2017. március 23., csütörtök

KORRUPCIÓ. ROMÁNIA. BEZZEGORSZÁG? - FELES (VIDEÓBLOG)


FELES
Szerző: slejmshow
2017.03.23.A korrupció egyként készíti ki a magyarokat, és a románokat is – de ‘a románok most az utcán lázadnak’ szól az ítélet, és ezzel szemben nincs ‘semmi’ itthon. De mi is zajlik most Romániában? Van-e mit tanulnunk a szomszédainktól?

KÖZPÉNZBŐL ELTARTOTT CSELÉD-MENTALITÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ. HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.03.23.


Az amerikai érdekeket magyar adófizetői pénzekből (lásd 2015-ös index.hu állami reklámköltések, és Olimpiai bannerek) is kiszolgáló oligarchaportálok vádjaira a Közmédia nem kíván reagálni.

Ugyan többször is kísérletet tettünk rá, de a nyíltan amerikai érdekeket szolgáló oligarchaportálok a Közmédiával kapcsolatban egyszer sem voltak nyitottak az igazság minden részletének kibontására, ezért a magunk részéről a légből kapott, bizonyítatlan értesüléseikkel sem kívánunk semmit sem kezdeni

- bizony-bizony ezt az örökérvényű és igencsak tanulságos faszparasztságot bírta válaszolni az MTVA Sajtóosztálya a nyugat.hu kérdéseire, amelyekkel arra próbáltak érdemi választ kicsikarni a nyolcvanmilliárdos propagandagyárból, hogy mit terveznek cselekedni a közeljövőben az orosz nyomás, konkrétan a Kreml háborús, álhírekre épülő propagandájának visszaszorításáért.

Amely propagandát az MTVA – Putyin ánuszrózsáját bő nyállal szopogatva – teljes erőbedobással népszerűsít (lásd az orosz kormányhoz köthető RT-től és Sputniktól átvett hírek tömkelege) kérdésként merül fel, hogy vajon politikai utasításra hódolnak be az elvtársak az orosz dezinformációs propagandagépezetnek, vagy mindenféle szakmaiságot telibehányó dilettánsok. Mint tudjuk, a nyugat.hu kérdéseinek apropóját az Index szolgáltatta (ITT írtunk erről), ugyanis a portál megszólaltatott egy volt magyar titkosszolgálati tisztet, aki aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a közmédia orosz álhírekkel hülyíti a nyilvánosságot.

Nos, erre a tényállásra született a fenti gyöngyszem, amelyben nem az a tragikus elsősorban, hogy a magyar kormány szócsöve önmagát nagybetűvel emlegeti. Az viszont egészen mellbevágó, ahogyan közpénzmédiáék a kreténség, pofátlanság és cinizmus Bermuda-háromszögében sértetten mutogatnak és minősítenek.

Felfoghatatlan, hogy az adófizetői pénzt kétpofára, nyakló nélkül zabáló közmédia (így, kicsivel) közleményében, vagy mi a frász ez, egyáltalán helyet kaphat az adófizetői pénz szókapcsolat, illetve az oligarchaportál fogalom. És van, igen, ehhez is van pofájuk, és nem ég le róla a bőr. Bár azok után, hogy Hidvéghi Balázs főkommunikátor szerint Mészáros Lőrincet, a médiacézárt nem lehet hátrányosan megkülönböztetni a magyar médiapiac felzabálásában csak azért, mert ő a miniszterelnök barátja, van értelme meglepődni bármin is? Igen, szerintem kötelező lenne megrökönyödni és nem rágatlanul lenyelni a moslékot...

ITT OLVASHATÓ

MAO SÖRE


NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.03.23."Kósa példaként hozta, hogy Puskás-mezt a Rákosi-korszak címerével továbbra is lehet majd árulni, annak ellenére, hogy abban van önkényuralmi jelkép." (Kósa: nem maradhat így a Heineken-törvény)

Nagyjából úgy egy év múlva, valamikor 2018 tavaszán lesznek az országgyűlési választások. Tulajdonképpen addig akár élhetnénk nagy-nagy békességben, nyugalomban is, ha a kormány nem indította volna el még 2010-ben, a harsogó választási kampányát, és amivel azóta is képtelen leállni.

Hatalomra kerülésük óta mániákusan teleszórták az országot plakátokkal, médiabirodalmuk ontja az egyoldalú és primitív propagandát. Nemzetes uramék ehhez a bizarr úri passziójukhoz irgalmatlan mennyiségű pénzzel és elenyésző mértékű gátlással rendelkeznek. A plakátolás számukra ráadásul rendkívül jövedelmező üzleti tevékenységnek bizonyult. Olyan, mint egy jól menő, elit pénzmosoda. Ez aztán az ördögi kör a javából! Úgy néz ki, nevezett pacientúra valami Lópici Gáspár-féle, utca hírmondói spirálba gabalyodott bele.

A fennhéjázó győzelmi jelentésekhez azonban legyőzendő ellenségek is dukálnak. Csak így mutatnak igazán jól a jámbor népek előtt. Az ellenségek kiválasztásánál fontos szempont, hogy azok mindenekelőtt legyenek nagyon engesztelhetetlenek, és ne rendelkezzenek erős hadsereggel. Ez utóbbi nagyon fontos kitétel, mivel az eddigi tapasztalatok alapján az elért fényes győzelem az ország katonai megszállásával járhat.

A kormány több fronton is szembeszállt a világgal. Többek között le kell győznünk Soros Györgyöt és mindent behálózó világbirodalmát. Ott vannak még ellenségnek a gaz multinacionális cégek, a gyáva Brüsszel, azaz az Európai Unió, valamint az Indiában lázongó szipoj katonák. Végleg le kell számolnunk Angela Merkellel és elvtelen csatlósaival. Fel kell vennünk a küzdelmet a globalizációval, valamint a világhálóval. Liberalizmus, baloldaliság, politikai korrektség, szolidaritás, gender... Mind-mind olyan fogalmak, amelyek nemzeti önrendelkezésünket fenyegetik. Úgy néz ki, valami egészen rejtélyes okból kifolyólag, az egész világ egy 9.893.899 fős, éppen kifejlődőben lévő nagyfejedelemség pusztulását óhajtja...

MILLIÁRDOK, FIDESZES HAVEROK: 8 SOKKOLÓ TÉNY, AMIT NEM AKARSZ TUDNI A VIZES VB HÁTTERÉRŐL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider

2017.03.23.


A fideszes haverok gyűjtik be a pénzt a vizes vébéért – írja az Index. Az hagyján, hogy iszonyatosat kaszálnak (a 90 perces vébé megnyitó 4 milliárd), de Káelék a Rolling Stones-t és a CNN-t is élőben akarják. Így mulat egy magyar úr!

„Pénzügyi vérfürdőnek” titulálja az Index cikke a vizes világbajnokságot, nem is akármiért. Felsoroljuk az 5 legdurvább történetet a szervezés kulisszatitkaiból:

1. A nyitó- és zárórendezvényre kereken 4 milliárd forintot költünk


Ebből nagyjából 3,5 milliárd tisztán a megnyitóra megy el: egy 90 perces show-ra a Dunán lévő színpadon. Az Index azt írja: ha törik, ha szakad, a nyitóünnepségnek be kell kerülnie a világ vezető tévéinek élő adásába. Mivel a tévétársaságok ezt csak pénzért, vagy sztárokért lennének hajlandóak megcsinálni, ezért elkezdték meghívni a Rolling Stones-t. A CNN a Stones-szal együtt is csak 200 millió forintért lenne hajlandó bejelentkezni élőben.

