biztosabbnak tűnik, hogy a voksolás közelsége alapjaiban határozza meg a Fidesz-KDNP kormány gazdaságpolitikáját (is). Eddig is tudtuk, hogy a kormányok a választási években hajlamosak többet költeni, akár a költségvetési deficit növelésének terhére is, hiszen a pótlólagos kifizetések (jövedelmek) kifizetődnek pótlólagos szavazatokban.

A választások előtti évben valahogy mindig megtörik a csökkenő trend… persze rossz az, aki rosszra gondol.

Most azonban nem erről szeretnék írni, hanem arról a jelenségről, amely a gazdaságpolitika szabályozói oldalát érinti. A mindenkori kormányok igyekeznek saját képükre, ideológiájuk mentén formálni a szabályozói környezetet, rajta keresztül pedig a gazdaság szerkezetét, működésmódját. Az elmúlt hetekben több esetben láthattuk, hogy a kormányzat bejelentett bizonyos szabályozás-változtatást, majd pár hét elteltével elállt szándékától, visszavonta az előterjesztést. Lássuk ezeket az eseteket!


ITT OLVASHATÓ

ÉRIK AZ UNIÓS TÁMOGATÁSOK MEGVONÁSA A MENEKÜLTEK BEFOGADÁSÁNAK ELUTASÍTÁSA MIATT - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.05.12.


A finn pénzügyminiszter és Martin Schult is azt akarja, hogy a közösségi milliárdokat tegyék attól függővé, a magyarok és a lengyelek hajlandóak-e átvenni menedékkérőket. A V4-ek kézzel-lábbal ágálnak az uniós pénzek visszafogása ellen. A dagályos hivatalos propaganda közben az Orbán-family folyamatosan zsebeli be a milliárdokat.

Reuters

A finn pénzügyminiszter sürgeti, hogy az unió a következő elszámolási időszakban szigorítsa meg a fejlesztési támogatások folyósítását az olyan tagállamok számára, amelyek nem hajlandók menekülteket befogadni. Petteri Orpo hangsúlyozta, az nem megy, hogy egyes országok simán elveszik a közösség pénzét, de a terhek megosztásáról hallani sem akarnak. A hírügynökség hozzáteszi, hogy a volt szocialista tábor tagjai, köztük a magyarok és a lengyelek, a közösségi források elsőszámú haszonélvezői közé tartoznak, ám visszautasítják, hogy a kvótadöntés értelmében migránsokat vegyenek át. A finn kormány már a múlt héten felvetette, hogy 2021-től kezdve kössék keményebb feltételekhez a brüsszeli segítséget. A pénzügyi tárca vezetője most elárulta, hogy a kérdésről tárgyalnak a többi nettó befizetővel, illetve a bevándorlás által leginkább érintett államokkal. A cél az, hogy mindenki egyformán vegye ki részét a menekültválság megoldásából. Ha erre valaki nem hajlandó, akkor nem kell neki pénzt adni - mondta. A nyilatkozatot különben pontosan Kövér László helsinki látogatása elé időzítették.

Die Zeit


A német szociáldemokraták kancellárjelöltje határozottabb fellépést tart szükségesnek azokkal az EU-tagokkal szemben, amelyek megkérdőjelezik a közös értékeket. Mert nem lehet szép szavakat zengeni az unióról, közben pedig hallgatni arról, hogy a magyar és a lengyel kormány két lábbal tiporja a demokráciát. Schulz fontosnak tartja azt is, hogy a pénzügyi támogatásokat teljes mértékben attól tegyék függővé, mennyire szolidárisak a célországok a menekültkérdésben, és itt megint csak Budapestet és Varsót említette. Németországnak szerinte világossá kell tennie, hogy nem lehet kimazsolázni az előnyöket. A politikus azt tartja a francia választások legfőbb leckéjének, hogy kívülállókból könnyen lehet esélyes, és hogy Európa-barát, populista-ellenes irányvonallal nyerni lehet. Mint rámutatott, az ő uniós politikája mindenben különbözik attól, amit Merkel képvisel. Így ki kell bővíteni az együttműködést az eurózónán belül. Azon kívül az egységes piac zavartalan működése és az integráció elmélyítése igencsak fontos a németeknek. Harcolni kell érte, nem lehet amerikai módra bezárkózni, vagy kivonulni Európából, ahogyan azt a britek teszik...


 ITT OLVASHATÓ

AZ MSZP REAKCIÓJA SAJNOS A GYENGÉK REAKCIÓJA, AZ UTOLSÓ ESZKÖZ AZ ERŐSZAK ELŐTT - AJVÉKOLÓ PROPAGANDAGÉPEZET: LENÁCIZTÁK ÉS KIDOBTÁK A A FIDESZES PROPAGANDÁT BOTKÁÉK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.05.11.


Évek óta így működik a Fidesznél a független média kezelése, ahogy most az MSZP az Echo Tv-vel bánt. A Mészáros Lőrinc által felvásárolt propagandatévé „oknyomozó magazinja” (muhaha) először szembesült azzal, milyen az igazi fideszes tempó. Viszont a tendencia elkeserítő. 

ITT OLVASHATÓ