2. Ebből 2 milliárd elmegy a „művészeknek”


A show-ra, vagyis többek között a Rolling Stones-ra, mert őket tervezik meghívni, hogy igazán nagy durranás legyen.

3.  Lesznek a vizes vn-nek egyéb rendezvényei is, ezekre csak 6 milliárd megy majd el


Ez a 2016-os Sziget Fesztivál teljes költségvetése.

Van még ugyanis egy szerény 2 milliárdból megrendezett FINA Market Street nevű vizes fesztivál és piac is, részben a szponzorok számára, részben a nagyközönség szórakoztatására, két helyszínen, a Dagály strandon és a Margitszigeten...

HA CSÜTÖRTÖK, LÁZÁR SÜKETEL

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2017.03.23.


Arról beszélt, egyebek között, hogy mit nem tart fair dolognak… Az embernek megáll az esze: igazán tenyérbemászó pimaszság olyasmiről így hadoválnia, amire valójában köp.

Nem tartja fairnek az emberi jogi bíróság döntését két kiutasított bangladesi ember ügyében, és persze súlyosan helyteleníti a Magyar Helsinki Bizottság magyar emberek ellen irányuló tevékenységét…

Mi a problémám ezzel?

Nagyon egyszerű: pofátlanul, végtelenítve locsog; terel és hazudik, hazudik, hazudik. Persze, másképp nem is lehetne tényező a jelenlegi rezsimben. De újságírók – nem a kormánypárti fasisztoid média sajtómunkásairól beszélek! – vajon miért asszisztálnak jelenlétükkel, kérdéseikkel ehhez a gyalázatos cirkuszhoz..? Tényleg újra meg újra meg kell hallgatni, hogy fönntartja: a TAO-pénzek nem közpénzek? Röhögés nélkül ki kell (és érdemes..?) bírni, amint előadja – pofátlan hadoválás végén –, hogy a legkitűnőbb államtitkár nem is fenyegetett meg senkit..?)

De maradok most csak a két bangladesi menekült ügyénél:

VIZESNYOLCAS VB ÉS NYUGDÍJAS ROCKEREK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.03.23. 


Az augusztusi vizes világbajnokság kezd olyan pénznyelő automatává válni, mely akkor is kicsalja a pénzt a zsebünkből, amikor már lezajlanak a sportesemények. Miután elúszott a budapesti olimpiai álom, a kormány és a szervezők kényszert éreznek arra, hogy megmutassák a világnak, Magyarországon semmi sem drága, ha a sportról van szó. Ennek eredményeként merült fel ötletként, hogy az amúgy csak protokolláris szükségszerűségként megkövetelt nyitó ünnepségre hívják meg a Rolling Stones veterán csapatát, hadd húzza el azok nótáját, akik nem hajlandók Magyarország sikereire figyelni.

Mint az Index cikkéből kiderült, a televíziós társaságok megnyitó ünnepség iránti érdektelensége generálta azt az első hallásra elképesztő ötletet, hogy a világ egyik legdrágább (és legrégibb) rock bandájával dobják fel az eseményt. Kétségtelen tény, hogy a sportesemények nyitó- és záróünnepségei nem igazán hozzák lázba a sportszerető közönséget, ráadásul az olimpiákon is már csak értelmetlen pénztemetőnek tartják a színpompás eseményeket, melyeken a rendező ország akarja megmutatni, hogy túl tudja szárnyalni a négy évvel korábbi parádét. Egy vizes vb előtt olyan lenne egy hosszabb megnyitó ünnepség, mint a himnuszok hallgatása a futball világbajnokság döntője előtt. Vagyis, nem a körítés a lényeg, hanem az, ami a pályán zajlik.

A Fidesz vezetése mindig szem előtt tartotta a „Cirkuszt és kenyeret a népnek” elvét, hiszen amíg azon ámulunk, hogy a kivénhedt rockerek nyúzzák a gitárjaikat a Margit-szigeten, addig nem gondolunk az igazán komoly problémákra. A magyar kormány és az alá begyűrt sportvezetés próbál nagyon trendi képet kialakítani az országról, ha már más területeken a 80-as éveket idézik a hazai viszonyok. Ha nem tapsoltak volna el már több mint 100 milliárd forintot a hazai rendezésű világbajnokságra a szervezők, akkor azt mondhatnánk, hogy a megspórolt összegből tényleg érdemes lenne egy igazán nagy dobásra költeni, de jól látszik, hogy úgy folynak el a költségek a közös kasszából, mint a víz a Dagály uszoda nagymedencéjéből, ha leeresztik azt...

TÉNYLEG A "FIATALOK KÁNAÁNJA" MAGYARORSZÁG?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: OrianaF
2017.03.23.


Balogh Zoltán emberi erőforrás-miniszter (Emmi) derűlátó volt a Magyar Ifjúság Kutatás 2016. évi eredményeit látva. Mint elmondta: egy „derűlátó, optimista, vagány” nemzedék válik épp felnőtté. Az SOS Gyermekfalvak felkérésére készült kutatás azonban nem fest ilyen derűs képet, sőt, az MTA adatai is inkább egy másik kutatást igazolnak. A gyerekek fele ugyanis szorong, az életükkel elégedetlen fiatalok aránya sokkal magasabb, mint a környező országokban. Még mindig sokan készülnek külföldre, és aggódnak a jövőjükért. A saját lakás és a 200 ezernél nagyobb fizetés is inkább csak álom a magyar fiatalok számára.

Ellenkező vélemények
Február 13-án hozták nyilvánosságra a Magyar Ifjúság Kutatás 2016. évi eredményeit. Balog Zoltán a Magyar Tudományos Akadémián elmondta: a kutatást 2000 óta négyévente folytatják le mindig azonos módszertannal, tavaly nyolcezer magyarországi és – első alkalommal – négyezer határon túli 15-29 éves fiatalt kérdeztek meg.
Az adatokról – az MTI szerint – nem mondott a miniszter ennél konkrétabbat, ám Székely Levente, a másik, az SOS Gyermekfalvak megrendelésére készült felmérést készítő Kutatópont kutatási igazgatója igen. Szerinte az MTA adatai sem éppen a miniszter derűlátását, inkább a másik kutatást igazolják.
Önértékelés, Önkép
A gyerekek fele ugyanis saját bevallása szerint szorong valami miatt (56,6  százalék), és nem bízik magában (41,3 százalék), a középiskolások harmada pedig úgy gondolja, hogy szülei nem elégedettek vele. Ez az SOS Gyermekfalvak kutatásából derül ki, amelyben 1000 középiskolás fiatal szerepelt az ország minden részéből.
A fiatalok közül minden negyedik-ötödik elégedetlen magával, a rosszabb anyagi körülmények között élők között ez gyakoribb. Minden második magát szegénynek valló gyereknek, és minden harmadik gyereknek, akinek elváltak a szülei vannak ilyen problémái...

HOZZÁSZÓLSZ? OLVASTAD?

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2017.03.23.


Nem új jelenség, hogy valaki úgy szól hozzá valamihez, hogy nem, vagy felületesen ismeri hozzászólása tárgyát. Jól ismerjük azt a fajta kritikust is, aki legfeljebb mások elmondásai alapján írja meg bírálatát egy könyvről, filmről, koncertről. Woody Allen éppen ezt a jelenséget figurázta ki az Annie Hall híres, mozi előtti jelenetében, amikor egy „nagyokos” Marshall McLuhant idéz, mire Woody szembesíti a híres filozófussal, aki közli az illetővel: „Uram, Ön egyetlen könyvemet sem olvasta”. 

Az internet korában aztán különösen elszaporodtak a mindenbe belebeszélők. Az NRK norvég állami rádió és televízió honlapja éppen ez ellen talált ki egy érdekes szűrőt.

Amikor az oldalon egy felhasználó kommentálni akar egy cikket, mielőtt engedélyt kapna a hozzászóláshoz, kérdésekre válaszolva bizonyítania kell, hogy olvasta azt.

A módszert kezdetben kísérletképpen csak néhány cikknél alkalmazták, de a már a próba is jó eredményeket hozott. Különösen érdekes volt az a teszt, amely a digitális ellenőrzésről tervezett törvénnyel volt kapcsolatos. A felhasználóknak azok az újságírók tettek fel három kérdést, akik az ominózus cikket írták. A vita így egyrészt színvonalas volt, másrészt pedig kizárta a hivatásos zavarkeltőket...

AZ EU A JÖVŐBEN NEM JELENT MAJD MÁST, CSUPÁN EGYSÉGES PIACOT - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Csernyánszky Judit
2017.03.23.


A US News and World Report amerikai portál a magyar civil szervezetek átláthatóságát követelő új törvény kapcsán arra az ellentmondásra hívja fel a figyelmet, hogy eddig is el kellett számolni a külföldi forrásokkal. Ha Európa csendben eltűri a civilek elhallgattatását és az uniós értékek sárba tiprását, akkor Jean-Claude Junkernek a Fehér Könyvben a post-Brexit helyzetre megírt 5 forgatókönyve szerint beteljesül a 2., miszerint az Európai Unió a jövőben nem jelent majd mást, mint csupán egységes piacot.

A portál cikke szerint Magyarországon valójában arra megy ki a játék, hogy az adóellenőrzések során a kormány kiderítse, mennyi fizetést kapnak a szervezetek vezetői. Bezzeg a kormány a saját intézményeit nem kötelezi erre.

Példaként a független rádiókat hozza fel, amelyeket megfosztott a kormány a forrásaitól és így a hallgatóitól is, miközben újabb és újabb frekvenciákat ítéltek oda saját maguknak 2012-ben, s újra felosztották maguk közt a rádiós piacot, aminek tendereihez a médiahatóságnál nem lehet hozzáférni. Vagy itt vannak a közbeszerzések is, amelyek szintén átláthatatlanok, pedig uniós pénzeket használnak fel. És miért esik megint más megítélés alá oroszoktól érkező hitel? Ezeknek nem kellene átláthatónak lenniük? Miközben a Nyitott Társadalom Alapítvány 4 millió dollárt adott 2016-ban magyar civileknek, addig a kormány 54 millió dollárnyi pénzt költött a menekültellenes kampányra a népszavazás alkalmával. Ha Európa csendben eltűri a civilek elhallgattatását és az uniós értékek sárba tiprását, akkor Jean-Claude Junkernek a Fehér Könyvben a post-Brexit helyzetre megírt 5 forgatókönyve szerint beteljesül a 2., miszerint az Európai Unió a jövőben nem jelent majd mást, mint csupán egységes piacot.

Többet kell tenni és vállalni minden koalíciós partnernek az Iszlám Állam (ISIS) elleni harcban, és nem a védekezésre, hanem a támadásra helyezve a hangsúlyt – erre ösztökélte partnereit Rex Tillerson amerikai külügyminiszter Washingtonban, ahol 68 ország, köztük hazánk is képviselte magát a NATO-szövetséges külügyminiszteri találkozón – erről többek között a New York Times számol be. Az amerikai külügyminiszter szerint új ötletek kellenek az Irakban és Szíriában zajló háborús stratégiához, konkrét elképzelései egyelőre abban merültek ki, hogy az Egyesült Államok Moszulban és Raqqában is a korábbinál nagyobb szerepet fog vállalni. „Kifejezetten egyetértünk az Egyesült Államok új stratégiájával” – fogalmazott Szijjártó Péter külügyminiszter az AP amerikai hírügynökségnek. Hozzátette, az új Trump-kormány nem csak harcot ígért az Iszlám Állammal szemben, hanem azt is, hogy legyőzi azt. Magyarország újabb 50 katonát küld Irakba, ezzel 200-ra emeli az ott szolgálatot teljesítők számát...

CSAPDA

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2017.03.23.


Akik Botkát és Fekete Zsoltot, a két ellenzéki polgármestert azért anyázzák, mert elfogadták a városuknak nyújtott kormányzati fejlesztési pénzeket, azok nem tudják, mit beszélnek. Vagy nagyonis tudják, annál rosszabb.

Kezdődött a boszorkányüldözés Botkával. Jött az ócska duma, hogy eladta magát Orbánnak, mert elfogadta a Szegednek szánt kormányzati pénzeket. A tutira megmondók jól megaszonták: ez azért van, mert Botka az MSZP minelnökjelöltje, és ezzel meg lett vesztegetve. Ez már persze önmagában is hülyeség, merthát ha valaki 2002 óta minden polgármester-választáson simán nyer, akár a legkeményebb Fidesznyik ellenszélben is, az nem szorul adományokra. Az ostoba koncepció azonban végzetes ütést kapott, mikor Salgótarjánba is elment a Viktor, és oda is vitt egy nagy csomag lóvét. Merthát Fekete Zsolt polgármester meg nem indul minelnök-jelöltként, és mégis kap a városa milliárdokat. Ezzel persze a lufi kipukkadt.

Higgadt, csapkodásmentes gondolkodással persze érthető, miért teszi Orbán azt, amit. Mióta uralja az országot, az ellenzéki fellegvárakkal szemben a kiszárítás stratégiáját alkalmazza. A Fidesznyik vezetésű városokba döntik a pénzt, ahol meg ellenzéki a polgármester, oda meg egy buznyákot sem adnak. Teszik ezt azért, hátha a renitens városok népe rájön, kire kell legközelebb szavazni. El is mondják minden önkormányzati választáson: a jó polgár tudja, hogy olyan polgármesterre kell voksolnia, aki a kormányoldalon húzza az evezőt. Mert akkor lesz lóvé, ha meg tovább butáskodnak, akkor jöhet a város csődje. De hiba csúszott a számításba több nagyváros esetében. A Zistennek se voltak hajlandóak Vérnarancsot választani, hiába próbálták alkalmazni a mézesmadzag vagy gumibot játszmáját...

HAGYJUK AZ ORBÁN-FÉLE BONSZÁJ-AUTOKRATÁKAT! - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.03.23.


Süddeutsche Zeitung

Az unió fokozni kívánja a nyomást Magyarországra és Lengyelországra, ezért azt várja, hogy a tagok az eddiginél határozottabban lépjenek fel a két kormánynál az olyan európai értékek védelmében, mint a demokrácia és a jogállamiság. Erről a Bizottság alelnöke beszélt a lapnak adott interjúban. Timmermans szerint többet kell vitázni Orbánnal és Kaczynskival, mert a többieknek világossá kell tenniük, hogy ezek az értékek nem egyszerűen díszítést jelentenek a virágcsokron. Hogy ezt meg tudják velük értetni, ahhoz nem elegendő a Bizottság, itt van felelőssége a többi tagországnak is. A politikus hozzátette, hogy szükség esetén bevetik az EU rendelkezésére álló eszközöket, további lépéseket azonban csakis a tagokkal együtt lehet tenni, azaz meg kell szerezni az Európai Tanács támogatását. A témát a testület napirendjére kell tűzni, mert ha konkrét a probléma, arról konkrétan kell beszélni. A lap magyarázatként hozzáteszi, hogy mind a magyar, mind a lengyel kormány nemzeti felfogású és szembehelyezkedett a demokrácia liberális értelmezésével.

Spiegel

A Bizottság alelnöke elismerte, hogy hiábavaló volt a jó egy éven át húzódó jogállamisági eljárás Lengyelország ellen, Varsó csak még inkább megkeményítette álláspontját. Az EU ezért a tagállamokhoz fordul segítségért, és úgy gondolja, hogy ezek után a Tanácsnak kell megpróbálkoznia a demokratikus vívmányok védelmével. A politikus az Európai Parlament Bel- és Igazságügyi Bizottságában kifejtette, hogy először az illetékes minisztereknek kellene megvitatniuk a helyzetet, miután a lengyeleknél egyre erősebb a rendszerszintű fenyegetés a jogállam ellen. Ha a Tanács napirendjére tűzi a kérdést, az fokozza a nyomást a Jog és Igazságosságra. Azt azonban nem tudni, hogy a lengyelek mennyire ijednek meg a fenyegetéstől, illetve hogy más tagállamok mennyire akarják elmérgesíteni a viszonyt Varsóval, amikor az uniónak amúgy is van épp elég gondja.

A jelek arra utalnak, hogy a PiS kemény marad, ez esetben fel lehetne függeszteni az ország szavazati jogát a közösségben, csak éppen Orbán Viktor már értésre adna, hogy megtorpedózná a döntést. De előtte – szintén a 7-es paragrafus értelmében – ki lehetne mondani, hogy fennáll az alapértékek súlyos megsértésének veszélye, ehhez már négyötödös többség továbbá az Európai Parlament jóváhagyása elegendő volna. Egy ilyen lépés súlyos kudarc lenne Varsó számára, hiszen azt jelentené, hogy a tagok nagy többsége szembefordul vele. Timmermans azonban óv a 7-es cikkely alkalmazásától, mert azzal várhatóan nem érnének el semmit. Ezért szerinte érdemesebb volna az ügyet a Miniszteri Tanács elé vinni, hogy az valljon színt...

KICSIT ÁTLÁTHATÓBBAN FELE EKKORA BOTRÁNY LETT VOLNA A VIZES VB KÖLTSÉGEIBŐL - MUTATJUK, MIRE MENT EL SZÁZMILLIÁRD

K-MONITOR BLOG
Szerző: pite.e
2017.03.23.Még Fürjes Balázs fejlesztésügyi mindenesnek is leesett a tantusz, hogy "lehetne egy bonyolult kérdésben is közérthetőbben kommunikálni", és bizony igaza van. Egy százmilliárdos beruházásnál vagy megarendezvénynél az lenne a minimum, hogy a tervezés, a menetrend, a költések és az eredmények mind nyomon követhetőek a polgárok számára. Ehhez képest hiába a PR és Hosszú Katinka, csak dühöng az ember, ha naponta értesül az újabb és újabb százmilliós, milliárdos költésekről. Kívülről kapkodónak és kaotikusnak tűnik a szervezés, pedig mindez hiteles, tényalapú kommunikációval és néhány grafikonnal orvosolható lenne. Bemutatjuk a vizes VB költéseit!

MOST CSAK ANNYI TÖRTÉNT, HOGY VALAKI FELKAPCSOLTA A VILLANYT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.03.22.


Az oroszok a spájzban vannak, de nyugodtan hozzátehetjük: az amerikaiakkal kézenfogva. Ez meg nem annyira vicces, mint ahogy elsőre tűnik... 

Az Indexen jelent meg egy interjú Katrein Ferenccel, aki 13 évig dolgozott a magyar kémelhárításnak többek közt műveleti igazgatóként, jelenleg külföldön él civilként és nagyon ijesztő dolgokat mondott. Talán nem is az ijesztő a megfelelő szó erre, hanem az elgondolkodtató. De az feltétlenül. Akkor is – vagy pontosabban akkor főleg -, ha Kósa Lajostól a Magyar Időkön át a PestiSrácokig kötelékben próbálják lejáratni Katrein Ferencet.
Mert ez nem játék, nem kormányzati belügy, nem vicc és nem néhány ember magánügye. Nem arról van szó, hogy egy, a sok munkától mentálisan kimerült, a kimerültségtől paranoid tüneteket produkáló közgazdasági zseni beszél baromságokat, hanem a kémelhárítás egykori műveleti igazgatója. Márpedig erre a posztra még a mai, meglehetősen sajátos világban sem lehet benyomni valakinek az ideggyenge sógorát, tehát szakemberről beszélünk.

A szokásos sértett kisember, akit kirúgtunk és most bosszút akar állni, de nem szabad vele törődni típusú dumát sem érdemes benyelni, mert igen sok tény támasztja alá Katrein kijelentéseit. Még a nagyon hívők is észre kell, hogy vegyék az összefüggéseket. És még a nagyon hívők is elkezdhetnek aggódni, már amennyiben igaz az, hogy ők valamennyien a Szovjetunió ellenségei voltak mindig is, belülről bomlasztották a rendszert, megszenvedték a komcsik rémuralmát és még a Heineken sört sem isszák meg a csillag miatt. Mielőtt tovább lépnénk, ajánlom megtekintésre az alábbi videót. Nincsenek benne meztelen táncosnők, de mindannyiunkat érintő súlyos kérdések igen. És talán Tarjányi Pétert még a legelvetemültebb Kósa Lajos sem meri ideggyenge sértett kisembernek nevezni...

ITT AZ ÚJABB BIZONYÍTÉK: ORBÁNÉK ÚGY MŰKÖDNEK, MINT A KÁDÁRI KÁDEREK

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.03.22.


Orbánék szüntelen kommunistáznak, miközben ugyanazzal a lendülettel tiporják és kontrollálják az olyan autonóm területeket is, mint a sport és a művészet, vagy az önkormányzatok. Most éppen a Fidesz egyik államtitkára fenyegette meg egy kritikus nyilatkozata miatt a hazai lovassport egyik jeles képviselőjét, akit rövid úton el is távolítottak a fogathajtók szövetségi kapitányi posztjáról. Sőt, ez a fideszes káder korábban egy egész falut is leteremtett, mert nem az általa támogatott polgármestert választották meg. Az Együtt vizsgálatot követel az ügyben!

A hvg.hu szerdai cikkében arról számolt be, hogy letámadta Czerván György államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő a lovasszövetség egyik szakemberét, ifj. Bozsik Józsefet, amiért egy tévéinterjúban kritizálni merte a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett, az állam által finanszírozott szilvásváradi fedeles lovarda beruházást.

A portál megszerezte a beszélgetésről készült felvételt, és lejátszotta azt az államtitkárnak. A politikus addig azt is tagadta, hogy közvetlenül ismeri beszélgetőtársát, majd megpróbálta megmagyarázni, ez miért nem számít fenyegetésnek.

A Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára többek között az alábbiakat mondta a fogathajtók időközben leváltott szövetségi kapitányának:

„Ezek az interjúk nem túl szerencsések, és most nagyon finoman fogalmazok. Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást, mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?” (...) „szövetségi kapitány vagy, és a lovasszövetségnek a kormány adja a támogatást a működéséhez, ne vicceljünk már”. (...) „arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát”.

ifj. Bozsik József a Dinó Sporthíradó vendégeként is beszélt a kialakult helyzetről, ahol kérdésre megerősítette, hogy milyen vállalhatatlan módon működnek az ügyek a CBA-s Lázár Vilmos elnökségével és a bűncselekmény-gyanús vadászházas kalandba keveredett Mondok József alelnökségével működő Magyar Lovassport Szövetségnél...

KÓSA SUNNYOG, A FIDESZ ELISMERTE: NEM SIKERÜL MEGSZÍVATNI A HEINEKENT


B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.03.22....Kósa Lajos folytatta a reggeli showt: visszautasította a feltételezést is, hogy a kontár kodifikáció miatt visszalépnének az egész regulázástól. Sőt! Azt is megtudhattuk a kupakok nagy ismerőjétől, hogy vörös csillag és vörös csillag közöt hatalmas a különbség. Hisz a Convers cipőgyár, avagy a San Pellegrino ásványvíz logójában szereplő öt ágú, vörös síkidom semmiképp nem összekeverendő a Heineken kommunista jelképével. Ugyanis - így Kósa, a bölcs - a sörgyár maga vette le címeréből a jelképet 1951-ben, majd tette vissza a Szovjetunió bukása után a palackokra. Tehát: ezzel elismerte a holland szemét, hogy kommunista. (A valóságban persze nem tűnt el a jelkép, csak kifehérítették, talán épp azért, mert Moszkva sajátította ki a jelképet, márpedig akkoriban ez nem tett jót a brandnek.)

A mélyütést a törvénynek és Kósának a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs vitte be délután, amikor közölte: ősz előtt semmiképp nem foglalkoznak a jogszabállyal. (Addigra pedig úgyis elfelejti mindenki - tesszük hozzá mi.) Hidvéghi annyit még megtett, hogy tovább pontosított a célon: a Heineken nem élhet vissza a hatalmával Magyarországon. Az sajnos nem derült ki, milyen hatalommal is rendelkezik a sörgyár, amivel miként is élne vissza. Hisz aki épp most visszaél, az a Fidesz, a kormány és a törvénygyára.

Akár szórakoztató is lehetne, ha mindezt a zártosztály nyílt napján rendezett előadásban tekinthetnénk meg. Azonban ez az életünk. Amelyben a kormány bármikor kinyír bárkit, aki éppen aktuálisan nem tetszik neki. Vagy legalábbis megpróbálja. Akkor is, ha éppen ugyan azt a jelképet éppen ugyan úgy használva más esetében nem csapna oda a törvény szigora. És már meg sem próbálják palástolni a céljaikat.


Mert azt gondolják, hogy bármit megtehetnek.

ELEGEM VAN A ROSSZ KORMÁNYZÁSBÓL

ELEGEM VAN. BLOG
Szerző: Elegem Van
2017.03.22.Apró történetet mesélek, amelyben - mint cseppben a tenger - mutatkozik meg a rossz kormányzás. Egy gyermekkori barátom második alomból származó kilenc év körüli fiúgyermeke részt vett a kötelező iskolai úszásoktatáson. Az uszoda csempéje csúszós, a kilenc éves fiúgyermekek meg eszetlenek, ezek együtthatójából kialakult egy szolid sípcsonttörés. A srácot ellátták, semmi különös. A család eltérően reagált. Anyuka halálra aggódta magát csimotája gipszelése közben és az óta is körülugrálja. A kispajtás büszkén ment iskolába, mint valami háborús hős, és hihetetlenül népszerű lett a lányok körében megtanulva, hogy a csajok a rossz fiúkat szeretik. Az apuka látványosan érdektelen a cécó iránt, és erre két oka is van. Az egyik, hogy az első alom kölykeit is felnevelte hasonló viszontagságok között, minek izguljon ilyen potomság miatt. A másik, hogy erkölcsi oka sincs a méltatlankodásra. A régi tanúk még jól emlékeznek a közös gyermek- és ifjúkor botlásaira. Az atya az a típus volt, akinek talán nincs olyan csontja, amely ne tört volna el/be. (A feje kétszer is.) A szülei egy darabig hordták a sebészetre, aztán feladták. Hetedikes korától tulajdonképpen maga intézte férfias ügyeit. A sebészek előre köszöntek neki az utcán, a gipszelők névről ismerték, a szomszédok pedig azonnal tudták, mikor van iskolai szünet, amint meglátták őt kötve-fűzve. Ezért kissé immunis fia otthoni sztárallűrjeire, nagyjából tesz az egészre, és fejcsóválva figyeli az anyuka kényeztető produkcióit.

A többször tört bucija ellenére mondhatjuk, hogy sokra vitte, ütődött szegénykém, de nem teljesen hülye. (Na, most hatalmi poziból elszedi az üzleteimet.) Elhatározta, hogy az anyuka által beígért fájdalomdíj családi kasszát terhelő költségét némi állami segítséggel csökkenti. Hallott valamit harangozni a gyerekekre kötött állami biztosításról, így felvette a kapcsolatot az iskolatitkárral. Megtudta, hogy az Allianz Hungária Biztosítóhoz kell fordulnia. Meg is tette, felhívta őket, ahol egy kedves hölgy elmondta a teendőket. Csak egy piciny hiba van a kréta körül, ebben az évben nincs biztosító, aki fizetne. Az Allianz befogadja ugyan a kárbejelentést, de semmit sem tud ígérni a kifizetés tekintetében, mert nem biztos, hogy ő fog eljárni. És innen jön a kormány kreténsége...

A RÉGI-ÚJ BELÜGYMINISZTÉRIUM ÉS ANNAK BARLANG- ÉS BUNKERRENDSZERE

FALANSZTER BLOG
Szerző: don-kanyar
2017.03.23.


A budai Várnegyedbe visszaköltöző Belügyminisztérium egykori épületkomplexumában raboskodott Martinovics Ignác és gróf Batthyány Lajos miniszterelnök, bunkerrendszerében működött a Horthy-féle hírszerzés, illetve a Gestapo itt végezte ki a magyar ellenállók többségét is. Zwack Péter gyermekkori lakhelyét a Miniszterelnökség kapta meg.

Meglehetősen izgalmas múltú budavári épületeket vehet birtokába jövő tavasszal a Belügyminisztérium. A kormány döntése alapján ugyanis 74 év kényszerpihenő után nemcsak az Úri és az Országház utcák között elnyúló egykori ferences és klarissza kolostorokból és e két rendház közé beékelt, tornyától már 1784-ben megfosztott Szent Klára templomból álló épületkomplexumot kapja vissza a Pintér Sándor vezette tárca, hanem további három épületet is.

A Magyar Tudományos Akadémia „felajánlásának” köszönhetően az egyik ilyen visszaszerzett épület az Úri utca 47. szám alatti úgynevezett „Kis Országház”, amely az osztrák-magyar kiegyezéstől 1944-ig Belügyminisztériumként üzemelő épülettömb mellett lapul. Ezt a keskeny cuki házikót még 1782-ben foglalta le az állam a klarisszáktól, hogy kolostorban kialakított Országházban dolgozó tisztviselőknek itt alakíthasson ki lakásokat Franz Anton Hillebrand tervei alapján. A reformkorig bezárólag ebben hatszobás házban hajtotta le álomra a fejét az országos pénztárnok és az országház gondnoka is, majd a monarchia korszakában gróf Dessewffy Viktor, a Horthy-korban pedig dr. Eckhardt Tibor kisgazdapárti politikus, az Ébredő Magyarok Egyesületének egyik alapítója is...

ITT OLVASHATÓ

MÉSZÁROS LŐRINC - MAGYARORSZÁG LEGÚJABB MILLIÁRDOS MÉDIAMOGULJA

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: prima.vera
2017.03.23.


Az eddig sem okozott újdonságot, hogy az Opimus Group Nyrt.-nek köze van Mészáros Lőrinchez, mindez azonban a közelmúltban hivatalossá is vált. A nemzet gázszerelője tulajdonrészt vásárolt az Opimus Nyrt.-ből, amelynek tulajdonában van az a Opimus Press, amely ősszel vette meg a Népszabadságot bedaráló Mediaworks-öt, amihez egyébként saját bevallása, valamint a Fidesz egybehangzó véleménye szerint elvileg semmi köze nem volt. A Pannon Lapokat is bekebelező Mediaworks után az Echo TV volt soron, így már összességében Mészáros Lőrinc tulajdonában van Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata. 

Népszabadság – Mediaworks – Opimus Press – Opimus Group
A Mediaworks Hungary Zrt. 2016. október 8-án bezárta a Népszabadságot, arra az indokra hivatkozva, hogy a Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal csökkent, és a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt. 
Az azonban mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a „gazdasági” érvek mögött politikai döntés áll, a kiadó pedig nagy valószínűséggel kormányközeli körök kezébe került, a gyanú azonban be is bizonyosodott. Mészáros Lőrinc ugyanis tulajdonrészt vásárolt az Opimus Nyrt.-ből – egészen pontosan 16,9 százalékos részesedést szerzett. Szintén tulajdonos lett a cégben a Konzum Management Kft., amely az Opimus-részvények 14 százalékát vásárolta meg. Ez a cég annak a Konzum Nyrt.-nek a tulajdona, amelyben Mészárosnak múlt hét óta 20 százalékos tulajdona van. 
Ez azért is érdekes, mert az Opimus Group tulajdonában van az Opimus Press, amely ősszel vette meg a Mediaworks-öt, a Nemzeti Sport, a Világgazdaság és számos magazin kiadásáért felelős kiadót, amely már magáénak tudhatja a Pannon Lapokat is, amely a megyei lapkiadásban jár az élen. Ezzel pedig hivatalossá vált, hogy Mészáros Lőrinc tulajdonában van Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata...

VITA HELYETT MENEKÜLÉS ÉS BUNKÓSBOT - ENNYIT TUD A KORMÁNY

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.03.22.


Ha valahol valakik kritikával merészelik illetni Orbánt és/vagy a kormányát, a magyar kabinet két dolgot képes tenni: vagy elmenekül a vita elől, vagy bunkósbotot ragad, és addig üti a kritikust, amíg el nem hallgat.


A Monthy Python – a jövőbe látva – megírta jó előre a magyar kormány vitastílusát. Íme a híres jelenet egyik meghatározó pillanata:

- A vita észérvek logikus sorozatainak ütköztetése, amelyet konklúzió követ.

- Nem!

nnek jegyében bánik el épp a kormány a civilekkel - a Századvég ostoba és demagóg „szellemi” támogatása mellett.

De nem ez az egyetlen ilyen lépése Orbánnak. Tavaly decemberben, nagy sunnyogások közepette hagyta el a kabinet a Nyílt Kormányzati Együttműködés nevű korrupcióellenes nemzetközi kezdeményezést. Épp az előtt, hogy a testület éves közgyűlésén véleményt mondtak volna a magyarországi korrupciós helyzetről.

Inkább Csepreghy Nándor magyarázatát hallgassuk a helyzetről, aki szerint Mészáros Lőrinc épp annyira áll csak közel Orbán Viktorhoz, mint a 10 millió magyar polgár bármelyike. Sőt, a kedves vezető sógora azért nyerhetett közvilágítási közbeszerzéseket, mert a szocialista kormányok így döntöttek. És az interjú tanúsága szerint egyetlen egyszer sem röhögte el magát az államtitkár...

A FINN CSODA KÖZELRŐL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő/Zsuzsi
2017.03.23.


Finnországot gyakran úgy emlegetik, mint mintaországot, ahol az oktatás kitűnő, az emberek boldogok, az állam nem avatkozik be túlzottan a mindennapokba, és egyáltalán: minden szuper. De hogyan néz ki mindez közvetlen közelről, hat év ottlét után? Ezt írta meg Zsuzsi.

„Mostanában azt veszem észre, hogy egyre több ország érti félre a “finn csodáról” szóló cikkeket, és akarja ezek miatt követni Finnország példáját. Ha nem is akarja követni, mindenképpen követendő példának tartja, és ez szerintem veszélyes. Veszélyes azért, mert a cikkekben megjelenő adatok és tények sokszor túlzások és félre vannak értve.

Összefoglalásként írok pár tényt, és leírom, hogy igazak-e vagy sem. Hat éve élek ebben az országban, így úgy gondolom, van rálátásom a dolgokra.

Finnországban tökéletes a szociális háló - RÉSZBEN IGAZ

Sokan tudják már, hogy Finnországban nem hagyják az embert éhen halni. Ha valakinek nincs munkája, vagy csak részmunkaidőben tud dolgozni, akkor az állam támogatja, vagy kiegészíti a jövedelmét.

Azért mondom, hogy ez csak részben igaz, mert egyfelől ez nem mindenkire vonatkozik, másfelől pedig az összeg, amit egy munkanélküli támogatásként kap, nem elegendő. Szinte semmire.

Elmagyarázom: az átlagkereset, tokkal-vonóval kb. 2000 euró havonta. Vannak, akik 3000 eurót keresnek, mások pedig 1200 eurót. Egy takarító havi 120-160 munkaórával kb. 1200-1600 eurót keres, ami nagyon jól hangzik.

Valóban az is, ha valaki párban él, tehát az albérletet és rezsit nem egyedül fizeti, hanem felesben, akkor ez a havi összeg elegendő arra, hogy egy szép lakásban lakjon, egyen-igyon, szórakozzon. Ez azonban a minimum összeg, ami ehhez az életstílushoz kell.

A munkanélküli támogatás havi kb. 500-1000 euró között van, ami már ki is esett a komfortzónából. Persze, ha Julikának van egy jól kereső Béluskája, akkor ez az összeg is valami, de egyedül így fenntartani egy életet nagyon nehéz.

Ami valóban nagyon jó, hogy nem csak jövedelemkiegészítés van, hanem lakástámogatás is, ami sokszor az albérlet díját majdnem 100%-ban állja, de ehhez is meg kell felelni bizonyos követelményeknek.

Tehát: valóban jó a szociális háló, éhen valóban nem hagyják az ember fiát halni, de azt azért mégis kis túlzásnak érzem, mikor az olvasom magyar újságokban, hogy Finnországban olyan sok pénzt vágnak az ember fejéhez, hogy csak na! Fából vannak itt is a kerítések, nem kolbászból…Már ha van kerítés…"

ŰRSÉTA JÁRÓKERETTEL

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.03.23.


Bajkon Úr, azaz dr. Fónagy János azt válaszolta egy kérdésre az ország nagycirkuszában, amelyet mostanában Parlamentnek hívnak, azért van szükség mindösszesen körülbelül hatmilliárd forintért Gyulaházára űrközpontot, Sátoraljaújhelyre meg világcsúcsos üveghidat építeni, hogy:

„Növeljék az érintett térségek turisztikai vonzerejét. A látogatók számának emelkedése hozzájárul a helyi gazdaság fejlődéséhez, növeli a vendéglátó egységek látogatottságát, a szálláshelyek kihasználtságát, és pozitív hatással van a munkahelyteremtésre is.”

Ezt elmondták már a felcsúti kisvasútról is, amelyet már meg is látogatott három busznyi szegedi nyugdíjas, ilyképp kezdi behozni az árát. Még pár ilyen túra, és minden rendben is lesz.

Gyulaházán született az „összes magyar űrhajós” (by: Hadházi László) – amit kikérünk magunknak Magyari Béla nevében -, és nem megbántva a derék települést, akik azt sem tudják, mi lesz majd a létesítményükben, helyettük azért képzelődünk csöppet.

Farkas Bertalannak bizonyára volt egy szkafanderje, amiben annak idején meghódította a világegyetemet, lehet még néhány lelkes fotó, valamint az elhíresült plakát, amely annak idején elárasztotta egész Magyarországot, mint éltesebbek emlékezhetnek rá. De abban a pillanatban csupán, amikor kiderült, hogy a rakétája nem esett cafatokra, és már odafönt van...

NEM VÁLHAT AZ NORMÁLISSÁ, HOGY A "KINEK A ROKONA?" FONTOSABB, MINT A "JÓL CSINÁLJA"

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.03.22.

Ha akár csak öt évvel ezelőtt történik meg az, hogy miután a magyar fogathajtó válogatott szövetségi kapitánya nyilvánosan kritizálta Mészáros Lőrinc sportberuházását, egy államtitkár megfenyegette őt, végül kirúgták, óriási politikai balhé lett volna belőle. Ma egy mínuszos hír, ez pedig óriási probléma. Egyszerűen nem szokhatunk hozzá, hogy ilyenek történnek, mert ez nem normális, és nem csupán nem normális, hanem óriási problémákat okozhat az ilyen mentalitás.

De lássuk mi is történt:
  • Mészáros Lőrinc egyik cége építette a szilvásváradi fedeles lovardát;
  • A lovarda rosszul készült el, fűthetetlen volt, vacogott a közönség és a versenylovak is megbetegedtek. Az elvileg letesztelt, „felszakíthatatlan, speciális talaj” darabokban szakadt fel a verseny során;
  • A fogathajtó válogatott szövetségi kapitánya, ifj. Bozsik József a Jobbik-közeli N1Tv-nek adott interjúban kritizálta ezt a beruházást;
  • Ezután felhívta őt Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, és hatperces beszélgetésben megfedte őt, hogy szövetségi kapitányként miként kritizálhat egy állami beruházást, és arra kérte, ne csinálja ezt a jövőben, “ha nem akar problémát”. Ezt a hangfelvételt hozta ma nyilvánosságra a HVG;
  • ifj. Bozsik Józsefet leváltották a fogathajtók szövetségi kapitányi posztjáról...

A MAGYAR ÉSZ DIADALÚTJA

HUPPA BLOG
Szerző: Bruck András
2017.03.22.


Sokféle módszer létezik egy ország elpusztítására, és a magyar kormány szerencsére valamennyit ismeri. Matolcsy, Orbán, Balog, Kósa, Semjén, Kövér, Parragh, Lázár… mindegyik éjt nappallá téve sürög-forog, hogy az országnak végképp ne maradjon semmi esélye.

Ezekben a napokban történetesen a Heineken-ügy köti le minden figyelmüket, energiájukat. Na meg az „önkényuralmi” jelképek. Azt nagyon nem szeretik, egész biztosan kevésbé, mint az önkényuralmat, amire viszont már teljesen ráállt az agyuk és a kezük.
Mint a sebzett vad csöpögő vérét követő farkasfalka, úgy eredtek egy kis vörös csillag nyomába, azt üldözi a teljes magyar államapparátus. Bármire képesek, hogy újabb két hétre legyen valami, amivel elrejthetik tehetségtelenségüket, primitívségüket, ártalmasságukat.
És nem csak megátalkodottak, de tényleg ennyit tudnak:
Semjén: A Csíki sör megvédése alapvetően nemzeti ügy.
Lázár: Nem lehet megengedni, hogy egy multi gátlástalanul eltiporjon egy kis faluban 
működő kis manufaktúrát.
Kósa: Puskás-mezt a korábbi magyar címerrel továbbra is lehet majd árulni.
Csak nehogy az eretnekeket is üldözni kezdjék...

AMIKOR AZ ÁLLAMTITKÁR LESZÓL TELEFONON, HOGY NE KRITIZÁLD MÉSZÁROS LŐRINCET

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: D. Kovács Ildikó
2017.03.23.


10 év alatt 10 milliárd forint uniós támogatáshoz jutott egy jól helyezkedő cégcsoport; a kormány nem titkolhatja tovább, ki hova adja a tao-pénzeket; öt évet és ötmilliós büntetést kapott Kulcsár Attila.

Ezekről ne maradj le!

A DFT-szisztéma: 10 év alatt 10 millárd forint uniós támogatás (Átlátszó)

A kormánynak ki kell adnia, kihez honnan érkeznek a tao-pénzek (Index)

Az államtitkár szólt: “Ezt ne csináld a jövőben, ha nem akarsz ebből problémát” (HVG)

Ha van 3 perced:


A DFT-szisztéma: 10 év alatt 10 millárd forint uniós támogatás
Számításaink szerint a DFT-csoport tagjai összességében – saját pályázatok, illetve elnyert közbeszerzések révén – 10 milliárd forint, döntően uniós finanszírozású pályázati forrást nyertek el 2006 és 2015 között. A szervezet sikere nagyrészt az eljárások manipulációjával magyarázható: a hálózathoz tartozó cégek a megbízásoknak csak egy töredékét nyerték el nyílt eljárásban, de legtöbbször még akkor is egyedüli ajánlattevőként. Az esetek 97%-ában azonban meghívásos eljárásban nyertek, de ezek többségében is vagy a hálózat más cégeivel versenyezve, vagy egyedüli ajánlattevőként. (Átlátszó)

A kormánynak ki kell adnia, kihez honnan érkeznek a tao-pénzek

A Fővárosi Ítélőtábla szerdai, jogerős döntésének értelmében az illetékes minisztériumoknak (Emmi, NGM) 15 napon belül részletesen ki kell adniuk, hogy a kedvezményezettekhez honnan érkeztek a tao-pénzek. Vagyis nyilvános lesz, hogy a támogatásban részesülő szervezetek melyik támogatási időszakokban milyen támogatóktól és pontosan mekkora összegű támogatást kaptak. Az indoklás szerint a nyilvánossággal számolnia kell annak, aki állami támogatást vesz igénybe és közpénzt használ fel a tevékenysége során, valamint adótitok nem képezheti abszolút korlátját a közérdekű adatok megismerésének. (Index)

Az államtitkár szólt: “Ezt ne csináld a jövőben, ha nem akarsz ebből problémát”
Letámadta Czerván György államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő a lovasszövetség egyik szakemberét, amiért egy tévéinterjúban kritizálni merte a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi kormányberuházást. Ifjabb Bozsik József például arra panaszkodott, hogy nem lehet felfűteni a csarnokot, és az elvileg letesztelt talaj darabokban szakadt fel a verseny során. A hvg.hu lejátszotta a hangfelvételt az államtitkárnak, aki addig azt is tagadta, hogy közvetlenül ismeri beszélgetőtársát, majd megpróbálta megmagyarázni, ez miért nem számít fenyegetésnek. (HVG)

Öt évet és ötmilliós büntetést kapott Kulcsár Attila

A Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Elek Balázs vezette tanácsa több rendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a brókerügy elsőrendű vádlottját, Kulcsár Attilát szerdán. A vád szerint, 1998 és 2003 között a brókercég az ügyfelek pénzét titokban megforgatta, offshore cégeken át folyatta, és miközben hatalmas hozamot ígért az ügyfeleknek, addig a befektetések egy része egyszerűen eltűnt. Voltak azonban, akik tényleg jól jártak. Kulcsár a mostani perben azt mondta, hogy nem piramisjáték volt ez, hanem pénzmosás. (444)

Ha van még két perced:

A magyar népmesekincs továbbadását és a gyerekek kompetenciafejlesztését szolgáló NépmesePontokat hoz létre a kormány 1,2 milliárd forint értékben. (444)

Tiborcz István korábbi üzlettársa építhet luxushotelt az Instant helyére Budapest belvárosában. (24.hu)

Mégsem jár kártérítés az Európai Parlamentben fotózkodó Gój Motorosoknak a képeik miatt. (Átlátszó)

Hiába nyomozna Európai Ügyészség az ellopott uniós források után, Magyarország nem akar csatlakozni a tagállamok együttműködéséhez. (Magyar Narancs)

Nem teljesíti a kötelezettségét az MNV és nem árulja el, hogy mi lesz azzal a a Dunához közeli, 16,5 milliárd forintért vásárolt területtel, amely a 2024-es budapesti olimpia fő helyszíne lett volna. (MNO)

Az MSZMP KB egyik tagja, Vissi Ferenc, a Gazdasági Versenyhivatal alapító elnöke is kapott kitüntetést március 15-én. (Átlátszó)

A jövőben nem fog szankcióval járni az, ha valamely illetékes átláthatatlanul szórja a közpénzt kommunikációs célokra, a kormány ugyanis kitörölte az erről szóló bekezdést a vonatkozó rendeletéből. (Népszava)

Kizuhant lakása ablakából és meghalt Szergej Magnyickij ügyvédje
; Magnyickij évekkel ezelőtt 230 millió dolláros csalással vádolta meg az orosz rendőrséget és ügyészséget, majd 2009-ben előzetes letartóztatás alatt meghalt. (Index)

Összefognak a Dunántúli Napló egykori munkatársai,
akiket Mészáros Lőrinc érkezésekor rúgtak ki, és új internetes újságot indítanak. (24.hu)

A Magyar Narancs információi szerint Mészáros Lőrinc összeveszett legfőbb bizalmasával és üzlettársával, Csík Zoltán exrendőrrel. (Magyar Narancs)

A romániai oktatásban a szegregáció nagyon változó formáival találkozhatunk.
Bár maga a jelenség társadalmi szintű, a szegregáció mindig személyes történet is. (Átlátszó Erdély)

PIHENNI VAGY NEM PIHENNI? - LAZÍTANI? KINEK VAN ARRA IDEJE?

LÉGY JOBB MINDHALÁLIG BLOG
Szerző: laller
2017.03.21.


„Aki egy életen át hajszolja magát, csak a halálát hajszolja.” (José Narosky) 

Rohanni menő. Hajszolni a sikert nagyon menő. Állandóan elfoglaltnak, elérhetetlennek, zsúfoltnak lenni igazi menőség. Végül majd az egészségünk lesz erre az egészre rámenő. Harmatgyenge buta szóvicc, de a hajszolt életmód már koránt sem az. Miért kéne, hogy komolyan vegyük a pihenést?

Már Hofi is dalba foglalta, hogy "próbálj meg lazítani". Ha nem vesszük komolyan ezt a javaslatot, kiégünk, kimerülünk. De nagyon. Korunk népbetegségévé vált az úgynevezett menedzser betegség, amely a krónikus stressz fennállásának köszönheti létét, és nem csak a menedzsereket fenyegeti. Az állandó nyomás, a folytonos stressz, a minél többet, minél kevesebb idő alatt, és minél kevesebb emberrel, a teljesítmény fokozása, a csak még ezt is csináljuk meg mentalitás előbb-utóbb visszaüt. Tudom, az a lovat terhelik meg, amelyik húz, és ha egyszer már elcígőlte a szekeret, akkor legközelebb még jobban megpakolják, ám a terhelhetőségünk véges. Nagyon erős szervezetünk van, sok mindent el lehet vele végeztetni, de hosszútávon soha nem büntetlenül. A magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri panaszok, a korai szívinfarktusok mind, mind a túlhajszolt életformánk jussai. Köztudott, hogy az egészségnek nincs értéke, hisz a legtöbben alapból rendelkezünk vele. Akkor válik értékessé, amikor elveszítjük. Akkor viszont nagyon. Edward Stanley megfogalmazásában; „Akik úgy vélik, hogy nincs idejük a testmozgásra, azok előbb-utóbb kénytelenek lesznek időt találni a betegségre.”. Szabjunk határt, mi, mennyit ér a számunkra. Például mit ér a saját egészségünk?

Tervezzük meg a pihenésünket.
Sokan csak az évenkénti egy nagy nyaralást tervezik, de azt már hónapokkal az aktualitása előtt. Ideálisan évenként legalább 3-4 alkalom lenne normális a kikapcsolódásra. Ebben benne van 1-2 hosszú hétvége és 1-2 hosszabb időintervallum, amikor regenerálódunk. Kell időt szakítanunk a családdal együtt töltött és a gyerekek nélküli lazításra is. Különben elbúcsúzhatunk az építő párkapcsolattól. Bármennyire szeretjük a gyermekeinket, nem telepedhetnek rá az életünk minden pillanatára. Nem azzal teszünk jót nekik, ha végletesen alárendeljük magunkat kis életüknek, hanem ha felelősen példát mutatunk neki, akár abból is, hogy az anyunak és az apunak is jár egy kis privát kimenő. Az egészséges családi élet minden családtagnak biztosítja a fontosság és törődés érzését.

Érdemes előre kalkulálni a kisebb ejtőzéseinkkel is. Váljon ez az életforma heti vagy napi rutinunkká. Kate Middleton szerint ugyanis; „Ha folyamatosan keményen hajszoljuk magunkat anélkül, hogy egy kicsit is lazítanánk, az ugyanolyan, mintha autót vezetnénk, és sosem töltenénk meg a tankot. A pihenés fontos, és minél elfoglaltabbak vagyunk, annál nélkülözhetetlenebb.”.